25 Şubat 2017 Cumartesi

Bond No. 9- New York Amber EDP / 2011


























Bond No. 9 New York Amber EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe Kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Yeniden yorum...

Bond No. 9- ABD kökenli parfüm markasıdır. 2003 yılında Laurice Rahme tarafından kuruldu. Butik mağazalarla dünya çapında genişledi. Renkli ambalajlarla ürünlerini sunuyor. Daha çok, modern tarz kokular üretmekte. Odunsu notaları baharatlarla harmanlıyor.

Bugün Bond No. 9- New York Amber isimli parfüm hakkında kısa bir yorum yapacağız. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, meyveler, misk ve baharatlar bu parfümü şekillendirmiş. Tatlı, şekerli, kuru, yapay, sıcak ve ferah yapıdadır. Odunsu- oryantal grupta gösterilmiş.

Notaları şöyle açıklanmış : Misk, osmanthus, yasemin, sandal ağacı, amber, safran, muskat, benzoin, bergamot, mür yağı, gül, öd ağacı, karabiber.

Bence, amber teması, parfümde bir ara dönemi temsil etmekte. Yani, 70' lerin- 80' lerin kokuları keskin ve tozlu aromatik ot ve turunçgil ağırlıklıydı. Bugün, modern tatlı baharat parfümleri revaçtadır. Araya çikolata- kahve temalı parfümler girdi. Amber temalı parfümler de böyle bir şey... Eski zamanlar bazen ilgimizi çeker. Ona yönelik parfümler yaparız. Bu bir modadır. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Amber temalı parfümlerin dönemsel parfümler olduğunu, bir dönemi anlattığını düşünmekteyim. Buna, ana akım değil de, nostaljik bir geri dönüş gibi bakmalıyız. Amber zaten, her zaman Selçuklu- Osmanlı gibi eski dönemleri çağrıştırır. Bundan sonraki ana akım, herhalde modern parfümler olacaktır.

Bond No. 9- New York Amber isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Başlangıçtan sona değin meyve karışımı, gül, baharatlar, öd ağacı, yasemin, amber, misk / miskli reçineler ve sandal ağacı vurguları hissedilecektir. Miskli reçineler ara nüans ve yardımcı elemandır. Diğerleri baskın notalardır. Hatta gül aroması / gül suyu efekti baştan sona etkilidir.

Bond No. 9- New York Amber- yüksek tatlılığa sahip meyvelerle ( ahududu, bergamot ) açılıyor ve hemen tatlı güllü baharatlara ( safran, pembe biber ) geçiliyor. Baharatlarla birlikte sıcaklık artıyor. Devamında kuru ve yapay öd ağacı algılanıyor. Orta bölümde tatlı çiçeksi notaları ( yasemin, gül ) görmekteyiz. Son bölümde gene tatlı ve yapay olmak üzere amber, misk / miskli reçineler ve sandal ağacı vardır. Tatlılık ve şekerlilik genele yayılmış. Ayrıca kapanıştaki yapaylığa dikkat edilmelidir. Bu nedenle tene dengeli sıkmak gerekecek. Dört- beş fıs yeter.

Bond No. 9- New York Amber isimli parfüm, çabuk terleyen yağlı tende baskın gül, safran, öd ağacı ve sandal ağacı sayesinde gün boyu kuvvetli bir kalıcılık yapabilmektedir. Fark edilirliği de sahibine ve dışarıya yönelik olarak yüksek performanslıdır ve iyice esmektedir. Daha ziyade sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




1 yorum:

  1. Çok teşekkürler!! çok sevdiğim bir parfümü bu kadar derinlemesine okumak keyif verdi .. :)

    YanıtlaSil