Sayfalar
25 Şubat 2013 Pazartesi
Versace- Versace L'Homme EDT / 1984
İtalyan moda markası Versace' nin klasik 80' ler kokularından birini inceliyoruz. Versace L' Homme; maskülen, kuvvetli, rafine ve doğal aromalarıyla beğeniliyor. Deri grubunda gösterilen parfüm, turunçgil, odunsu notalar ve baharatlarla şekillenmiştir. Giorgio Armani Eau Pour Homme, Christian Dior Eau Sauvage tarzında klasik parfümler geleneğini sürdürmektedir.
Üst- yeşil bitkiler, fesleğen, turunç yaprağı yağı, bergamot, limon;
Orta- karanfil, sandal ağacı, paçuli, tarçın, yasemin, sedir ağacı, gül;
Alt- laden otu, deri, tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu, vanilya.
Açılışta bergamot, portakal ve nane aromaları algıladım. Çok temiz, taze, kaliteli ve biraz ekşimsi his veriyor. Sonrasında tatlımsı baharatlar, hafif odunsu notalar ve erkeksi çiçekler vardır. Burada karanfil, tarçın, paçuli ve yasemin notalarını fark ettim. Ne ki, katman halinde yerleşim var. Baharatlı- çiçeksi olarak algılanıyor. Son bölümde ise pudramsı deri- tonka fasülyesi ve yumuşak amber kapanışı yapmaktadır. Koku karakteri düz çizgide ilerler. Basit, sade ve büyük oranda tek bir notaymış gibi kokuyor... Deri teması baskın biçimde kendini gösteriyor.
Yaz mevsimine uygundur. Günlük kullanımda davet, kokteyl, gece gezmesi için düşünülebilir. Dengeli bir tatlılık var. Aşırı ve ayarsız notalar yok. Akışkanlık fazladır. Bir süre sonra tene yerleşip güzelleşir. Tende kalıcılığı başarılı sonuçlara imza atıyor. Fark edilirlik konusunda da tatmin ediyor. Dozaj konusunda sorun olmaz. Son kısımda amber ve tonka fasülyesinden dolayı tatlılık artıyor. Ama rahatsız etmiyor.
Koku- 4 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
23 Şubat 2013 Cumartesi
Christian Dior- Eau Sauvage Extreme / Intense Eau De Toilette / 1984
Fransız moda tasarım markası Christian Dior' un aromatik- turunçgil parfümünün harmanı şöyle=
Üst- bergamot, limon, fesleğen, paçuli, lavanta,
Orta- aldehitler, kişniş, biberiye, sandal ağacı, defne yaprağı, süsen kökü, yasemin,
Alt- meşe yosunu, amber, sedir ağacı, misk.
Harmanı sofistike,, şifalı, kalıcı ve kuvvetli değerler göstermekte. Notalar uyumlu ve dengeli yerleşmiş.
Christian Dior- Eau Sauvage Extreme isimli parfümün açılışı ferah, canlı ve tatlı aromalarla olmakta. Koku düzleminde tatlı turunçgil- yumuşak baharat- otlar- lavanta- yosun- tatlımsı amber / misk ve odunsu notalar birbirini izliyor. Derinlik ve konfor noktası ise bence, aromatik otlar- tatlı baharatlar- amber- odunlar denebilir.
Aromatik otlar, kuşkusuz şifalı ot karakteri göstermekte. Buna bir de tatlı ve yumuşak baharatlar eklenince, lüks ve kaliteli bir harman oluşmakta. Yosun notaları çok derinden takdir ediliyor. Amber ve odunlar parfüme sıcak, yumuşak, sofistike yorum katmış. Çiçeksi notalar tenimde yoğun ve tatlımsı tonlarla kendini gösterdi.
Tenimde bir güne yakın, hafif esintiler yayan bu parfüm için; aromatik, turunçgil ve şifalı ot nüanslarından ötürü yaz sezonunu uygun görmekteyim. Rahatsız edici hiçbir şey yok. Gayet hoş, rafine ve maskülen bir kokudur.
Koku- 4 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
21 Şubat 2013 Perşembe
Chanel- Coco Eau De Parfum / 1984
Chanel- Fransız moda markasıdır. Bu markanın artık klasikleşmiş bayan kokularından, Chanel- Coco Eau De Parfun- bugünkü konumuzu oluşturmaktadır. Yumuşak, tatlı / şekerli, pudralı, kremsi, tozlu ve hayvansal aromalarla şekilleniyor. Çiçeksi, baharatlı, meyveli ve vanilyalı koku nüansları bulunuyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.
Üst- kişniş, mandalina, şeftali, yasemin, gül,
Orta- mimoza, karanfil taneleri, portakal çiçeği, yonca, gül,
Alt- laden otu, amber, sandal ağacı, tonka fasülyesi, opoponaks, misk yağı, vanilya.
Chanel- Coco Eau De Parfum- kısaca koku grupları çerçevesinde değerlendirilecektir=
Pudramsı meyveler açılışı yapmakta. Şeftali, kayısı ve mandalina olabilir. Biraz tozlu bir hissiyat da veriyor.
Yumuşak biberli- tatlı baharatlar, bundan sonra kısa süreyle etkili oluyor. Bunlar karanfil- biber tarzındadır. Ama genel biçimlenmede söz sahibi değildir.
Orta bölümde, daha ziyade yumuşak- kremsi beyaz çiçekler egemen olmakta. Portakal çiçeği, yasemin ve mimoza tahmin ediliyor. Çiçeksi karakter, orta bölümü domine ediyor.
Hayvansal notalar kapanışı yapmakta. Burada hayvansal misk ve amber ana temadır. Bunun dışında, tatlılığı yükselten şekerli ve kremsi vanilya ayrı bir koku formu meydana getiriyor.
Chanel- Coco Eau De Parfum- meyveler ve çiçeksi notalar ile kadınsı, biberli baharatlar ve hayvansal vurgular ile erkeksi tarafa yöneliyor. Meyveler ve beyaz & sarı çiçek kombinasyonu hafif, ferah ve bazen yeşil bitkisel duygular çağrıştırıyor. Biberli baharatlar, çiçeklerin arasına yedirilmiş kaliteli ve rafine bir uygulamadır. Yalnız yoğun ve güçlü hayvansal notalar, burun ve zihin algısında boğucu ve rahatsız edici etkiler yapabilir. Bu yüzden dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta sıkılmamalıdır.
Chanel- Coco Eau De Parfum- çiçeksi notalar ve büyük oranda yapışkan hayvansal notalar & vanilya ile yüksek bir fark edilirlik ve kalıcılık yapmakta. Fark edilirlik hem sahibine, hem de dışarıya yönelik olarak, her zaman güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı ise iki gün boyunca etkilidir. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava için biçilmiş kaftandır. Açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Hızlı bir akışkanlık yaptıktan sonra tene yakın durur.
Koku- 4 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
19 Şubat 2013 Salı
Amouage- Gold Man EDP / 1983
Amouage- Umman kraliyet ailesinin sahibi olduğu bir markadır. Arap parfüm sanatının önemli temsilcilerinden biridir. Bugün, Amouage- Gold Man isimli parfümü inceleyeceğiz.
Amouage- Gold Man- sabunsu, puralı, tozlu ve kuru tonlamalar yapıyor. Çiçekler, tütsü, amber, misk ve odunsu notalara daha çok yer veriyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor. Tasarımcısı Guy Robert olmuş.
Üst- gül, vadi zambağı, günlük ağacı reçinesi/ tütsü;
Orta- mür ağacı, süsen kökü, yasemin;
Alt- ambergis, civet ( misk yağı ), misk, sedir ağacı, sandal ağacı, paçuli, meşe yosunu.
Amouage- Gold Man- açılıştaki amber ve misk notasının etkisiyle, hafif ama modern hacı yağı etkisi yaptı. Yalnız cami önlerinde satılan ağır, bayık, dengesiz esanslar gibi değil. Dedemin kullandığı hafif gül- misk- amber karışımlı, hoş kokulu esansları hatırlatıyor. Pudralı yoğun çiçekler ve misk kullanımı ise, klasik berber dükkânı gibi rayihalar bırakıyor. Güzel, hoş, zengin bir kokusu var. Birkaç dakika sonra kuruyup, tenime yerleşti ve yoğun pudralı çiçekleri hissettim. Burada sabunsu karaktere çevrildi. Daha sonra sandal ağacı, misk, amber, tütsü ve odunsu notalar gelmekte.
Çiçeksi, reçineli ve tütsülü yapısı var. Kadınsı ve pudralı çiçeklerden ötürü dengeli sıkılmaldır. Günlük kullanıma uyması için, dozajı iyi ayarlanmalıdır. Sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Açık hava davet ve partileri ile gece eğlencelerinde kullanılabilir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirlik de her daim güçlüdür. Sabunsu ve pudralı çiçeklerle tene yerleşir. Hızlı akışkanlığı var.
Amouage- Gold Man' de kullanılan amber ve misk, beni rahatsız etmedi. Yumuşak ve hafif geldi. Çiçeklerden yasemin ve zambak baskınlaşıyor. Pudralı tonlar da gayet tahammül edilebilir yapı gösteriyor. Sandal ağacı yumuşak ve kadifemsi kullanılmış. Galiba sandal- yosun rayihaları bu etkiyi veriyor. Misk ve sandal ağacı sentezi, balımsı bir tatlılık vermiş. Doğal ve rafine bir harmanı var. Odunsu notalar ve çiçekler, orta kısımda iç içe geçmiş biçimde algılanıyor.
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
17 Şubat 2013 Pazar
Trussardi- Uomo / Black Extreme After Shave Lotion ( 1983 )
Trussardi- Dante Trussardi tarafından 1911 yılında kurulan İtalyan moda markasıdır. Erkek- kadın giyim, parfüm, ev ürünleri, gözlük üretiyor. Bugün Trussardi- Uomo / Black Extreme After Shave Lotion isimli tıraş sonrası losyonu yorumlayacağım. Buruk, ekşimsi, tozlu, koyu, kuru, kirli, hayvansal, yağlı sıcak ve tatlımsı esintiler yapıyor. Deri teması, turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, meşe yosunu, tütün, amber, misk ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Deri- fujer kategorisine sokulabilir.
Üst- aldehitler, ardıç yemişi, lavanta, fesleğen, kimyon, bergamot, mercanköşk,
Orta- bal, karanfil, vetiver, gül, sedir ağacı, tarçın, süsen kökü, muskat, biber, meşe yosunu, tütün, yasemin, deri;
Alt- sandal ağacı, paçuli, tütsü, misk, meşe yosunu, laden otu, tonka fasülyesi,
Koku- 3 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
15 Şubat 2013 Cuma
Diptyque- L'Ombre Dans L'Eau EDP / 1983
Diptyque- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Diptyque- L'Ombre Dans L'Eau isimli parfümü incelemeye karar verdik. Meyveler, çiçekler ve misk genel biçimlenmede etkili olan nüanslardır. Tatlı, kremsi, yumuşak esintiler yapar. Bir miktar sıcak ve kuru tonlamalar veriyor. Çiçeksi grupta gösteriliyor.
Gül, kuş üzümü, bergamot, mandalina, ambergis, misk ve kuş üzümü yaprağı gibi notalar açıklanmış.
Diptyque- L'Ombre Dans L'Eau- iki farklı koku biçimi sunuyor...
Yumuşak çiçekler ve kuru meyveler başlangıcı oluşturur. Harman halindedir. Gül, yasemin, leylak gibi kremsi çiçekler var. İncir, kuş üzümü, mandalina gibi canlı ve enerjik meyveler var.
Şekerli tatlılık parfümün devamında görülür. Tatlılık dengelidir, rahatsız etmez. Vanilya ve misk gibi yumuşak notalar var. Tenden böylece ayrılıyor. Tende kuruyunca da, bir miktar sucul- yeşil bitkiler hissediliyor. Sade ve minimalist şekilde tasarlanmış.
Diptyque- L'Ombre Dans L'Eau- dengeli ve uyumlu aromalar vermeyi başarmakta. Beni rahatsız eden bir yapaylık yok. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Tene özgürce uygulanabilir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik yapar. Sakin ve çekingen bir fark edilirliği var. Tene yakın kalır. İlkbahar- yaz sezonu, günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Genel beğeniye uyar.
Koku- 5 Kalıcılık- 3
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
13 Şubat 2013 Çarşamba
Guy Laroche- Drakkar Noir EDT / 1982
Guy Laroche, Fransız hazır giyim moda markasıdır. Kurucusu ile aynı ismi taşıyor. 1957 yılında ilik mağazası Paris' te açılır. İlk hazır giyim koleksiyonu 1961 yılındadır.
Guy Laroche Drakkar Noir; aromatik- fujer sınıfına dahil edilmiş. Odunsu notalar, baharatlar ve turunçgiller nota olarak hissediliyor.
Üst- biberiye, artemisia, lavanta, fesleğen, limon mine çiçeği, bergamot, limon, nane;
Orta- kişniş, karanfil, tarçın, ardıç meyvesi, yasemin, melek otu, pelinotu;
Alt- deri, sandal ağacı, köknar, kehribar, paçuli, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı, çam iğneleri, reçineler.
Harman çok kompleks, dolgun ve rafinedir. Genelde Polo Klasik ve Azzaro Pour Homme esintileri var.
Açılışta biberiye ve lavanta; aromatik olarak kendini gösteriyor. Şifalı ot benzeri bir başlangıcı var. Bitkisel rayihalar da zaten parfümün genelinde takdir edilmekte. Aromatik otlar ve turunçgiller ( limon, bergamot ) karışımlı bu açılış eski, tozlu ve kirli yapılmakta. Günümüzün parfüm trendlerine uymuyor. Çoğu kişi beğenmez. Ama ben beğendim.
Kapanışta ise, Azzaro-Pour Homme esintileri var. Çam esintileri devam etmekte. Paçuli ve vetiver alınıyor. Bir de güzel bir deri notası var. Az bir şey yosun- reçine bulunmakta. Alt notalar klasik şipre/ fujer harmanı olmuş. Tenden böyle ayrılıyor.
Dengeli tatlılıktan başka, kirli ve tozlu bitkisel notalar da beğenimizi kazandı. Aksayan bir yönü yok. Klasik bir sonbahar- kış kokusu olabilir.
Ofis ortamında öğleden sonra kullanılabilir. Günlük kullanıma uygun olmuş. Davet ve kokteyller düşünüldüğünde, akşama yönelik kullanım opsiyonu var.
Koku düzlemi= Aromatik ot- turunçgil- çam esintileri- odunsu notalar- deri olarak şekillenmiş. Diğerleri zaten yardımcı elemandır ve arada bir etkili olur.
Derinlik ve konfor noktası= Aromatik ot harmanı- çam esintileri- odunsu notalar olarak belirtilebilir. Kalıcı, güzel, kaliteli bir kokusu var.
Dengeli sıkılması lazımdır. Kirli ve tozlu aromatik otlar bu görüşümüzü destekliyor. Tende kalıcılığı bir günü geçmekte. Yoğun ve güçlü aromalar var. Aslında notalar pek karanlık ve gizemli değil. Gayet net ve anlaşılır bir harmanı var.
Klasik fujer parfümlerden biri olarak, koleksiyonunuz bulundurmalısınız. Kendi döneminin en güçlü oyuncularından biri olduğu gerçektir.
Koku- 5 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
11 Şubat 2013 Pazartesi
Chanel- Antaeus Pour Homme EDT / 1981
Chanel- Fransız moda markasıdır. Bugün Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tozlu, ekşimsi, buruk, tatlı, koyu, kirli, yağlı, kuru, hayvansal, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri bulunuyor. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, misk, deri, odunsu notalar ve meşe yosunu bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- şipre grubunda gösterilmiş.
Üst- mür yağı, adaçayı, kişniş, bergamot, misket limonu, limon,
Orta- gül, kekik, fesleğen, yasemin,
Alt- kunduz yağı ( civet yağı ), meşe yosunu, paçuli, laden otu.
Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfümün açılışında tozlu, ekşimsi ve buruk tarzda turunçgiller ve aromatik otlar yer almaktadır. Limon, bergamot, adaçayı, fesleğen ve defne yaprağı olabilir. Bunu, kekik ve kişniş gibi kirli ve tozlu baharatlar takip ediyor. Devamındaki misk ve deri kombinasyonu, hayvansal ve yağlı rayihalar salmaktadır. Kuru odunsu notalar ( paçuli- sedir ağacı ) ile kapanışa geliniyor. Son fazda tatlı ve yeşil kokan ferah meşe yosunu vardır.
Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfüm, 80' li yıllarda örneklerini çokça gördüğümüz odunsu- derili fujer parfümlerin başarılı bir temsilcisidir. Aslında koku karakteri, baştan sona 1965 çıkışlı Aramis- Classic / For Men isimli parfüme benzemektedir. Bu tip parfümler özellikle orta katmandan itibaren son derece ağır ve yoğun aromalar veriyor. Sert, kuvvetli ve keskin aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve bazen erkeksi çiçeksi notalar koku gidişatına egemen olabiliyor.
Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bundan sonra özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Geneldeki tozlu, kuru, yağlı / hayvansal aromalar kalıcılık ve fark edilirliği arttırırken, parfümün tene dengeli sıkılmasını da ( üç- dört fıs ) icap ettiriyor. Misk ve deri notalarındaki yapaylığa da dikkat edilmelidir. Kirli baharatlardan rahatsız olmadım. Fujer parfümlerdeki turunçgiller, aromatik otlar ve meşe yosununun tozludan tatlımsılığa kadar olan koku skalası hoşuma gidiyor. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk- serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.
Koku- 4 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
9 Şubat 2013 Cumartesi
Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original EDP / 1981
Fransız moda firması Jean Charles Brosseau' un kadın parfümlerinden birini inceliyoruz. Gül ve amber temalıdır. Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original; odunsu notalar, çiçekler, gül, misk gibi bileşenlerle tanımlanan bir kokudur. Çiçeksi- misk grubuna girebilir.
Üst- aldehitler, şeftali, gül ağacı, sardunya,
Orta- sandal ağacı, süsen kökü, vetiver, ylang ylang yağı, zambak, sedir ağacı, gül,
Alt- bal, iris çiçeği, tonka fasülyesi, tarçın, misk, vanilya, kediotu.
Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original isimli parfümün harmanı ve kokusunda bir karmaşa var. Sentetik notalar da alınıyor. Sentetik notalar ve şeftali ile açılmaktadır. Sonra pudralı çiçekler gelir. Gül- sardunya sentezi belli oluyor. Devamında odunsu notalar, vanilya ve gene pudralı yoğun çiçekler bulunmakta. Orta notalarda gül aroması belirginleşiyor. Zambak da alıyorum. Pudralı çiçeksi notalar tatlanıyor.
Sonlara doğru, bu sefer gül ve odunsu notalar baskınlaşmış. Bununla birlikte sütlü bal, badem, tarçın, amber ve misk gayet net ve anlaşılır şekilde hissediliyor. Bu bölümü toparlarsak=
Gül, odunsu notalar, tatlı baharatlar, misk/ amber ve bal aromaları... diyebiliriz. Tenden ayrılışı gül- odunsu amber ve balla olmaktadır- en azından benim için.
Ayrıca çiçeklerin üst, orta ve alt katmanda ikide bir tekrarlanması bence, çok iyi olmamış.
Ne var ki, dengeli bir tatlılıktan söz edebiliriz. Ancak, aynı şeyi harman kalitesi ve nota akışı, rafineliği konusunda söyleyemeyiz. Bir kere, sentetik bir başlangıcı var. Sonra çiçekler bir yumuşak, bir pudralı, iyi olmamış. Çiçekler başta tozlu- pudralı iken, sonra tatlanıyor.
Koku düzlemi= Sentetik notalar, şeftali, pudralı çiçekler, odunsu notalar, vanilya, gül, tatlı baharatlar, amber/ misk ve bal aromaları. Özellikle orta katmanda bir pudralı- tatlı çiçek buketi var. Notalar iç içe geçmiş. Sonlarda gurme tarzına ait aromalar ayrışıyor ve tek tek alınıyor.
Derinlik ve konfor noktası= Gül, zambak, odunsu notalar, amber, tarçın. Bu notaları diğerlerinden ayırmak gerekir. Bu denli karmaşa içinde, bu aromalar güzel, kaliteli ve kalıcı etkiler yapmaktadır. Araya gurme notalar girmeseydi, iyi olurmuş.
Tenimde kalıcılığı kaliteli bir kolonya kadar etkili oldu. Fark edilirliği ilk üç saatte yoğundur, sonra söner. Tene oturur. Tene yakın durur. Tene oturması gül, odunsu notalar, tarçın, gurme tarzı ve amberle oluyor.
Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original- sonbahar- kış mevsimine yönelik bir kokudur. Sabah sıkmayın, çünkü çok fazla karmaşa var. Ya da az sıkın. Gurme notalar bazı hassas kişileri rahatsız edebilir. Akşam saatlerinde dozaj verirseniz, teninize daha uyumlu hale gelir. Davet ve kokteyller için düşünülebilir. Akşam saatlerinde, bu parfümden kimse rahatsız olmaz. Soğuk ve serin havada ideal bir aroma yayar.
Koku- 3 Kalıcılık- 3
Kendinize en uygun parfümü seçip beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
7 Şubat 2013 Perşembe
Antonio Puig- Quorum EDT / 1981
Antonio Puig- İspanyol parfüm markasıdır. Bugün, Antonio Puig- Quorum isimli parfümü yorumlayacağım. Tozlu, sabunsu, kirli, buruk, koyu, ekşimsi ve sabunsu rayihalar veriyor. Turunçgiller, aromatik otlar, çam esintileri, çiçekler, baharatlar, deri, tütün ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor. Ne var ki, bence doğru tanımlama aromatik- fujer olmalıdır.
Üst- yavşan otu, kimyon, greyfurt, bergamot, limon,
Orta- siklamen, çam ağacı, karanfil, sandal ağacı, paçuli, yasemin,
Alt- deri, amber, meşe yosunu, tütün.
Antonio Puig- Quorum- tozlu, ekşimsi ve buruk turunçgiller ve aromatik otlarla açılıyor. Çam esintileri geri plandadır. Bergamot, fesleğen ve kişniş seçilmektedir.
Sonra ferah yeşil- erkeksi çiçekler baskındır. Tozlu baharatlar geri planda kalmış. Erkeksi çiçekler hafifçe banyo sabunları gibi kokar. Karanfil, yasemin, sardunya ve kimyon algılanır.
Deri, meşe yosunu, paçuli merkezli odunsu notalar, tütün ve misk aromalarıyla kapanışa gelinir. Sıcak ve tozlu deri, kirli tütün, sabunsu misk ve tozlu- topraksı kuru paçuli gibi tanıtıcı özelliklerini ekleyelim.
Antonio Puig- Quorum- bence hiç tatlılık vermiyor. Aromalar her katmanda- tek parça halinde harmanlanmıştır. Örneğin, orta katmanın büyük ölçüde çiçeksi olması gibi... Akışkanlık yavaştır ve iki saat içinde tene oturur. Dengeli sıkılması gerekir. Çünkü, günümüz trendlerine uymayan kirli, koyu, ekşimsi vs. karakterine dikkat edilmelidir. Ancak, aromatik- fujer karakterindeki kokulara alışkın insanlar için belli bir ferahlık ve kalite barındırıyor.
Antonio Puig- Quorum- çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcıdır. Çam, deri, tütün, odunsu notalar ve meşe yosunu gibi kuvvetli aromaları bu yüksek performansta pay sahibidir. Ayrıca sonradan tene yakın durmasına rağmen, yoğun bir fark edilirliği de vardır. Akşam vakti, soğuk havalar ve sonbahar- kış için uygundur. Nota geçişleri sorunsuzdur. Kendi arasında uyumlu ve dengelidir. Açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.
Koku- 4 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
5 Şubat 2013 Salı
Cartier- Santos EDT / 1981
Cartier- Santos isimli parfümü yorumlayacağız. Cartier- Fransız takı ve mücevher markasıdır.
Aromatik otlar, yumuşak baharatlar ve odunsu notalar Cartier- Santos' u biçimlendiriyor. Tozlu, tatlı, yumuşak ve kremsi notalar birbirine karışmıştır. Oryantal- odunsu grubunda yer almaktadır.
Üst- lavanta, ardıç meyvesi, defne, mine çiçeği, bergamot,
Orta- biberiye, muskat, karabiber, vetiver, sardunya,
Alt- sandal ağacı, amber, paçuli hindistancevizi, vanilya, sedir ağacı.
Turunçgiler ve aromatik otlar, Cartier- Santos' un başlangıcını oluşturuyor. Tozlu, buruk, ekşimsi esintilerle limon kolonyası gibi açılış yapmış. Lavanta merkezli aromatik otlar ( biberiye, defne, adaçayı ) önemlidir. Bundan başka bergamot sayılabilir.
Baharatlar, tene oturma döneminde mevcuttur. Karabiber, kimyon, tarçın önemlidir. Genelde yumuşak ve ferah yapı göstermekte. Yeşil bitkiler ve çiçeksi notalar da ( portakal çiçeği, sardunya, limon mine çiçeği ) ikinci sırada önemli olacaktır.
Odunsu notalar, Cartier Santos' un kapanışını yapacaktır. Burada paçuli ve sedir ağacı baskındır. Odunsu bazlar yumuşak ve kremsidir. Yapay bir tonka fasülyesi ile tatlılık artmıştır. Meşe yosunu da algılanmaktadır.
Son bölüm hariç, dengeli bir tatlılık vardır. Sakin, yumuşak, canlı, rafine ve akışkan aromalar takdir edilir. Tene oturması yavaşça ve kararlı biçimde oluyor. Kalıcılığı için, kaliteli bir kolonya performansını düşünebiliriz. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonra tene oturup yumuşar.
Cartier- Santos isimli parfüm akşam vakti, soğuk havalar ve sonbahar- kış sezonu içindir. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Dışarıda düzenlenen kokteyl ve davetlerde, daha rahat kullanma imkânınız olacaktır. Konsept ve koleksiyonluk bir parfüm olarak değerlidir.
Koku- 4 Kalıcılık- 3
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
3 Şubat 2013 Pazar
Avon- Black Suede EDT / 1980
Avon- ABD kökenli kozmetik markasıdır. Şimdi Avon- Black Suede isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Pudralı, tatlı, şekerli, sıcak, yapay, ferah ve yumuşak esintileri var. Misk, amber, deri, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, odunsu notalar ve meşe yosunu içeriklidir. Oryantal grupta gösterilebilir.
Misk, amber, karanfil, muskat, odunsu notalar ve meşe yosunu gibi notalar açıklanıyor.
Avon- Black Suede isimli parfümün aromaları harman halindedir ve iç içe geçmiş ve kaynaşmış biçimde algılanır : Başlangıçtan sona değin misk, amber, karanfil- muskat tarzı çiçeksi notalar ve baharatlar ( ya da çiçeksi- baharatımsı nüanslar ), deri ve sandal ağacı- öd ağacı biçimindeki odunsu notalar pudramsı, tatlı ve sıcak yapıdadır. Bunlar neredeyse tene tek parça halinde yerleşmektedir. Yeşil ve ferah kokan meşe yosunu notasıyla parfüm tenden ayrılıyor.
Avon- Black Suede isimli parfümde karanfil, muskat ve meşe yosunu hariç, diğer aromalar yapay ve sentetik hissiyat veriyor. Hızlı akışkanlıkla tene çabucak yerleşiyor ve yapışıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunda kuvvetli kalıcılığa sahiptir. Tene dengeli sıkılmalıdır. İki- üç fıs yeter. Genele yayılmış sıcaklıkla beraber pudramsı, tatlı & şekerli ve yapay rayihalar ve miskli- amberli- derili- odunsu notalı koku eksenine bakarsak, kalıcılık ve fark edilirliğin artmasını ve tene dengeli dozaj verilmesi gerekliliğini anlayıp açıklayabiliriz. Sadece sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Başka bir dönemde veya ayarsız kullanılırsa, yüksek yapaylık nedeniyle baş ağrıtacaktır. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Aslına bakılırsa, bütün aromaları tam da 1980' ler eski tarz, yeşil ama hüzünlü kokan fujer parfümleri andırıyor.
Koku- 3 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
1 Şubat 2013 Cuma
Hermes- Eau d'Orange Verte EDC / 1979
Hermes- Fransız moda markasıdır. Hermes- Eau d'Orange Verte isimli kokuyu değerlendireceğiz.
Hermes- Eau d'Orange Verte- 1979, 1997 ve 2009 yıllarında çeşitli defalar yeniden formüle edilmiş. Biz Eau de Cologne versiyonunu konu seçtik. Sonraki yıllarda genellikle küçük isim değişiklikleriyle Eau de Toilette konsantrasyonu ile üretilmiş. İsmi Yeşil Turunçgilin Suyu anlamına gelmekte. Kalıcılık ve fark edilirlik değerleri elbette yüksek olmamış. Bu, bilinçli bir seçimdir. Gün içinde tazelenebilir. Turunçgiller, aromatik otlar, yosun ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, yumuşak, tozlu ve keskin yapısı vardır. Çiçeksi- yeşil grubunda gösteriliyor. Tasarımcısı François Caron olarak geçiyor.
Üst- limon, mandalina, portakal çiçeği, bergamot, kuş üzümü, nane, defne,
Orta- papaya, mango, yasemin,
Alt- meşe yosunu, paçuli.
Hermes- Eau d'Orange Verte- günlük kullanıma, genel beğeniye ve sosyal ortamlara uygun, doğal bir limon kolonyası esitileri veriyor. Dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar vardır. Yaz mevsimine uyar. Tene yakın durur. Tozlu, buruk ve ekşimsi kokan aromatik otlar ve turunçgiller; eski parfümlerin şipre geleneğine gönderme yapıyor.
Koku- 5 Kalıcılık- 2
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html