13 Aralık 2020 Pazar

Initio- Oud For Greatness EDP / 2018



























Initio Oud For Greatness EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Initio- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Initıo- Oud For Greatness isimli parfümü değerlendireceğim. Meyveler, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, deri, odunsu notalar ve tütün içerikleri barındırıyor. Tatlı, yumuşak, ferah, sıcak, sabunsu, kuru, tozlu, ilacımsı, yapay ve plastik esintiler sunuyor. Odunsu- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- safran, muskat, lavanta,

Orta- agar ağacı ( öd ağacı ),

Alt- paçuli, misk.

Initio- Oud For Greatness ( Büyüklük İçin Öd ) isimli parfümün başlangıcında, kısa süreliğine ahududu- çilek gibi tatlımsı ve ferah meyveler hissediyoruz. Sonra bunlar hemen kayboluyor. Yerine safran- gül- lavanta troykası geliyor. Bu çiçeksi- baharatımsı kısım, yoğun plastiğimsi ve sabunsu etkilerle belirlenmekte. Safran ve gül hemen tene oturuyor, 15 dakika sonra da tozlu ve sabunsu bir lavanta çok bariz algılanıyor. Orta bölümü tamamen dolduran ve forse eden odunsu notalar, öd ağacı merkezlidir. Buradaki öd ağacı yapay, plastiğimsi ve ilacımsı / kimyasal biçimde kokar. Son bölümde kuru deri aroması baskınlaşıyor, öd ağacı da etkinliğini sürdürüyor. Belki  biraz kuru tütün notası da var. Tenden böylece ayrılmakta.

Initio- Oud For Greatness- açılış bölümü haricinde, diğer bütün koku gruplarında burun ve zihin algısını zorlayan bir yapıdadır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşiyor. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Bunda birinci etken, şüphesiz öd ağacı vurgusudur. Safran- gül- lavanta çizgisi ikinci sırada gelir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Safran- gül- lavanta çizgisinde fujer tarzı ve öd ağacı- deri- tütün kısmında geleneksel Arap parfümü gibi kokuyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder