15 Haziran 2018 Cuma

Azzaro- Chrome EDT / 1996

 














Azzaro Chrome parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Azzaro Fransız moda firmasıdır. Şimdi Azzaro- Chrome isimli parfümü yorumlayacağım. Metalik, pudralı, sabunsu, buruk, tatlımsı, ekşimsi, keskin, sıcak, soğuk / serin, yapay, sucul, ozonlu, yumuşak ve ferah bir yapıdadır. Aromatik otlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar ve biraz da baharatımsı nüanslar barındırıyor. Aromatik- turunçgil kategorisinde gösterilmiş.

Üst- biberiye, ananas, portakal çiçeği, bergamot, limon,

Orta- siklamen, kişniş, yasemin, meşe yosunu,

Alt- sandal ağacı, tonka fasülyesi, misk, meşe yosunu, sedir ağacı, gül ağacı, kakule.

Azzaro- Chrome isimli parfüm, ferah, canlı ve enerjik biçimde açılıyor. Bu parfümü koku gruplarına / hissiyatına göre incelersek, daha derli toplu olacağı düşüncesindeyim :

Metalik / buruk kokular : Başlangıcı oluşturan keskin turunçgiller ( limon, bergamot ) böyledir.

Tatlımsı kokular : Neroli ve siklamen gibi erkeksi çiçeksi notalar tahmin ediyoruz.

Ozonlu ve sucul notalar : Kendisinden önceki tatlı çiçekleri ve kendisinden sonraki sabunsu & pudralı koku grubunu ( aromatik otları ve çiçekleri ) destekleyecektir.

Sabunsu kokular : Aromatik otlardan biberiye ve fesleğenin sabunsu rayihasını hemen algıladım. Sabunsu çiçeksi notalar da ( yasemin ) buradadır.

Sabunsu & pudralı kokular : Özellikle sabunsu çiçekler orta katmanda yoğunlaşıyor ve çeşitleniyor : Yasemin ve iris belirginleşiyor. Ayrıca parfüm tene uygulandıktan 10 saat sonra, bu katman iyice yapay ve sentetik hale gelecek ve çamaşır suyu- yeni yıkanmış çarşaflar gibi kokacaktır. 

Sıcak ve tatlımsı kokular : Parfümün tek sıcak aroması, hafif aromatik baharatlı nüanslardır. Kakuleyi burnumuz seçiyor. Ama baharatlar koku gidişatında pek etkili olmaz.

Yapay, parlak ve tatlımsı kokular : Burada odunsu notalar ( sedir ağacı ) yumuşak ve yapaydır. Ancak rahatsız etmez. Seyreltilmiş tatlımsı misk aroması buna eklenir.

Azzaro- Chrome isimli parfümde, aslında sabunsu kokular, turunçgillerden başlayarak kapanıştaki odunsu notalara kadar farklı derecelerde etkisini sürdürüyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromatik- turunçgilli erkeksi kolonya tarzındadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Sabunsu rayihaların parfümün genelinde şöyle ya da böyle etkili olmasına bakılırsa, tene dengeli sıkılmasını tavsiye edeceğim. Dört- beş fıs yeter. Buna rağmen nota geçişleri sorunsuz olmuş. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası döneme uyar. Ancak çabuk terleyen yağlı tende, bir istisna olarak günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılığı vardır.

Koku- 3 Kalıcılık- 4 

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder