Sayfalar
▼
1 Ekim 2015 Perşembe
Amouage- Opus VI EDP / 2012
Christopher Chong- Amouage Opus VI (6) parfümü de dahil olmak üzere, Amouage markasının birçok çalışmasına imza atmıştır. Bunlar arasında Epic Man, Epic Woman, Lyric, Journey gibi kokular önemlidir. Christopher Chong, Amouage markasının yaratıcı direktörü / Kreatif Direktörü konumundadır. Hong Kong doğumludur ve Londra' da yaşamaktadır.
Christopher Chong- Arap ve Çin kültürlerine öykünerek parfüm tasarlıyor. Arap parfüm sanatının geleneksel esansları olan gül, sandal ağacı, reçineler ve yoğun baharatları parfümlerinde kullandığını anlamaktayız. Parfüm yaratırken, hareket noktasının İpek Yolu hikâyeleri olduğunu ifade ediyor. Bir müzik ya da hikâyeden esinlenerek parfüm tasarlıyor. İnce bir işçilik ve sanat zevki ile koku yaratmaya önem vermekte...
Amouage Opus VI- esasen amber temalı bir parfüm olmuş. Bunun yanında tütsü, baharat, reçine, öd ağacı ve odunsu notalar da genel karakterde önemli olacaktır. Markanın Kütüphane Koleksiyonu' na ait bir çalışmadır. Sıcak, yoğun ve aromatik otlu nüanslar da vardır. Pek bir tatlılık barındırmaz. Daha ziyade kuru, tozlu ve hayvansal hissiyat dikkate değerdir. Oryantal- baharatlı kategorisine girebilir.
Üst- tütsü, yenibahar, sichuan biberi,
Orta- ipek otu, cypriol yağı, paçuli,
Alt- laden otu, sandal ağacı, amber.
Amouage Opus VI- başlangıcını ve devamındaki genel karakterini oluşturan tütsülü biberler, şifalı otlar, keskin baharatlar ve yanmış kuru otlar harmanı ile en yüksek düzeyde hayranlık ve beğeni duygularımızı uyandırmaktadır...
Açılışta tütsü notasını keskin biberli baharatlar takip etmektedir. Keskin baharatların içine, aromatik- şifalı otların katıldığını anlarız. Baharat olarak en baskın olanı karabiber gibi duruyor. Bunun geri planında kırmızı biber ve kimyonu tahmin etmekteyiz. Sonrasında karabiber ve kimyon birleşecektir. Burası işte, doğal bir baharat dükkânı esintileri veriyor. Amouage Opus VI' da, aromatik otlardan söz edilirken sanıyorum, fesleğen, rezene gibi tahminler yapılacaktır. Çünkü, bir müddet sonra, tenimde reçineli baharatlara tahvil eden koku formunun içinde, bu şifalı bitkiler de olabilecektir. Bu katmanla birlikte, tene yerleşmenin ve olgunlaşmanın ilk işaretleri de verilmiş olacaktır...
Amouage Opus VI- başlangıçtan orta katmana ininceye kadar, gayet komplike ve detaylı yapı gösteriyor. Ancak ondan sonra, parfümün ana temasını oluşturacak olan sandal ağacı ve amber sentezine nihayet geçilecektir. Bu arada bunu nüanse edelim= Amber notası vanilya efekti veren odunsu ve yumuşak bir amberdir. Bunun aksine, sandal ağacı notası hayvansal bir formdadır ve mumsu, yapışkan ve tutkal gibi yapısı ile ağdalı ve yoğun kıvamdadır. Hatta parfümün kapanışında bu sandal ağacını bir daha göreceğiz... Orada misk & civet yağı ve keskin öd ağacı ile karışmış biçimde, dengesiz sıkılırsa baş ağrıtacak tonda daha ağır bir hayvansallıkla verilmiş olacaktır...
Amouage Opus VI' da şüphesiz amber de önemlidir. Amber kullanımına, parfümün derinlik ve konfor noktasını işaret ederken, daha detaylı temas edeceğiz. Şimdiye kadarki açıklamalarımızdan Amouage Opus VI' nın baharat dükkânı ve Arap hacı yağları koku formlarını akla getirecek yönde ilerlediği söylenebilir.
Koku düzleminde tütsülü baharat, otsu biçimler, reçineler, reçineli baharat, odunsu amber ve hayvansal sandal ağacı bulunmaktadır. Bir harman halinde notalar kaynaşmış. Ama sandal ağacı, öd ağacı vurgusu ve misk çizgisinde bir yapaylık ve sentetiklik görülür. Parfüm zorlanır ve kolayca akışkanlık gösteremez.
Derinlik ve konfor noktasında karabiber, kimyon, şifalı otlar, amber teması ve odunsu notalar olacaktır. En çok beğenip takdir ettiğimiz aromaları böylece saydık. Amber kullanımına değinelim... Hayvansal sandal ağacı gibi, bünyeyi zorlamaz. Vanilyalı yumuşak bir amber olarak karşımıza gelmektedir. Sonrasında kapanışta paçuli notasının önderlik ettiği ferah ve dinamik odunsu notalar ile birleşir ve parfüm sanatındaki en güzel ve en lüks haline tahvil eder.
Amouge Opus VI- kuru ama ferah ve yeşil kokan odunsu notalara yer veriyor. Baharatlar keskin olmakla birlikte, kimyon hariç tatlı ve yumuşaktır. Kapanışta tozlu odunsu notalara rastlanır. Yalnız paçuli köksü ve topraksıdır.
Bu yönüyle sonbahar- kış dönemi, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Serin yaz akşamları da düşünülür. Daha ziyade dış mekânda kullanılmalıdır. Kapalı alanda sıkılacaksa, dozajına dikkat edilmelidir. Açık hava partileri, kokteyl ve gece gezmeleri için uygundur. Kıyafete sıkılması halinde leke yapabilir.
Amouage Opus VI- güçlü bir fark edilirlik ve kalıcılık veriyor. Yukarıdan aşağıya derin, zengin ve kompakt bir parfüm... Yoğun ve saldırgan aromalar görülür. Tene çabuk oturur. Dışarıya dönük fark edilirlik yapar. Yağlı ve çabuk terleyen tende, neredeyse dört gün kalıcılık yapmaktadır. Dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) hayvansal notalar devreye girmez ve insanı tensel ve ruhsal açıdan yormaz.
Koku- 4 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder