13 Ocak 2024 Cumartesi

Salvatore Ferragamo- Signorina Libera EDP / 2023

 













Salvatore Ferragamo- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Salvatore Ferragamo- Signorina Libera isimli bayan parfümünü değerlendirmeye sıra geldi. Turunçgiller, meyveler, reçineler, çiçeksi notalar, vanilya ve ambroksan içeriklidir. Tatlı, ekşimsi, buruk, şekerli, kremsi, sucul, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- bergamot, elemi reçinesi, armut,

Orta- süsen kökü, gül, kaşmir ağacı,

Alt- erik, ambroksan, şeker.

Salvatore Ferragamo- Signorina Libera isimli parfümün başlangıcında tatlı, ekşimsi ve buruk tonlamalar yapabilen turunçgiller ve meyveler var. Bergamot, mandalina, erik, armut ve kuş üzümü olmalıdır. Şekerli reçineler ( elemi reçinesi ) bunu destekliyor. Orta bölümde çiçeksi notaların ağırlığı hissediliyor. Kremsi çiçekler iris, gül ve yasemindir. Yeşil ve ferah kokan siklamen, lotus ve leylak da var. Lotus ve leylak sucul yapıdadır. Tatlı ve yapay vanilya- ambroksan ikilisi kapanışı yapmaktadır. 

Salvatore Ferragamo- Signorina Libera isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Aslına bakılırsa, iki noktaya temas edeceğim : Genelde tensel koku formundadır ve dışarıya karşı pek esme eğilimi göstermez. Şekerli reçineler ve yapay vanilya- amber ikilisi de gene pek rahatsız edici olmadığından tene özgürce sıkılabilir. Ancak son bölümdeki tatlımsı yapaylığın, kalıcılığı yükselten etken olduğunu söylemeliyiz. Kremsi ve yeşil kokan çiçeksi notaların varlığı, parfümü günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine uygun hale getiriyor. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder