12 Haziran 2018 Salı

Azzaro- Pour Homme EDT / 1978


























Azzaro Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal Kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Moda alanında faal olan Fransız markası Azzaro, klasik 80' ler kokularına güzel bir örnek oluşturan aromatik- fujer tipinde bir parfüm yapmış. Azzaro Pour Homme- odun, narenciye ve baharatlı notalarla şekilleniyor.

Üst- kimyon, süsen, lavanta, adaçayı, fesleğen, anason, bergamot, limon;

Orta- sandal ağacı, ardıç ağacı, paçuli, vetiver, sedir ağacı, kakule;

Alt- deri, tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu.

Kalıcı, kuvvetli, dolgun, rafine harmanı var. Biraz da sert, köşeli ve buruk hissiyat vermekte. Eskilerden kalma bir koku. Eskiden, lavanta özlü kolonyalar, mentollü tıraş kremleri vardı; onlar gibi kokuyor.

Bu parfümü denediğim mağazada, bana verilen ilk bilgi, bu parfümün zencefil- tütün merkezli bir koku olduğu yolundaydı. Evet, başlangıçta çok güzel, lüks ve gösterişli bir zencefil- tütün rayihaları aldım. Daha sonra sabunsu bir karaktere dönüştü.

Keskin, buruk, koyu ve acı bir açılıştan sonra yumuşak, sabunsu aromalar etkinleşmekte. Genel karakteri hafif baharat- sabunsu notalar- biberli notalar biçiminde denebilir.

Azzaro- Pour Homme parfümünü gruplandırmak gerekiyor=

Açılışta buruk ve biberli notalar var= Adaçayı, anason, kimyon vs. Koku burada acı ve eski tarzdadır. Ekşi ve tatlımsı his, parfümün genelinde zaman zaman yer değiştiriyor.

Devamında koku değişiyor ve sabunsu bir yapıya evriliyor= Lavanta, paçuli, tonka fasülyesi ve yosunsu notalar ( meşe yosunu ) şeklinde gidiyor. Bu sabunsu kısmı beğenmedim. Oysa, başlangıçta zencefil ve tütün ikilisi neredeyse muhteşemdi. Bitişi de amber ve tütünle olmakta.

Koku düzlemini toparlayalım= Sırayla lavanta, turunçgil, adaçayı, anason, paçuli, deri, vanilyamsı notalar, yosun, tütün ve amber notalarını almaktayız.

Derinlik ve konfor noktası şöyle olmuş= Genel olarak bakarsak; Biberli ve hafif baharatlı notalar, otsu rayihalar, sabunsu- lavanta ağırlıklı tonlar, tütün- amber notaları diye gitmekte.

Amber ve tütün kirli ve ağır kullanılmış. Deri, amber ve misk, tütün notası veriyor. Aralarda bir yerlerde çam benzeri notalar aldım.

Dengeli dozajlanmalıdır. Yoksa rahatsız eder. Sonbahar- kışa ve akşam saatlerine uyar. Tenimde kalıcılığı bir güne yakın oldu. Fark edilir yönü güçlüdür. Davet ve resmî yemeklerde kullanılabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder