19 Ocak 2017 Perşembe

Tom Ford- Tom Ford For Men Extreme Eau De Toilette / 2007


 


























Tom Ford Tom Ford For Men Extreme Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Tom Ford- Tom Ford For Men Extreme Eau De Toilette isimli parfümü inceliyoruz. Aromatik otlar, tütsü, baharatlar, deri, tütün ve odunsu notalar barındırıyor. Tozlu, tatlımsı, ekşi, buruk ve yapay tonlamalar birbirine karışmış. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor.

Üst- fesleğen, kişniş, papatya, kakule, tarçın kabuğu, limon, laden ağacı,

Orta- mürdüm eriği, menekşe, sedir ağacı kabuğu, sandal ağacı, safran, kekik, siyah incir,

Alt- rom, çimen, karamel, vanilya, siyah yer mantarı, çam reçinesi, deri, amber, paçuli, tütsü.

Tom Ford- Tom Ford For Men Extreme Eau De Toilette isimli parfüm şöyle değerlendirilebilir :

Aromatik otlar ve yeşil kokan çiçeksi notalar : Başlangıçta buruk, ekşi ve tozlu yapı daha etkindir. Fesleğen, kişniş, adaçayı gibi aromatik otlar var. Menekşe, karanfil ve yasemin tahmin ediliyor. Aromatik otlar daha keskin ve baskın hissediliyor.

İçkimsi notalar, deri ve tatlı baharatlar :  Tom Ford- For Men Extreme Eau De Toilette isimli parfüm tene yerleşme ve olgunlaşma döneminde böyle kokuyor. Tatlı- ekşi meyvelerin ( erik, incir, vişne ) içki notasını verdiğini düşünüyoruz. Tatlı baharatlar da ( tarçın ) içki notasına bandırılmış gibidir. Tatlılık artmakta. Yapay ve plastik kokular ( deri ) gelmekte.

Tütün, tütsü ve odunsu notalar : Kapanış kısmında bunları algılamaktayız. Dumansı tütün baskındır. Buna tütsü eşlik eder. Tozlu ve topraksı paçuli mevcuttur. Ahşapsı notalar ağırlıktadır.

Açılış bölümü hariç, genelde bir tatlılık var. Yavaşça ve kararlı bir akışkanlıkla tene oturuyor. Yalnız aromalar çok fazla iç içe girmiş ve gereksiz karmaşa yaratmış. Daha sade ve basit olmalıydı. Olgunlaşma döneminde tene yakın kalmayı tercih ediyor.

Tom Ford- Tom Ford  For Men Exteme Eau De Toilette isimli parfüm ideal sonbahar- kış dönemi kokusu denilebilir. Soğuk havalar ve akşam için uygundur. Dengeli sıkılırsa, serin yaz akşamları da kullanım opsiyonu genişler. Gün boyunca, hafif esinti ve dokunuşlarla tenimde durmayı başardı.

Parfüm tecrübesi olmayanlar için, bu parfümü beğenmek ve kullanmak zor olacaktır. Kapalı alanlarda kullanımı da pek tavsiye edilmez. Dış mekânlarda ( davet, parti, gece gezmesi ) kullanımı düşünülmelidir. Özellikle kapanış notaları daha yoğun ve güçlü esintiler yapacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


 

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder