9 Haziran 2018 Cumartesi

Aramis- Aramis For Men EDT / 1965




Aramis Aramis For Men parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Aramis- Aramis For Men- ABD' li Estêe Lauder grubunun bünyesinde bulunan Aramis' in artık klasikleşmiş bir parfümüdür. Bugün bu parfümü konuşacağız. Ekşimsi, tozlu, buruk ve az miktarda tatlımsı aromalar vermekte. Aromatik otlar, narenciye nüansları, baharatlar, odunsu notalar ve derinotaları daha fazla belirgindir. Odunsu- şipre kategorisinde gösteriliyor.

Üst- aldehitler, tarhun, bergamot, gardenya, yonca, kekik, mürrüsafi,

Orta- paçuli, adaçayı, yasemin, süsen kökü, kakule,

Alt- deri, sandal ağacı, amber, misk, hindistancevizi, vetiver, meşe yosunu.

Aramis- Aramis For Men- bazı kaynaklarda Aramis- Classic olarak tanıtılıyor. Tozlu, ekşimsi ve buruk bergamot ve aromatik otlar ile açılış yapılmakta. Aromatik otlar kekik, adaçayı ve tarhun olarak düşünülüyor. Sonrasında tozlu ve koyu baharatlar ve erkeksi çiçeksi notalar sahne alıyor. Karanfil, mercanköşk ve lavanta harmanı vardır. Orta katmanda sıcaklık ve tozluluk artıyor. Tozlu deri ve misk aromaları olabilir. Bununla aynı dönemde, tozlu ve kuru odunsu notalara geçiliyor. Vetiver ve paçuli kullanılmış. Son bölümde yeşil kokan tatlımsı bir meşe yosunu ve yumuşak bir amber bulunuyor.

Aramis- Aramis For Men isimli parfüm, özellikle son bölümde, bir miktar tatlılığa yönelmiş görünüyor. Amber ve meşe yosunu bu anlamdadır. Açılışta bergamot ve orta katmanda deri notası, gerçi tozlu olmasına rağmen biraz yumuşaklık hissiyatı vermekte. Bütün bu notalar, parfümün yumuşaklık- tatlılık dengesini sağlıyor. Başka bir deyişle, koku karakterinin aşırı bir hayvansallık ve kirli tonlara kaymasını engelliyor.

Tene yerleşme, orta katmandaki misk ve deri notalarıyla başlıyor. Ama akışkanlık yavaş ve kararlıdır. Öncesinde, aromatik otlar uzun süre teninizde egemenlik kurmakta. Nota geçişleri başarılıdır. Rafine ve temiz aromalar vardır. Kalıcılık ve yoğunluğa doğrudan etki eden deri ve amberin bile, yumuşak verilmiş olmasını takdir ediyoruz.

Aramis- Aramis For Men- maskülen ve yoğun karakteriyle sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar için tasarlanmıştır. Dengeli sıkmak şartıyla, açık hava davetleri, kokteylller ve gece gezmelerinde kullanılır. Tenimde bir güne yaklaşan bir kalıcılığı oldu. Fark edilirlik her zaman güçlüdür. Deri, misk ve odunsu notalarla tene yapışmakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Gerçek bir klasik. Babalarımızın kullandığı bir parfüm ve gerçekten yaş istiyor. Aramis denilence akla gelen ilk parfüm de aynı zamanda. Paçuli, meşe yosunu ve deri notaları kendini en çok hissettirenler. Erkeksiliği herdaim ön planda olan Aramis parfümünde kalıcılık ve fark edilirlik de hayli iyi.

    YanıtlaSil