Sayfalar

13 Ekim 2023 Cuma

Amouage- Honour 43 Woman EDP / 2021

 















Amouage- Umman kraliyet ailesine ait Arap niş parfüm markasıdır. Şimdi Amouage- Honour 43 Woman isimli parfümü değerlendiriyorum. Çiçeksi notalar, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar, misk, tütsü, deri ve reçineler barındırmaktadır. Pudralı, sabunsu, yapay, tatlı, hayvansal, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- ravent yaprağı, karabiber, kişniş,

Orta- sümbülteber, yasemin, vadi zambağı, karanfil,

Alt- sandal ağacı, opoponaks, laden otu, buhur, vetiver, deri.

Amouage- Honour 43 Woman isimli parfümün açılışını pudralı çiçeksi notalar ( sümbülteber, yasemin, zambak, karanfil ) yapmıştır. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ve baharatlar takip edecektir. Ravent yaprağını hemen seçiyoruz. Karanfil ve kişniş de var. Sonrasında baharatlar açılıyor ve aromatik- tatlı karabiber gibi, karakteristik bir hale geliyor. Orta bölüme tamamen geçildiğinde hayvansal, tatlı ve yapay biçimde odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve reçineler ( buhur, opoponaks, laden otu ) hissetmekteyim. Pudralı ve yapay deri notası bunlara katılıyor. Devamında sabunsu tarzda misk teması ve çiçeksi notalar ( sümbül, mimoza, kediotu ) sahne almaktadır. Kapanışa doğru, önce sıcaklıktan başka hiçbir özelliği bulunmayan tütsüler ve odunsu notalar ( öd ağacı teması ) algıladım. Sonra da sabunsu misk ile karışık yapay reçineler ( buhur, opoponaks ) ile muhatap oldum.

Amouage- Honour 43 Woman isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gerçekten çok yavaş bir akışkanlıkla, dört saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Şimdiye kadar tenime en yavaş ve geç yerleşen parfüm, Amouage- Honour 43 Woman isimli parfüm oldu. Ardından sahibine dışarıya karşı yoğun, etkili ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Hatta 1- 2 fıs bile yeter. Aromatik otlar ve baharatlar hariç çok da ferahlık vermeyen yapısal düzeni ve baştan sona etkili olan ve özellikle orta bölümde baş ağrısı yapan ( pudralıdan hayvansallığa değin değişim gösteren ) karmaşık koku profili nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok fazla yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri le gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder