Clive Christian- İngiliz niş parfüm markasıdır. Şimdi Clive Christian- Jump Up And Kiss Me Hedonistic isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Markanın Addictive Arts ( Bağımlılık Yapan Sanatlar ) koleksiyonuna aittir. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, tütün, deri, odunsu notalar, amber ve vanilya aromaları bu parfümü biçimlendirmiş. Tatlı, sıcak, şekerli, yapay, pudralı, yağlı, yumuşak, hayvansal, kirli ve ferah esintileri var. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.
Üst- vişne, mate yaprağı, mandalina, menekşe yaprağı, adaçayı, bergamot, neroli, limon, greyfurt,
Orta- papirüs, tütün, yasemin, iris,
Alt- amber, tonka fasülyesi, deri, vanilya, sandal ağacı, misk, kaşmir ağacı, paçuli, laden otu, meşe yosunu, vetiver.
Clive Christian- Jump Up And Kiss Me Hedonistic isimli parfümün açılışında gayet tatlı hatta neredeyse şekerli hissiyata kayan kırmızı meyveler turunçgiller var. Kiraz, vişne ve böğürtlen baskındır. Greyfurt, mandalina ve portakal geri planda kalıyor. Bunu erkeksi tarzda yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar takip edecektir. Menekşe baskındır. Neroli, portakal çiçeği ve limon mine çiçeği olabilir. Orta bölümde önce oldukça sıcak ve biraz kirli tütün notasını hissediyoruz. Orta bölümün devamından kapanış faslına kadarki bütün aromalar pudralı, yapay, hayvansal, yağlı ve baş ağrısı yapmaya müsait biçimdedir : Deri, çiçeksi notalar ( iris, yasemin, zambak ), odunsu notalar ( sandal ağacı ), amber ve vanilya bu anlamda ele alınabilir. Burada özellikle, tene oturma evresinden sonra koku karakteri belirginleşiyor. Derimsi çiçekler var ya da şöyle diyebiliriz : İris, yasemin ve zambak gibi çiçeksi notalar, deri vurgusunu daha yağlı, yapay ya da hayvansal hale getirmiş. Çiçekler, deri notasının güçlü kokusunu daha da takviye etmiş. Sandal ağacındaki hayvansallık daha fazla öne çıkıyor. Vanilya ise daha yapay forma geçiyor. Elbette bu kadar ağır ve yoğun koku ekseni olunca, sıcaklığın da genele yayılması doğaldır.
Clive Christian- Jump Up And Kiss Me Hedonistic isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Yalnızca, yukarıda özelliklerinden uzunca bahsettiğimiz hayvansal aromalar, nispeten iç içe geçip bütünleşmiş biçimde algılanıyor. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Bkz. Hayvansal koku grubu baş ağrıtabilir. Üç- dört fıs yeter. Kısaca şöyle söyleyelim : Parfümün geneline hakim olan tatlılıktan yapaylığa değin uzanan rayihalar ve özellikle hayvansal aromaların etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış olmasına rağmen, tene dengeli sıkılmasının gerekliliği her zaman akılda tutulmalıdır. Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olabilecektir. Günlük kullanımda yer bulamaz. Herkes kullanamaz. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.
Koku- 3 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder