13 Kasım 2017 Pazartesi

Joop!- Joop Homme EDT / 1989



























Joop! Joop Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Joop!- Alman moda markasıdır. Parfüm de üretmekte. 1978 yılında, moda tasarımcısı Wolfgang Joop tarafından kurulmuş. 1982 yılında hazır giyim, 1985 yılında da erkek koleksiyonu işine el atmış.

Joop!- Joop Homme isimli parfüm, mağazada, bana tütün ve bal merkezli olarak tanıtılmıştı.

En başta bir uyarı yapayım= Bu parfümün farklı ve alışılmadık bir aurası var. Yazın hiç kullanmaya kalkmayın. Biraz da fazla sıkınca başım ağrıdı demiyorum; kafam zonkladı!... Ağır ve tahammülü zor bir aroması var. Yaz mevsiminde hiç sıkmayın, terliyken hiç sıkmayın, sıcak havada hiç sıkmayın; hele o anda vücudunuzda kötü koku varsa hiç sıkmayın...

Yalnızca kışın kullanma opsiyonunuz olabilir. Hiç esnemiyor, şakası yok. Kışın tatlı turunçgil ve yumuşak baharatlar öne çıkmakta ve bu da parfümü çok güzel, sofistike ve derinlikli bir koku yapmakta. Yaz sezonunda ise, ağır, yoğun ve iç bayıcı bir şekerliliğe kaçıyor ve zorlayıcı feminen çiçekler de burun büküyor. Ayarı kaçarsa, yandığınızın resmidir. Yaz mevsiminde bu parfümle muhatap olduğunuzda parfüm mü sıkıyorsunuz, elinizde saatli bomba mı tutuyorsunuz; şaşırıp kalırsınız... Tecrübeli, görmüş geçirmiş kullanıcının elinde çok bilinmeyen bir hazine olur... Yoksa bir an önce kurtulmaya bakarsınız...

Oryantal- fujer olarak sınıflandırılmış. Harmanı şöyle açıklanmış=

Üst- portakal çiçeği, mandalina, bergamot, limon;

Orta- yasemin, kediotu, zambak, kakule, tarçın;

Alt- sandal ağacı, tonka fasülyesi, paçuli, vanilya.

Ferah, temiz ve tatlı turunçgillerle açılmakta. Sonra tene oturuşta yoğun kadınsı çiçekler ve yumuşak, tatlı baharatlar sahne alıyor. Burada kadınsı çiçekler tahammül edilemez tarzda bulunuyor. Fakat, baharatlar açılıştaki turunçgillerin de etkisiyle çok güzel, lüks ve otantik bir tatlılık bırakıyor. Devamında odunsu notalar ve amberle parfüm daha da güzelleşiyor ve kalıcılık ve kalite değerleri bakımından en üst çizgilere varıyor. Tenden de odunsu amber rayihalarıyla ayrılmakta.

Koku düzlemi= Turunçgiller- çiçekler- baharatlar- odunsu notalar- amber. Her daim bir tatlılık var. Amber de tatlı ve kremsi bir yapı gösteriyor. Ortalardan itibaren fujer/ şipre tonlar var.

Derinlik ve konfor noktası= Bence odunsu notalar ve amber. Yoğun bir şekerlilik de var. Mağazada bana verilen bilgiye tekrar gelmek istiyorum= Tütün ve bal aromalarının olduğu söylenmişti. Evet, bunları alıyorum. Odunlar zaten var. Sandal ağacı ve tonka fasülyesi galiba balımsı etkiler yapmakta. Ağaçsı akorlar da buna eklenince tütün benzeri notalar elde ediliyor.

Notalar uyumlu ve dengeli mi ? Bundan önce şunu söyleyelim= Bu parfüm, yaz ve kış arasında çok derin koku ve aroma farkları gösteriyor. Dikkat edilmesi lazım gelen çok değişken var. İyice banyo yapın, temizlenin. Serin ve güzel havada bu parfümü dengeli ayar vererek sıkın. Sadece temiz tene uygulama yapın. Baharatlı yemekler yemeyin. Hatta kullanmadan önce psikolojiniz iyi olmalıdır. Sinirli, gergin ve stresli iseniz, bu parfüm teninizdeki kötü kokulu salgılarla beraber tahammül edilmez hale gelebilir.

Joop!- Joop Homme- buna rağmen herkesin denemesi gereken klasiklerden biridir. Koku karakteri olarak; açılışta Solo Loewe Absolute, One Million, Amouage Ubar etkileri vermekte. Tenimde kalıcılığı ise hafif esintilerle bir günü geçti.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder