arap parfümü
Amouage parfümlerinde kullanılan malzeme hangi bölgeden temin edilmektedir ?
Amouage parfümleri, Umman Sultanlığı' nın güney eyaleti olan Dhofar bölgesinden toplanan tütsü, sedir ağacı, misk, paçuli, inci çiçeği, yasemin ve zambak gibi bitkilerin öz yağlarının çıkarılmasıyla üretilmektedir.
Amouage Dia Man için neler söylenebilir ?
Dia Man, odunsu- çiçeksi/ misk tarzında bir parfümdür. Harmanı=
Üst- laden otu, turunç, kakule, tütsü/ günlük ağacı, laden ağacı;
Orta- şakayık, ylang ylang yağı, süsen kökü, erik;
Alt- vetiver, deri, paçuli, amber, gül/ pelesenk ağacı.
Amouage- Dia Man- nota katmanları arasında sürprizler yapmakta. Açılışta son derece modern turunçgil ve tatlı meyvelerle karşılaşıyorsunuz. Burada acı narenciye esintileri ve tatlı misk algılanmakta. Aslında açılış yeşil notalı turunçgillerle oluyor diyebiliriz.
Sonra ilginç ve garip bir gidişatı var... Çiçekler hacı yağı esintileri veriyor. Aromatik otlar keskin şifalı otlar gibi rayihalar bırakıyor. Ayrıca bu kısımda sabunsu notalar var.
Devamında, kalıcılık ve kaliteyi arttıran tatlı baharat, otsu/ ağaçsı notalar, deri, tütsü ve amber notalarıyla kapanışı yapmakta. Deri, tütsü ve amber; parfüm tene oturup kuruyunca hissettiğiniz tonlardır.
Koku düzlemi= Turunçgil- meyve, çiçek, baharat, odunsu notalar, misk ve amber notaları.
Derinlik ve konfor noktası= Bence tatlı baharat, odunsu notalar, tütsü ve amber rayihaları.
Sabunsuluk herhâlde ylang ylang yağı ve süsen notalarından geliyor. Deri, paçuli, amber ve ağaç notaları tütsü etkisi yaratmış.
Amouage Dia Man, size neler hissettirdi ?
İlginç bir şey var. Şakayık, süsen, kakule ve tütsü harmanı bana ipek kumaştan yapılma battaniyelerin sıcaklığını anımsatıyor. Ama gelin, Dhofar bölgesine gidelim. Umman Sultanlığı' nın güneyindeki bu eyalet, Nisan- Eylül arası muson yağmurlarıyla yıkanır. Halkı balıkçılık, tarım ve geleneksel el sanatlarıyla uğraşır. Dhofar' da pazara çıkıyoruz. Balıkçılar teknelerini nehir kıyısına demirlemişler; o günün mahsulü olan balıklar ağlardan toplanıp, kasalara yüklenmekte. Onlardan sardalya, kefal vs. alıyoruz. Sonra pazarda muz, tatlı patates, tropik meyveler, mısır, limon, hindistan cevizi satılıyormuş... Biraz da oradan bir şeyler alıyoruz.
Daha sonra şehrin el sanatları ve kuyumcu çarşısına uğruyoruz. Buradan altın işlemeli bardaklar, altın kaplamalı bir sürahi, gümüş tepsiler, bakır tabaklar ve cezveler satın alıyoruz. Esnaf bize çok ilgili ve samimî davranıyor. Bir dükkânda bize yöresel kahve ikram ediliyor...
Dia Man, Orta Doğu sokaklarının ve coğrafyasının günlük hayatından kesitler sunmakta...
Koku- 4 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder