31 Ağustos 2024 Cumartesi

Paco Rabanne- Invictus Parfum / 2024

 















Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Paco Rabanne- Invictus Parfum isimli parfüm olacaktır. Denizel- sucul notalar, lavanta, baharatlar, sabun notası, çiçeksi notalar, aromatik otlar, misk, vanilya ve odunsu notalar barındırmaktadır. Pudralı, sabunsu, tatlımsı, tuzlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik- sucul kategorisinde gösterilmiş.

Üst- deniz notaları, lavanta, pembe biber,

Orta- sabun, menekşe yaprağı, mersin bitkisi,

Alt- kaşmir ağacı, misk, sandal ağacı.

Paco Rabanne- Invictus Parfum isimli parfümün açılışında ferah ve tatlımsı aromalar var : Deniz suyu, lavanta ve baharatlar ( pembe biber ) hissediliyor. Sonra bunlar tuzlu hale geliyor. Orta bölümde sabunsu rayihalarla muhatap olmaktayız. Sabun notası çiçeksi notalar ( menekşe, sümbül, leylak ) ve aromatik otlar ( mersin bitkisi, adaçayı ) algıladım. Tuzlu ve pudralı tarzdaki misk, vanilya ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar kapanışı yapacaktır. 

Paco Rabanne- Invictus Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Parfum konsantrasyonunda olması ve orta katmandan itibaren görülen ve baş ağrıtma ihtimali olan tuzlu, sabunsu, pudralı ve elbette yapay koku gruplarının etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok fazlaca artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılması zorunluluğunu yaratmıştır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Yaz mevsiminde ve çok sıcakta sıkılması rahatsız edebilir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Ağustos 2024 Perşembe

Mont Blanc- Legend Blue EDP / 2024

 















Mont Blanc- kırtasiye ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alman markasıdır. Bugün Mont Blanc- Legend Blue isimli parfümü değerlendirmeye karar verdim. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, sucul, tatlı ve metalik yapıdadır. Lavanta, odunsu notalar, baharatlar, aromatik otlar, misk ve ambroksan içeriklidir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üstte lavanta, nane, ortada sandal ağacı, sedir ağacı ve alt notalarda ambroksan ve meşe yosunu aromaları açıklanıyor. 

Mont Blanc- Legend Blue isimli parfümün açılışını ferah ve yeşil kokan sucul aromatik otlar ( nane teması ) ve lavanta yapıyor. Sıcak ve tatlı kakule- biber gibi aromatik ve yumuşak baharatlar da orta bölüme geçişi sağlıyor. Son kısımda ise tamamen yapay aromalar vardır : Önce sandal ağacı ve sedir ağacı gibi odunsu notalar algılıyoruz. Sonra metalik ambroksan- misk ikilisiyle kapanışa gelinecektir.

Mont Blanc- Legend Blue isimli parfümde naneli lavanta olarak adlandırabileceğimiz aromatik otlar bulunuyor. Tene oturma işlemi tamamlanınca kişniş ve fesleğen gibi aromatik otlar da buna katılıyor. Orta katmandaki baharatlar ise, modern tatlı baharatlar tarzındadır. Son kısımdaki odunsu notalar ve amberin yapaylığının bilinçli bir tercih olduğu kanısındayız. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı söz konusudur. Tene özgürce sıkılabilir. EDP konsantrasyonunda olması ve son bölümdeki yapaylığın da rahatsız etmemesi gibi avantajlarla kalıcılık artarken, tene özgürce sıkılabilmesi de mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Ağustos 2024 Salı

Shiseido- Ginza Nigth Eau De Parfum Intense / 2024

 














Shiseido- Japonya merkezli kozmetik markasıdır. Bugün Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Çiçeksi notalar, vanilya, meyveler, amber, turunçgiller ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, şekerli, metalik, kremsi, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi- meyveli- gurme kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kuş üzümü, mandalina,

Orta- yasemin, gardenya, zambak,

Alt- sedir ağacı, vanilya.

Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli parfümün şipremsi tarzda başlangıç yaptığını düşünüyorum. Şekerli ve metalik kuş üzümü, mandalina, ahududu ve bergamot gibi meyveler ve turunçgiller var. Meyveler daha baskındır. Devamında çiçeksi notalar gelmektedir. Önce şekerli çiçekleri algılıyoruz. Neroli, zambak ve portakal çiçeği olabilir. Sonra kremsi çiçeksi notalar sahne alacaktır. Bunları da yasemin, gardenya ve osmanthus olarak tahmin ediyorum. Yapaylıktan başka hiçbir özelliği bulunmayan odunsu notalar ( sedir ağacı ), vanilya ve amber kapanışı yapıyor. 

Shiseido- Ginza Night Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleştiğini söyleyebilirim. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Parfümün genelini kaplayan sıcaklık, şekerli tatlılık, kremsilik ve sondaki yapaylık ve bütün koku gruplarının güçlü olması gibi özellikleri dikkate alırsak, elbette kalıcılık ve fark edilirlik yükselecek fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


25 Ağustos 2024 Pazar

Givenchy- L'Interdit Tubêreuse Noire EDP / 2024

 















Givenchy- Fransız moda firmasıdır. Bugün Givenchy- L'Interdit Tubêreuse Noire isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, gurme notalar, meyveler, vanilya, turunçgiller, ahşapsı notalar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Tatlı, şekerli, metalik, pudramsı, tozlu, acı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- sümbülteber,

Orta- sümbülteber, portakal çiçeği,

Alt- odunsu notalar, kahve CO2, paçuli, vetiver.

Givenchy- L'Interdit Tubêreuse Noire isimli parfümün başlangıcını tatlı, şekerli ve metalik meyveler ve turunçgiller ( ? ) oluşturuyor. Aslan meyvesi, ahududu, erik, böğürtlen ve bergamot olmalıdır. Orta katmanda önce kremsi çiçeksi notalar ( sümbülteber, portakal çiçeği, osmanthus ) sonra da pudramsı çiçeksi notalar ( nergis, iris, mimoza ) görmekteyiz. Orta bölümün sonunda gurme notalar ( tozlu acı kahve ) ağırlığını hissettiriyor. Yüksek kremsilik barındıran vanilya, paçuli merkezli odunsu notalar ve amber notası da kapanış kısmında yer almıştır. 

Givenchy- L'Interdit Tubêreuse Noire isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yanaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Dört- beş fıs yeter. Bütün koku gruplarının güçlü olması, genele yayılan sıcaklık ve şekerli tatlılık, pudralılık ve yüksek kremsilikten ileri gelen yapaylık dolayısıyla fark edilirlik ve kalıcılık artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ağustos 2024 Cuma

Salvatore Ferragamo- Red Leather EDP / 2024

 















Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarımcısı bir firmadır. Şimdi Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümü tanıtıyoruz. Turunçgiller, deri, çiçeksi notalar, baharatlar, aromatik otlar, ve odunsu notalar barındırmaktadır. Tatlı, pudralı, yapay, plastik, sıcak, yumuşak ama çok da ferah olmayan esintiler sunuyor. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, zencefil, mandalina,

Orta- biberiye, iris, yasemin, 

Alt- deri, sandal ağacı, vetiver.

Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümün açılış faslında tatlı sayılabilecek bergamot, mandalina, zencefil ve kakule gibi turunçgiller ve baharatlar bulunuyor. Orta bölüme geçtiğimizde pudralı rayihalar algılıyoruz : Pudralı deri notasını destekleyen ve / veya aynen pudralı deri gibi kokan biberiye, adaçayı, yasemin, manolya ve iris tarzında aromatik otlar ve çiçeksi notalarla muhatap oluyoruz. Hatta bunların hepsi ütü buharı gibi yapaylık vermektedir. Sonda pudralı sandal ağacı merkezli odunsu notaların olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu bölümde deri notası tekrar karşımıza çıkacaktır. Önce düz yapay ve plastik bir deri sonra da oldukça pudralı bir deri notası tenimize yapışkan biçimde oturmuştur.

Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve biraz da burun büken bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Yukarıda söylediğimiz gibi çok da ferahlık barındırmayan yapısal düzeni, orta katmandan itibaren etkili olan pudralı ve yapay / plastik ( ve bundan dolayı fujer karakterdeki ) rayihaları ve EDP konsantrasyonunda olması gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik çok artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Yoksa baş ağrıtabilir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Ağustos 2024 Çarşamba

Parfums de Marly- Perseus EDP / 2024
















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Parfums de Marly- Perseus isimli parfümü tanıtacağız. Buruk, ekşimsi, tatlımsı, sabunsu, tozlu, kuru, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, meyveler, çakmaktaşı, odunsu notalar, misk ve ambergris içeriklidir. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- greyfurt, bergamot, kuş üzümü,

Orta- yeşil mandalina, vetiver, sardunya,

Alt- kuru ahşap, kaşmir ağacı, ambergris.

Parfums de Marly- Perseus isimli parfümün açılışında turunçgiller var : Bergamot, greyfurt ve portakal buruk ve ekşimsi kokuyor. Mandalina ise yeşil ve ferah yapıdadır. Arada meyvemsi nüanslar ( tatlımsı kuş üzümü ) hissettim. Ama koku gidişatında pek etkili değil. Devamında silme sabunsu notalar gelecektir : Çakmaktaşı, baharatlar ( karabiber, sardunya, biber ), odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ), misk ve ambergris bu anlamdadır. Böylece kapanışa geliniyor. Kapanışta da birtakım koku değişimleri olacaktır. Çakmaktaşı iyice sabunsu ve merhemsi hale bürünüyor. Odunsu notalar da daha tozlu ve kuru tonlamalar yapıyor. Köksü ve ferah vetivere karşılık, topraksı ve kuru sedir ağacı var.

Parfums de Marly- Perseus isimli parfüm, genel koku hatları ile Hermes- Terre D'Hermes isimli parfüme benzemektedir. Yalnız Hermes- Terre D'Hermes isimli parfüme göre daha sabunsu kokmaktadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ne var ki, son bölümdeki koku değişimleri ( çakmaktaşı- odunsu notalar ) için iki saat beklemek gerekiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Geneli domine eden baharatlı- odunsu yapısal düzen ve özellikle çakmaktaşından odunsu notalara kadar uzanan ve giderek yapaylık barındıran sabunsu aromaların etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sabunsu aromalara dikkat edilmezse baş ağrısı yapıyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Ağustos 2024 Pazartesi

Roja Dove- Isola Sol Parfum / 2024

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Şimdi Roja Dove- Isola Sol isimli parfümü değerlendirmekteyim. Meyveler, turunçgiller, gurme notalar, çiçeksi notalar, misk, amber, tonka fasülyesi, reçineler, tuz notaları,, odunsu notalar, baharatlar ve ambroksan içeriklidir. Kremsi, pudralı, tuzlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- kayısı, şeftali, mandalina, limon, bergamot, turunç yaprağı, 

Orta- yasemin, ylang ylang, hindistancevizi, neroli,

Alt- tuz, misk, sandal ağacı, ambroksan, sedir ağacı, pembe biber, amiris ağacı reçinesi.

Roja Dove- Isola Sol isimli parfümün açılışı şipre tarzında olmaktadır. Kremsi ve sıcak meyveler ve turunçgiller var. Meyveler baskındır. Kayısı, şeftali, bergamot, mandalina ve limon olabilir. Daha sonra çiçeksi notalar sahne alıyor. Önce kremsi ve hindistancevizli- tropik çiçekleri sayalım : Ylang ylang, zambak, portakal çiçeği, neroli ve frezya hissediyoruz. Ardından pudralı çiçeksi notalar gelecektir : Yasemin, manolya, nergis ve mimozayı tahmin ediyorum. Orta bölümün devamı ve kapanış faslında da aynı gene kremsi ve sıcak rayihalarla misk, amber, tonka fasülyesi, reçineler ( amiris ağacı reçinesi ), tuz notaları ve / veya tuzlu sandal ağacı merkezli odunsu notalar ve baharatlar ( pembe biber ) ve ambroksan yer almıştır. Daha açık bir ifadeyle son bölüm, tuzlu sandal ağacı- pembe biber- ambroksan troykasından meydana gelmiştir.

Roja Dove- Isola Sol isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve biraz da burun büken bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık ve kremsilik, pudralı ve tuzlu rayihalar, bütün koku gruplarının güçlü olması ve özellikle son bölümde yapaylık barındıran tuzlu aromaların ( sandal ağacı- pembe biber- ambroksan ) etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik muazzam artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek- şart kılmıştır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Ağustos 2024 Cumartesi

Creed- Queen of Silk EDP / 2024

 















Creed- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Creed- Queen of Silk isimli bayan parfümü konu olarak seçilmiştir. Çiçeksi notalar, reçineler, meyveler, tütsü, turunçgiller, amber, odunsu notalar, vanilya ve ambroksan içeriklidir. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, tatlı ve kremsi rayihaları var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- safran, osmanthus, manolya,

Orta- çarkıfelek, sümbülteber, paçuli, agar ağacı ( öd ağacı ),

Alt- vanilya, ambroksan, mür yağı, misk, sedir ağacı, tütsü.

Creed- Queen of Silk isimli parfümün açılışındaki çiçeksi notalar, meyveler ve turunçgiller gayet tatlı ve kremsidir. Lüks safran, manolya, yasemin, osmanthus, sümbülteber, çarkıfelek meyvesi, mango ve bergamot aromaları buna örnek verilebilir. Gene tatlı ve sıcak tütsüler ve reçineler ( mür yağı ) bunu takip ediyor. Yapay tatlılık veren odunsu notalar ( paçuli, öd ağacı ), amber, vanilya ve ambroksan gibi koku gruplarıyla sona geliniyor.

Creed- Queen of Silk isimli parfümde ana temaları ve / veya koku eksenini safran, sümbülteber, reçineli tütsüler, öd ağacı ve ambroksan oluşturuyor denilebilir. Diğer aromalar yardımcı / destekleyici elemandır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve biraz da boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Hemen hemen bütün koku gruplarının güçlü olması, EDP konsantrasyonunda olması, genelde neredeyse şekerli tarza yaklaşan tatlılık ve son bölümdeki ( odunsu- vanilyalı aromalar ) yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ağustos 2024 Perşembe

Dolce & Gabbana- Q Eau De Parfum Intense / 2024

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Dolce & Gabbana- Q Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümü olarak seçilmiştir. Şekerli, şuruplu, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihalar sunuyor. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, amber, vanilya ve odunsu notalar barındırıyor. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- limon, yasemin, portakal,

Orta- siyah kiraz, kediotu,

Alt- amber, odunsu notalar.

Dolce & Gabbana- Q Eau De Parfum Intense isimli parfümün şipre tarzındaki açılışında, şekerli & şuruplu kırmızı meyveler ( kiraz, vişne, böğürtlen ) ve turunçgiller ( limon, portakal, mandalina ) vardır. Bunu yasemin, kediotu, sümbül ve mimoza gibi pudralı çiçeksi notalar takip etmiştir. Son bölümde ise, önce yapaylıktan başka hiçbir özelliği bulunmayan odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk sahne alacaktır. Ardından yapay şekerlilik veren amber- vanilya- misk troykası hissedilecektir. 

Dolce & Gabbana- Q Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve biraz da yapışkan bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılmış sıcaklık, şekerlilik, orta katmandaki pudralılık ve özellikle son bölümde artan yapaylık baz alındığında kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin çok artmış olmasını ve bunun da tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmasını anlayabiliyorum. Yoksa baş ağrıtabilecek bir parfümdür. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Ağustos 2024 Salı

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense / 2024

 















Hugo Boss- Alman moda firmasıdır. Şimdi Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah esintiler sunuyor. Baharatlar, lavanta, odunsu notalar, misk, içkimsi notalar, meyveler, turunçgiller ve deri aromaları barındırmaktadır. Oryantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üstte kırmızı biber, ortada lavanta ve alt notalarda sandal ağacı aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümün başlangıcını gerçekleştiren baharatlar şekerli tatlılıktadır. Kırmızı biber, sardunya ve kakule algıladım. Sonrasında orta katmanda şekerli tatlılık yerinde kalmak kaydıyla, gittikçe yapaylık barındıran misk, sandal ağacı tandanslı odunsu notalar, içkimsi notalar ( şarap ), meyveler ( ahududu, kuş üzümü ) ve bir miktar turunçgiller ( bergamot ) sahne alıyor. Orta katmanın devamında ise, koku karakteri yeşil ve ferah biçimlere evrilerek hem daha doğal kokuyor hem de daha beğenilir hale geliyor. Bu minvalde lavanta ve içkimsi notalar ( pelin otu içkisi, cin ) karşımıza çıkmaktadır. Yapaylık başka bir özelliği olmayan deri ve sedir ağacı merkezli odunsu notalar kapanışı yapmıştır.

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Yalnız kırmızı biber- lavanta- sandal ağacı eksenini orta katmanının sonuna değin, diğer notalarla dönüşümlü olarak hissetmekteyiz. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmiş olacaktır. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Tene oturduktan sonra meyveler kremsi tonlamalar yapıyor. Parfümün geneline egemen olan şekerli tatlılık, koku karakterinde büyük ölçüde yer tutan yapaylık ve baharatlı- odunsu koku biçimlerinin marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


11 Ağustos 2024 Pazar

Prada- Luna Rossa Ocean Le Parfum / 2024

 















Prada- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Prada- Luna Rossa Ocean Le Parfum isimli parfümü konuşacağız. Sıcak, ferah, yumuşak, yapay, metalik, tatlı ve şekerli yapıdadır. Baharatlar, turunçgiller, deri, odunsu notalar, deiz- okyanus notaları, aromatik otlar ve ambroksan aromaları barındırmaktadır. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmektedir.

Üstte limon, ortada safran ve alt notalarda amber extreme molekülü ve meşe ağacı aromaları açıklanmış. Buna eklemelerimiz olacak.

Prada- Luna Rossa Ocean Le Parfüm isimli parfümün başlangıcında turunçgiller, aromatik otlar ve deniz- okyanus notaları yer alıyor. Yeşil ve ferah kokan limon, nane- mentol, adaçayı ve okyanus notaları sıralanıyor. Şekerli tatlığa meyleden ve metalik etkiler de barındıran kakule ve safran gibi baharatlarla orta bölüme geçilmiştir. Gene metalik ve yapay ambroksan ve meşe ağacı türünden odunsu notalarla kapanışa yöneliyoruz. Yarım saat sonra yapay ve parlak deri notası da hissediliyor. 

Prada- Luna Rossa Ocean Le Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş ve kararlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekiyor. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık, baharatlı- odunsu- amberli koku düzeni ve orta katmandan itibaren beliren metalik ve yapay rayihaları hesaba katarsak, kalıcılık ve fark edilirliğin yüksek oluşunu ancak bu nedenle tene dengeli sıkılması mecburiyetini anlayabiliriz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Ağustos 2024 Cuma

Parfums de Marly- Althair EDP / 2023

 















Parfums de Marly- Althair EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Parfums de Marly- Althair isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlımsı, ekşimsi, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, vanilya, baharatlar, reçineler, çiçeksi notalar, ambroksan, gurme notalar, amber ve meyveler bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- tarçın, kakule, portakal çiçeği, bergamot,

Orta- vanilya, elemi reçinesi,

Alt- pralin, misk, ambroksan, gayakum ağacı ( öd ağacı ).

Parfums de Marly- Althair isimli parfümün başlangıcında bulunan koku grubu turunçgiller karışımlı baharatlar olmuştur : Tatlımsı, ekşimsi ve kremsi rayihalarla bergamotlu- portakallı tarçın ve kakule biçiminde formüle edebiliriz. Daha sonra kremsi çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, osmanthus, yasemin ) ve vanilya gelecektir. Kapanışta ise gurme notalar ( çikolata ) ve amber & ambroksan aromaları vardır ki, bunlar da yapay bir tatlılık vermektedir. 

Parfums de Marly- Althair isimli parfümde, tene oturma işlemi tamamlanınca birtakım koku değişimleri meydana geliyor : Orta katmandaki kremsi vanilya, vanilyalı reçinelere çevriliyor ve sıcaklık giderek artıyor. Ayrıca son fazda gene yapay ve plastiğimsi tatlılıkta karışık meyveler var. Kuş üzümü, çilek ve ahududu olabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Geneli domine eden kremsi tatlılık ve sıcaklık, son bölümdeki yapay ve platiğimsi tatlılık ve bütün koku gruplarının güçlü olması gibi etkenlerle fark edilirlik ve kalıcılık artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılması gerekliliğini bize anlatmıştır. Sonbahar- kış, mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatleri için uygundur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Ağustos 2024 Çarşamba

Parfums de Marly- Valaya EDP / 2023

 















Parfums de Marly Valaya EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Parfums de Marly- Valaya isimli bayan parfümüyle ilgili görüşlerimizi sunacağız. Aldehitler, çiçeksi notalar, meyveler, misk, turunçgiller, vanilya ve ambroksan içeriklidir. Tatlı, şekerli, pudralı, sabunsu, yapay, sıcak, serin, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiş.

Üst- aldehitler, şeftali, bergamot, mandalina,

Orta- portakal çiçeği, petelya molekülü, vadi zambağı, vetiver, nympheal molekülü ( sentetik kır bahçesi / kır çiçekleri kokusu ), sarıboya ağacı / bitkisi,

Alt- misk, ambroksan, akigala ağacı, vanilya.

Parfums de Marly- Valaya isimli parfümün aldehitler eşliğinde yapılan açılışında, tatlı ve şekerli meyveler, turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notalar var. Şeftali, bergamot, mandalina, portakal çiçeği, limon çiçeği ve neroli tahmin ettim. Orta bölümde pudralı çiçeksi notalar hakimdir. Mimoza, nergis, zambak, yasemin ve ylang ylang olmalıdır. Bunlara sabunsu misk notası katılıyor. Kapanışta da yapay tatlılıkta ambroksan ve vanilya görmekteyiz. 

Parfums de Marly- Valaya isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Koku gruplarında sırasıyla gördüğümüz şekerli tatlılık, pudralılık, sabunsuluk ve yapaylık gibi özellikler, kalıcılık ve fark edilirlik performansını arttırmış olsa da gene aynı nedenle tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Meyvelerden çiçeksi notalara kadar şekerli ve pudralı & sabunsu rayihaların hakim / başat koku biçimi olması, bu parfümü şipre kategorisine sokmamıza vesile olmaktadır. Ayrıca tene oturma işleminden sonra, sabunsu misk notasında görülen nisbî serinlik hariç tutulursa, diğer koku grupları sıcak esintiler vermektedir. Bütün aromalarda belli düzeyde yapaylık söz konusudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ağustos 2024 Pazartesi

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) EDP / 2023

 















Yves Saint Laurent Myslf ( Myself ) EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetün@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Şimdi Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Sıcak, yumuşak, serin, ferah, yapay ve tatlı esintileri var. Turunçgiller, odunsu notalar, baharatımsı nüanslar, çiçeksi notalar, misk, ahşapsı notalar, amber, vanilya ve amboksan aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- çiçeksi grupta gösterilmiş. Aromatik- odunsu grupta da gösterilebilir.

Üstte Calabria bergamotu, bergamot, ortada portakal çiçeği ve alt notalarda ambrofix molekülü ( amber, odunsu misk, ahşap ) ve paçuli notaları açıklanmış.

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümün başlangıcı yapan ferah turunçgiller, aynı zamanda tatlı ve yeşil- bitkisel kokmaktadır. Bergamot, limon ve greyfurt hissediliyor. Ardından gene yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar geliyor. Siklamen, sardunya ve portakal çiçeği olmalıdır. Bu arada baharatımsı nüanslar var. Kakule olarak tahmin ettim. Yapaylıktan başka hiçbir özelliği olmayan amber ( ambroksan ), misk ve paçuli merkezli odunsu notalarla kapanışa doğru yol alıyoruz. Son fazda ayrıca başka odunsu notalar da var ve bunlar ahşapsı vurgular yapıyor. Yumuşak biçimde sedir ağacı ve öd ağacına, yapay tatlılıktaki vanilya katılıyor.

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene özgürce sıkılabilir. Amber ve amber benzeri aromalar ve odunsu / ahşapsı notalar sayesinde kalıcılık ve fark edilirlik artarken, bu bölümdeki yapaylığın da rahatsız edici olmaması vesilesiyle tene özgürce sıkılması mümkün olabilmektedir. Turunçgillerden çiçeksi notalara kadar olan kesim serindir. Amberden vanilyaya kadar olan bölüm ise sıcaktır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Ayrıca dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Gene bir opsiyon olarak, özellikle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu biçiminde değerlendirilebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ağustos 2024 Cumartesi

Christian Dior- J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum / 2023

 















Christian Dior J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum ( 2023 ) parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bugün Christian Dior- J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum ( 2023 ) isimli bayan parfümünü inceleyeceğim. Tatlı, şekerli, buruk, sabunsu, pudralı, soğuk, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihaları var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, aldehitler, ozonlu notalar, amber ve vanilya içeriklerine sahiptir. Çiçeksi grupta gösterilmiş.

Notaları yasemin, portakal çiçeği, menekşe, vadi zambağı ve gül olarak açıklanıyor. Buna ilaveler yapacağız.

Christian Dior- J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum ( 2023 ) isimli parfümün başlangıcında şekerli tatlılık veren meyveler ve turunçgiller var. Ahududu, aslan meyvesi, kuş üzümü ve bergamot olabilir. Sonrasında orta katmanı tamamen dolduracak olan çiçeksi notalar sahne alıyor. Önce yeşil / bitkisel tarzda çiçekleri ( portakal çiçeği, neroli, gül, siklamen ) görmekteyiz. Bunu sabunsu & pudralı tonlamalar yapan çiçeksi notalar  ( yasemin, iris, zambak, menekşe,  mimoza ) ve misk takip ediyor. Çiçeksi notaların son faslında buruk çiçekler ( şakayık, boronya, lotus ) var. Aldehitler, ozonlu notalar ve kremsi amber- vanilya ikilisi kapanışı yapmıştır. 

Christian Dior- J'Adore L'Or Essence de Parfum Eau De Parfum ( 2023 ) isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Biraz yavaş akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye edeceğim. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümün devamında kendini gösteren, etkisi giderek artan ve haliyle baş ağrıtan yapaylığa sahip yoğun pudralı & sabunsu çiçekler ve genel anlamda şekerli- tatlı- pudralı & sabunsu rayihalar parfümün kalıcılık ve fark edilirliğini arttırmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Böylece sonbahar- kış mevsimine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uyacaktır. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Meyveler, amber ve vanilya aromaları sıcaktır. Çiçekler, misk, aldehitler ve ozon notaları da soğuk ve serindir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ağustos 2024 Perşembe

Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir EDP / 2023


 

 















Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com,

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir isimli parfüm hakkında görüşlerimizi açıklayacağız. Aromatik otlar, lavanta, vanilya, tonka fasülyesi, gurme notalar, reçineler, deri ve tütün aromaları barındırmaktadır. Tatlı, şekerli, pudralı, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintiler sunmaktadır. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- lavanta, nane,

Orta- vanilya, benzoin,

Alt- bal, tonka fasülyesi, tütün.

Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir isimli parfümün başlangıcında yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( nane, kişniş) ve lavanta bulunuyor. Bunu şekerli & pudralı koku değişimleri gösteren vanilya ve tonka fasülyesi ikilisi takip ediyor. Sonrasında gene şekerli gurme notalar ( bal ) ve reçineler ( benzoin ) gelmektedir. Son kısımda ise deri ve tütün gibi yapay aromalar vardır.

Jean Paul Gaultier- Le Male Elixir isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Tene dengeli dozajı verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümden itibaren kendini belli eden ve giderek yükselen şekerli, tatlılık, pudralı rayihalar ve kapanıştaki yapaylık düşünüldüğünde kalıcılık ve fark edilirlik performansının artması ve buna karşılık tene dengeli sıkılmasının gerekliliği gayet anlaşılır bir konudur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html