13 Ocak 2017 Cuma

Tom Ford- Tobacco Vanillle EDP / 2007

 















Tom Ford- Tobacco Vanille EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Tobacco Vanille isimli parfümü değerlendirmeyi düşünüyorum. Gurme notalar, tütün, vanilya, meyveler ve baharatlar bu parfümü biçimlendiriyor. Tatlı, kuru, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Gurme kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- tütün yaprağı, baharatlı notalar,

Orta- vanilya, kakao, tonka fasülyesi, tütün çiçeği,

Alt- kurutulmuş meyveler, odunsu notalar.

Tom Ford- Tobacco Vanille isimli parfümün açılışını tatlı gurme notalar yapıyor. Önce çikolata ve sonra kakao hissettim. Ferah, yumuşak, sıcak ve enerjik başlangıcı beğendim. Devamında tatlı karanfil baskınlığında baharatlar sahne aldı. Baharatlar 1 dakika sonra olgunlaşınca, tarçın ve ardından biraz zencefil algılanıyor. Orta katmandaki tatlı ve yapay tütün, baş ağrısı yapıyor. Bu tütün, parfümün kapanışında yoğunlaşacak ve vişneli pipo tütünleri gibi kokacaktır. Kapanışta tatlı tütün- vanilya kombinesi, yüksek oranda yapaylık barındırdığı için iyice baş ağrıtır hale gelmektedir. Son fazda da tatlı kuru meyveler ( vişne- kayısı ) var. 

Tom Ford- Tobacco Vanille isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümden sonlara değin, kademeler halinde iyice etkisini gösteren yüksek tatlılık ve yapaylık ( tütün- vanilya ) ve genele yayılan sıcaklık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik artarken, tene dengeli sıkılması zorunlu olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Çok sıcakta sıkmak gibi bir hataya düşmeyin. Yoksa baş ağrıtır ve burun ve zihin algısını zorlar. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder