Le Labo- ABD merkezli parfüm markasıdır. 2006 yılında Fabrice Penot ve Edouard Roschi tarafından kurulmuştur. Bugün Le Labo- Santal 33 isimli parfüm hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, amber, deri ve misk aromaları barındırıyor. Pudralı, tatlımsı, tozlu, kuru, yağlı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunuyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilmiş.
Üst- menekşe, kakule, sandal ağacı,
Orta- sedir ağacı, amber, iris,
Alt- deri, papirüs, misk.
Le Labo- Santal 33 isimli parfümün başlangıcında çiçeksi ve baharatlı dokunuşlar hissedilmekte : Yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar ( menekşe ) ve aromatik baharatlı kakule çok net biçimde algılanıyor. Bunu ahşapsı tonlamalar yapan odunsu notalar takip ediyor. Kuru ve sıcak sandal ağacı ve yumuşak ve tozlu sedir ağacı mevcuttur. Odunsu notalara sıcak amber ekleniyor. Buna odunsu amber demek daha doğru olur. Devamında deri notası sahne alacaktır : Önce odunsu deri, sonra aromatik yumuşak deri, en son biçimiyle de pudralı ve yağlı deri aromasını görmekteyiz ki, aslında son bölümü deri temasının kontrol ettiğini söylemek yanlış olmaz. Kapanış faslını şöyle toparlamak istiyorum : Genel karakteri çiçeksi deri / misktir. Pudralı ve yağlı deri- çiçeksi notalar ( iris )- misk troykası egemen koku formudur.
Le Labo- Santal 33 isimli parfümdeki deri notasına biraz değinmek icap edecektir. Orta katmandan kapanışa değin sıralama şudur : Kuru odunsu deri, aromatik- yumuşak süetimsi deri & yağlı iris, tabaklanmış yağlı deri- misk, pudralı ve yağlı deri- iris. Belki de yağlı çiçekler deri gibi kokuyor. Bir diğer husus da, parfümün ana ekseninin menekşe- kakule- deri notalarından meydana gelmesi ve diğer notaların yardımcı eleman olmasıdır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Eğer dozajını ayarlayarak ( örneğin üç- dört fıs ) sıkarsanız, fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Tene bol miktarda uygulandığında, dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Son bölümde egemen olan ve yapaylık da barındıran pudralı ve yağlı vurgular ( çiçeksi deri / misk ) kalıcılığa olumlu etki yapmıştır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. Son bölümdeki yapaylığı da dikkate alarak tene dengeli sıkılmasını ( üç- dört fıs ) tavsiye ederim.
Koku- 4 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html