13 Temmuz 2017 Perşembe

Lalique- Encre Noire Pour Homme EDT / 2006





























Lalıque Encre Noire Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoüğun esanslıdır. 

Lalique, Fransa merkezli bir takı- mücevher, aksesuar markasıdır. Parfüm de üretiyor. Markanın kurucusu Renê Lalique, kuyumcu ve seramik sanatçısı olarak ün kazanmış. Boucheron ve Cartier markaları için mücevher tasarlamış. Sonra kendi firmasını kuruyor.

Bu markanın Lalique- Encre Noire Pour Homme- ( siyah mürekkep ) isimli parfümünü değerlendireceğiz. Genel koku itibariyle Comme Des Garcons Wonderwood ve Marc Jacobs Bang Bang adlı parfümleri akla getirmektedir. Sade ve basit koku anlayışıyla dizayn edilmiş. Büyük ölçüde düz bir çizgide giden, fazla sürprizi olmayan, fakat çok kaliteli ve elegant koku hissi veren bir parfüm olmuş.

Lalique- Encre Noire Pour Homme- vetiver temalı bir koku olmuş. Yeşil bitkili, odunsu bazlı, yumuşak baharatlı ve aromatik bir yapı göstermekte. Selvi ağacı, vetiver, misk, kaşmir ağacı gibi notalar açıklanmış. Daha sonra ben, bunlara başka şeyler ilave edeceğim.

Lalique Encre Noire, çok kompleks ve lüks bir açılış yapmakta= İlk izlenim turunçgilli- yumuşak baharatlar olmakta. Parfümün genelinde dengeli bir tatlılık var. Açılış notalarını bergamot- mandalina ve kakule- karabiber & pembe biber kombinasyonu biçiminde tahmin ettim. Devamında tütsülü odun/ ağaç notaları gelmekte. Ve aromatik otlar da buna katılmakta. Sedir ağacı, baskın vetiver trması, selvi ağacı, fesleğen gibi tahminler yaptım. Bu baharat ve aromatik otlar ve odunsu bazlar harman halinde birbirine karışmakta. Tek parça- katman olarak algılanmakta.

Çok güzel ve lüks baharatlar; ıslak, yanık ve tozlu otlar ve ağaç akorları tene yerleşiyor...

Bu hissiyat etkisini sürdürürken, kapanışı da tatlımsı ve yumuşak bir amber- misk ve sandal ağacı yapmaktadır.

Notalar akışkan, dengeli ve uyumludur. Rahatsız edici bir yapaylığa denk gelinmez. Sonbahar- kış dönemi için uygundur. Dengeli dozaj verilirse, yaz mevsiminde bile kullanım opsiyonu olabilir. Soğuk havalar ve akşam saatlerinde de tatbik edilebilir. Davet, kokteyl ve gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku düzlemi turunçgilli baharat- tütsü- odunsu notalar- aromatik otlar- amber/ misk- sandal ağacı sırasını takip etmekte. Baharatlardan itibaren tene oturup yumuşamakta. Sonrasında da çok değişmeden gidiyor.

Derinlik ve konfor noktası baharat- tütsü- sedir ağacı- amber/ misk- sandal ağacı olarak ifadeye konulabilir. Bu saydığımız notalar tütsülenmiş koyu kadife- kaşmir/ yün kumaş gibi üst düzey kalitede hissiyat vermekte. Kalıcılık, kalite ve güzellik unsurlarını taşımakta.

Lalique Encre Noire Pour Homme, sizi her daim sakin ve dengeli bir ruh halinde tutacaktır. Çünkü, harmanındaki dünyevî notalar ( vetiver, selvi bitkisi, fesleğen ) doğayla, toprakla, suyla bağlantıda kalmamızı sağlıyor. Ve bizi rahatlatıyor, gevşetiyor. Huzur ve dinginlik veriyor. Baharatlar ise yumuşak ve tütsülü formuyla ruh ve beden bütünlüğünde sıcaklık ve güven yaratıyor. Bu parfümü kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu parfümün önemi şudur= Yeşil bitkiler, tütsülü yumuşak baharatlar ve odunsu bazların kaynaştığı modern bir parfümdür.

Kalıcılık ve fark edilirlik ise, tatmin edici düzeydedir. İlk anda güçlü bir fark edilirlik var, sonra tene yerleşme eğilimindedir. Öğleden sonra sıkılması halinde, gece yarısına kadar tende kalıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



1 yorum:

  1. Karakterli olmasından dolayı değerli bir üründür.Koleksiyonluk olduğunu düşünüyorum.Niş kalitesini hissettiriyor alttan.Farklı ve ince.Karanlık yapısını beğeniyorum.Üzgün kokular her zaman dikkatimi çekmiştir.Umarım Geoffrey Beene - Grey Flannel Edt yorumunuzu da alabilirim.

    YanıtlaSil