4 Şubat 2020 Salı

Tom Ford- Jasmin Rouge EDP / 2011






















Tom Ford Jasmin Rouge EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Bu markanın bayan parfümlerinden Tom Ford- Jasmin Rouge incelenecektir. Şekerli tatlılık barındırıyor. Kremsi ve yumuşak tonlamalar baskındır. Meyve, çiçek, vanilya ve odunsu notalar genel biçimlenmede önemlidir. Yasemin teması öne çıkarılmak istenmiş. Bize göre, yasemin merkezli beyaz çiçekler ana tema durumundadır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- zencefil, kakule, tarçın, bergamot, mandalina, karabiber,

Orta- yasemin, portakal çiçeği, ylang ylang, adaçayı,

Alt- laden otu, amber, vanilya, deri, odunsu notalar.

Tom Ford- Jasmin Rouge isimli parfümü koku nüanslarına göre değerlendirmek istiyoruz=

1- Meyvemsi ve hafif biberli baharatlar ile açılış olmakta. Ne var ki, hiçbir zaman baharatlar etkin değil. Başlangıçta çilek ve ahududu tarzında tatlı kırmızı meyveler baskındır. Kakule ve pembe biber gibi yumuşak baharat olabilir.

2- Yasemin merkezli beyaz çiçekler, orta bölümü domine etmekte. Portakal çiçeği, zambak ve frezya gibi sucul karakterde yumuşak çiçekler hissediliyor. Bazen, yağmur sonrası ıslanmış kır çiçekleri kokusu algılanıyor.

3- Vanilyamsı reçineler ve öd ağacından kaynaklandığı zannedilen ahşapsı notalar ile kapanış gerçekleşmekte. Doğal olarak, bu kısımda şekerli- yapışkan bir tatlılık mevcuttur. Hafifçe bir deri aroması da ikincil önemde olmalıdır.

Tom Ford- Jasmin Rouge- son kısımda şekerli tatlılık veriyor. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Böyle yapılırsa günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Şekerli tatlılık haricinde, notalarda mümkün olduğunda bir denge ve uyum gözetilmiş. Sonbahar- ilkbahar arası bir dönemde kullanılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene oturur ve hemen karakterini bulur. Meyvemsi baharatlardan, bir çırpıda yasemin tandanslı çiçeksi notalara geçilir. Böylece, genel karakteri çiçeksi- vanilyalı- ahşapsı çizgide seyreder. Bu da kokusunun çok değişmediğini ve düz çizgide gittiğini düşündürür. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir güne yakındır. İlk andaki kuvvetli fark edilirlikten sonra, sakinleşip tene yakın hale gelmekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder