13 Eylül 2021 Pazartesi

Tiziana Terenzi- Draco Extrait de Parfum / 2015


























Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Bugün Tiziana Terenzi- Draco isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, şekerli, kremsi, sabunsu ve pudralı tonlamalar yapmakta. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve odunsu notalarla şekillenir. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, limon, portakal, yeşil notalar,

Orta- şeftali, yasemin, sedir ağacı, paçuli, manolya,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, armut, kediotu.

Tiziana Terenzi- Draco- biraz da şekerli tonlar veren tatlı meyvelerle başlıyor. Armut, mandalina, çilek ve böğürtlen olabilir. Sonrasında bu meyveler kremsi yapıya ( şeftali baskın ) çevriliyor. Bu minvalde orta katmanda kremsi çiçekler görmekteyiz. Yasemin ve manolya gibi klasik tahminler yapılabilir. Parfümün genelinde kremsi yapı, odunsu notalarla da ( paçuli baskın ) devam etmekte. Kapanış faslında şekerli ve yapay vanilyayı göreceğiz. Buna misk ilave edilebilir. Bu arada çiçekler de pudralı ve sabunsu hale geliyor. Kediotu ve sümbülteber olabilir.

Tiziana Terenzi- Draco- kremsi vurguların koku gidişatına domine ettiği bir çalışmadır. Aromalar şekerli, kremsi ve pudralı katmanlar halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Şekerli ve pudralı katmanlardan ötürü dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyum sağlar. Ancak daha iyi bir performans için soğuk havalar ve akşam saatlerinde kullanılması tavsiye edilir. Çabuk terleyen yağlı tende, şekerli ve pudralı aromalar sayesinde gün boyu kalıcılık sağlar. Fark edilirliği her daim güçlü ve yoğundur. Özellikle ilk dozajdan iki saat sonra dışarıya karşı kuvvetli şekilde esmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder