25 Ocak 2019 Cuma

Chopard- Wish Chopard / Wish Feminen EDP / 1999





















Chopard Wish Chopard  EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Chopard- İsviçre kökenli saat ve mücevher firmasıdır. Bugün, bu markanın kadın parfümlerinden birini ele alacağız. Chopard- Wish Chopard isimli parfümü yorumlayacağız. Çiçeksi notalar, meyveler, karamel ve vanilya gibi koku nüansları var. Tatlı, yumuşak, pudralı, tozlu, şekerli ve sıcak esintiler sunuyor. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- hanımeli, çilek, çekirge çiçeği, portakal çiçeği, hindistancevizi, altın çilek, gül ağacı, armut, kış üzümü, yuzu,

Orta- bal, menekşe, orkide, süt, kediotu, vadi zambağı, yasemin, manolya, osmanthus,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli, vanilya, karamel, tütsü, tonka fasülyesi, şekerleme.

Chopard- Wish Chopard- genel koku katmanları bakımından tatlı kırmızı meyveler, yeşil- bitkisel çiçekler, pudralı çiçekler ve gurme notalar biçiminde gidişat gösteriyor.

Mesela açılışta çilek, ahududu, armut ve kuş üzümü karışımlı meyveler var. Bu meyveler şekerli yapıdadır. Ama ferah ve enerjik olduğu için rahatsız etmez.

Chopard- Wish Chopard isimli parfümün orta katmanında çiçeksi harman görmekteyiz. Yeşil- bitkisel çiçekler ile pudralı ve bir miktar tozlu çiçekler birbirine karışmış. Portakal çiçeği, turunç yaprağı, frezya, orkide, kediotu ve yasemin olabilir. Son kısımdaki notaları kısaca şekerlenmiş vanilya ve karamel olarak ifade edebiliriz. Sıcaklık ve tatlılık artıyor.

Kapanış bölümündeki aromalar nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Koku karakteri bakımından sonbahar- ilkbahar arası dönemde kullanılabilir. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara yönelik olması isteniyorsa, dozajı iyi ayarlanmalıdır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için idealdir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Chopard- Wish Chopard isimli parfümün aromaları halindedir ve iç içe geçmiştir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Fark edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra normale döner ve sakinleşir. Çabuk terleyen yağlı tende ise, günün büyük bölümünde kalıcı olmayı başarıyor. Özellikle gurme notalar ve pudralı çiçekler, yapışkan biçimde tene oturuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder