Sayfalar

31 Mart 2013 Pazar

Carolina Herrera- Herrera For Men EDT / 1991





Carolina Herrera- ABD kökenli moda firmasıdır. Carolina Herrera' nın Herrera For Men isimli parfümünü incelemekteyiz.

Hemen söyleyelim: Bu parfümün aroması genelde Issey Miyake- Bleue Fraiche' den esintiler sunmakta. Ya da şöyle diyelim= Carolina Herrera- Herrera For Men; Issey Miyake- Bleue Fraiche' e ilham kaynağı olmuş. Çünkü, Carolina Herrea- Herrera For Men, 1991 yılında üretilmiş. Bleue Fraiche ise, daha sonraki tarihlerin ürünüdür. Açılıştaki rayihalar da Van Cleef & Arpels- Tsar benzeridir. Öyleyse, bu parfümü yorumlamak kolay...

Ana tema tütün olmak üzere; narenciye esintileri, aromatik otlar, baharatlar parfümü şekillendirmekte. Ayrıca şifalı ot benzeri esintiler parfümü domine etmiş. Sıcak ve tatlımsı bir parfüm olmuş. Odunsu- çiçeksi/ misk kategorisine alınmış.

Üst= Biberiye, lavanta, limon, portakal çiçeği,

Orta= Karanfil, yonca, sardunya,

Alt= Sandal ağacı, tütün, ambergris, misk.

Parfümün açılışı keskin ve güçlü şifalı / aromatik otlar ve limonla başlamakta. Biberiye notasını hemen hissettim. Tatlı bir lavanta var. Biberiyenin olduğu yerde, kesinlikle şifalı ot etkileri oluyor...

Bununla beraber, bu kısmı şöyle de değerlendirebilirim= Buruk ve güçlü yeşil bitkiler var. Canlı ve dinamik bir turunçgiller bunu destekliyor. Hatta adaçayı rayihaları da var. Dolgun, rafine ve kaliteli bir açılış, harmana da daha sonra yansımaktadır.

Bu açıklamalar şunu gösteriyor= Van Cleef & Arpels- Tsar ve Issey Miyake- Bleue Fraiche parfümlerinin karışımını başta ve genelde değerlendiriyoruz.

Orta katmanda, karanlık ve derin yeşil bitkiler ve odunsu notaların egemenliğini takdir ediyoruz. Biberiye gene burada mevcuttur. Orta notalardaki biberli rayihalar bundan kaynaklanıyor olmalıdır.

Kapanışta ve kısmen ortalarda bariz bir tatlılık var. Tatlımsı bir tütün, tatlı odunsu notalar ve baharatlar bulunmakta. Tütün burada ana tema olarak, parümü domine etmekte. İkinci sırada kuru ve buruk aromalar var. Açılış ve orta notalarda büyük oranda kuru, buruk ve acımsı aromalar varken, kapanışta parfüm tatlılaşmış.

Maskülen, kompleks ve ayrıntılı bir harman takdir ediliyor. Biraz köşeli bir yapısı da var. Ama tahammül edilmeyecek gibi değil. Sentetiklik, yapaylık yok.

Aromalar tene yapışıyor. Tene yakın duran bir yapısı var. Kalıcı ve güçlü aromalar var. Fark edilirlik değerleri başarılı olmakta.

Koku düzleminde şifalı- yeşil bitkiler/ limon- biberli notalar- tütün- odunsu notalar- baharatlar var. Amber notası baharat gibi algılanmakta. Notaları canlı ve belirgin biçimde algılamak mümkündür.

Derinlik ve konfor çizgisinde şifalı otlar- biberli notalar- odunsu notalar- baharatlar var. Bu bölüm en beğendiğim tarafı oldu. Bütün kalıcılık, güzellik ve kalite bileşenleri burada yer almaktadır.

Sonbahar- kış kokusu olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak, bence yaz sezonuna uygun bir yapısı var. Özellikle yaz sıcağında keskin ve ferah sayılabilecek şifalı ot ve limon esintileriyle tensel ve ruhsal açıdan terapi ve rahatlama yaratacaktır. Akşam ise, daha sofistike biçimde, baharatlı- odunsu yapısı fark edilmekte.

Tenimde 24 saati geçen bir kalıcılık yaptı. Kuvvetli ve baskın aromalar bu açıdan önem arz ediyor. Akışkan bir harmanı var. İki saat sonra tenime oturdu. Pek öyle rahatsız edici kokusu da yok. Bu nedenle ben, bol bol sıkabilirim.

Günlük kullanımda davet, toplantı, ofis ortamı ve gece eğlenceleri için deneyebilirsiniz. Bir sakıncası olacağını zannetmiyorum. Kibar ve centilmen işi bir parfüm olmuş.

Bu parfümü kullanırken, aklınıza gelecek şeyler, Ege ve Akdeniz florasında yabanî olarak yetişen şifalı otlar, baharat dükkânı esintileri, kuytu ve serin ormanlar olabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder