11 Eylül 2024 Çarşamba

Ex Nihilo- Chandigarh Express EDP / 2024

 















Ex Nihilo- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Ex Nihilo- Chandigarh Express isimli parfümü değerlendirmeye alıyorum. Hayvansal, sıcak, yağlı, yapay, tozlu, sabunsu, şekerli, yapışkan ve ferah esintileri var. Deri, amber, tonka fasülyesi, odunsu notalar, reçineler, çakmaktaşı ve çiçeksi notalar barındırıyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmiş.

Üst- kakule, mandalina, bergamot,

Orta- deri, köknar balzamı, artemisia ( yavşan otu ), sarıboya ağacı, yasemin,

Alt- vetiver, benzoin, tonka fasülyesi, paçuli.

Ex Nihilo- Chandigarh Express isimli parfümün başlangıcında orta katmanına değin inen misk yağı, deri, amber, tonka fasülyesi ve paçuli merkezli odunsu notalar hayvansal, sıcak, yağlı ve yapaydır. Bunları takip eden deri teması, çam reçinesi ve odunsu notalar ( çam esintileri, çam ağacı / çam kozalağı ) ise tozlu olmakla birlikte yeşil ve ferah kokmaktadır. Son bölüme doğru yapay ve genelde sabunsu koku grupları var : Odunsu notalar ( vetiver ), çakmaktaşı ve çiçeksi notalar ( yasemin, manolya, ylang ylang ) var. Çakmaktaşı ve çiçekler daha ziyade sabunsudur. Parfüm tene oturduktan sonra vanilya, vanilya benzeri reçineler ( benzoin ) ve tonka fasülyesi aromaları, büyük oranda şekerli, yapışkan ve yapay biçimde belirginleşiyor.

Ex Nihilo- Chandigarh Express isimli parfümü çeşitli koku gruplarına ayırabiliriz : Hayvansal aromalar ( misk yağı- paçuli arası ),  yeşil / bitkisel aromalar ( deri teması ve çamsı kokular ), sabunsu aromalar ( vetiver- çiçeksi notalar arası ) ve vanilyamsı reçineler ( vanilya- tonka fasülyesi arası ).

Ex Nihilo- Chandigarh Express isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmiş oluyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. İki- üç fıs yeter. Bütün koku gruplarının güçlü olması, hayvansal ve yapay düzenden şekerli düzene kadar birçok değişken aromalara yer vermesi ve EDP konsantrasyonunda olması gibi etkenler göz önüne alınırsa, fark edilirlik ve kalıcılık performansının yüksek olması ve bu nedenle tene dengeli sıkılmasının gerekmesi daha iyi anlaşılacaktır. Aksi takdirde bu kadar karmaşık nota diziliminin baş ağrısı yapması ve burun ve zihin algısını zorlaması beklenebilir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder