16 Ocak 2017 Pazartesi

Tom Ford- Tom Ford For Men EDT / 2007

 















Tom Ford Tom Ford For Men parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Tom Ford For Men isimli parfümü tanıtıyoruz. Tatlımsı, buruk, ekşimsi, kremsi, metalik, sıcak, yumuşak, yapay ve parlak esintileri var. Turunçgiller, meyvemsi akorlar, içkimsi notalar, baharatlar, amber, odunsu notalar ve tütün aromaları bu parfümü biçimlendiriyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş.

Üst- limon yaprağı, yağı, bergamot, mandalina kabuğu, fesleğen içi, menekşe yaprakları, tarçın,

Orta- portakal çiçeği, karabiber, tütün yaprağı, üzüm çiçeği,

Alt- amber, erz ağacı, paçuli çim tütsüsü, meşe yosunu, deri ağacı reçinesi.

Tom Ford- Tom Ford For Men- genelde yapay ve parlak aromaların etkisindedir. Bunlar kısaca, açılıştaki içkimsi- meyvemsi turunçgiller ( viskimsi vişne, bergamot, mandalina ) ve son bölümde yer alan amber ve odunsu notalar ( vetiver, paçuli ) olarak açıklanabilir. Bunun dışında orta katmandaki baharatlar ( tatlımsı tarçın- zencefil ) ve tütün daha yumuşak ve ferahtır.

Tom Ford- Tom Ford- For Men isimli parfümde içkimsi turunçgiller asitli, buruk ve metalik yapıdadır. Odunsu notalar ise nispeten daha yumuşak ve tatlımsı olmakla beraber, gene de yapaylıktan kurtulamaz. Özellikle vetiver yapaydır. Paçuli kremsi vurgularla belirginleşiyor. Bu arada, derinden gelen dumansı hissin nereden kaynaklandığını merak ediyorum : Odunsu notalar, amber ve meşe yosunu bunda rol oynayabilir. Ortalardan itibaren tatlılık ve sıcaklık, yavaş ve kararlı bir tempoyla yükselirken tütsü benzeri vurgulara yol açmış olabilir. Hafif tütünümsü baharatlar, amber ve odunsu notalar söz konusu olduğunda, Doğulu / Asyalı parfüm geleneğine yakın bir karakteri var.

Tom Ford- Tom Ford For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını düşünmek için çok nedenim var. Çünkü kokusu sakin, tensel ve dışarıya karşı oldukça çekingen duruyor. Kremsi, yapay- parlak rayihalarıdan olacak, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapıyor. Gene de bu yapaylık, tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Dört- beş fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, ılık ilkbahar, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde değerlendirebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder