5 Nisan 2013 Cuma

Tom Ford- Neroli Portofino EDP / 2011




























Tom Ford ABD kökenli moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Neroli Portofino isimli parfümü değerlendireceğiz. Çiçeksi notalar, lavanta, aromatik otlar, misk ve amber içeriklidir. Sabunsu, pudralı, tatlı, yumuşak ve ferah esintileri var. Turunçgil- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, mandalina, limon, acı portakal, lavanta, biberiye, mersin meyvesi,

Orta- Afrika portakal çiçeği, portakal çiçeği, yasemin, pitosporum çiçeği, 

Alt- amber, melekotu, ambrette ( misk ebegümeci ).

Portofino, İtalya' nın kuzeybatı kesiminde, Ligurya bölgesinde yer alan ve sosyetenin uğrak yeri olan bir tatil kasabasıymış. Parfümün ismi buradan geliyor.

Tom Ford- Neroli Portofino isimli parfüm, denilebilir ki, baştan sona sabunsu ve pudralı kokuların hakimiyeti altındadır. Şöyle ki, kediotu, leylak, neroli ve nergis gibi koyu sabunsu tarzda çiçeksi notalar açılışı yapıyor ve buna hemen sabunsu lavanta ekleniyor. Sonra sabunsu aromatik otlar geliyor. Biberiye ve kasnı otu sakızı olabilir. Orta bölümün devamında çiçeksi notalar pudralı biçimlere dönecektir. Yasemin, iris ve mimoza tahmin ediliyor. Sabunsu misk ve tatlı amber son noktayı koyacaktır.

Tom Ford- Neroli Portofino isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gerçi sabunsu ve pudralı nota karışımlarının harmanlandığını da söyleyebiliriz. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tene oturmakta. Bunu takiben, fark edilirliği dışarıya karşı oldukça yoğun ve saldırgandır. Bu kadar sabunsu & pudralı tonlama olunca da, çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Gene aynı anlamda ( yoğun sabunsuluk nedeniyle ) tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Böylece burun ve zihin algısını rahatsız etmeyen bir ferahlığa kavuşacaktır. Parfümde genelde banyo sabunu gibi kokulara rastlıyoruz. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder