1 Mart 2024 Cuma

Avon- Full Speed Electric EDT / 2023

 















Avon- ABD kökenli kozmetik firmasıdır. Şimdiki konumuz, Avon- Full Speed Electric isimli parfüm olacaktır. Sıcak, serin, ferah, yumuşak, tatlı, şekerli ve yapay esintileri var. Baharatlar, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, meyveler, ambroksan ve vanilya içeriklidir. Aromatik- fujer grubunda gösterilmiştir.

Notaları baharatlı nane, elma, sardunya, adaçayı, lavanta, biberiye, ambrox super molekülü, karabiber, kaşmir ağacı, vetiver, deri ve zerdeçal olarak açıklanıyor.

Avon- Full Speed Electric isimli parfümün açılışında bulunan baharatlı nane- sardunya biçimindeki aromatik otlar ve çiçeksi notalar son derece ferah, enerjik, yeşil- bitkisel ve oldukça sıcak kokmaktadır. Devamında, elma, adaçayı, fesleğen, biberiye ve lavanta gibi meyveler ve aromatik otlar da, açılıştaki yeşil ve ferah yapıyı hatta daha da serin ve dinamik hale getirerek pekiştiriyor. Şekerli ve yapay ambroksan- vanilya ikilisi bunu takip etmektedir. Sonlara doğru, gayet tatlı karabiber- zerdeçal- zencefil sıralamasıyla baharatları algılıyoruz. Tekrar şekerli yapaylık barındıran ambroksan ve vanilya işbirliği ile kapanış olmuştur.

Avon- Full Speed Electric isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirlenmektedir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırma şansınız var. Ambroksan- vanilya eksenindeki yapaylık rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilir. Aromatik- baharatlı- ambersi yapısıyla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Kapanışa doğru tatlılığın yükselip bariz derece yapaylık hissedilmesine rağmen, genelde aromatik / yeşil ferah bir kolonya havasındadır. Ayrıca günümüz parfümlerinde artık sıkça görmeye başladığımız ambroksan- vanilya ikilisi, burada da tanıdık bir koku formudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder