Sayfalar

3 Ekim 2015 Cumartesi

Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum / 2012

 















Tom Ford- ABD moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümü incelemek istiyorum. Çiçeksi notalar, baharatlar, turunçgiller, amber, vanilya, odunsu notalar, deri ve misk yağı içeriklerine sahiptir. Tatlı, yapay, buruk, sıcak, ekşimsi, yağlı, kremsi, hayvansal, ferah, tozlu, plastiğimsi, metalik, pudralı ve yumuşak esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- menekşe, pembe biber, kimyon, bergamot, mine çiçeği,

Orta- iris, gül, karabiber, muskat, sardunya, adaçayı, 

Alt- paçuli yaprağı, amber, vanilya, misk yağı, deri, opoponax, benzoin, vetiver, sığla yağı.

Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümün açılışında, nokta vuruşu olarak yeşil ve buruk çiçeksi notalar var. Tematik menekşeyi algılıyorum. Bunu tatlı ve sıcak baharatlar ( pembe biber, kimyon ) takip etmiştir. Buruk ve ekşimsi yapıdaki turunçgiller, bize henüz açılış bölümünün bitmediğini gösteriyor. Bergamot, limon ve limon mine çiçeği ferah esintiler sunuyor. Yüksek tatlılık ve kremsilik barındıran amber, vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) ile parfümün sonuna geldiğimizi düşünmüştüm...

Ancak, bundan sonra Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümün ikinci bölümü başlıyor : Önce tozlu ve sıcak karabiber gibi, baharat dokunuşu görüyoruz. Devamında komplike olup koku biçimleri neredeyse tek tek anlaşılan çiçeksi notalar sahne almaktadır. Pudralı iris, metalik ve yapay gül ve yeşil ve ferah kokan sardunya bunlardan sayılabilir. Nihayet artık kapanışa geldiğimizi hissediyorum. Burada bizi, önce tozlu odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı, vetiver ) karşılıyor. Bunlara yapay ve plastiğimsi deri notası ekleniyor. Yağlı, hayvansal ve çok yüksek sıcak esintilerle belirlenen odunsu notalar ( öd ağacı ), misk yağı ve gene deri aromasıyla parfüm sonlanıyor.

Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümün, tabiri caizse iki ayrı parfüm gibi yapılanması ve / veya iki farklı koku grubundan meydana gelmiş olması, hem burun ve zihin algısını gerçekten zorluyor hem de koku karakterinin çözülmesini ilk anda zorlaştırıyor. Öyle ki, birinci bölümden ikinci bölüme geçiş için hatta yarım saat beklemek gerekiyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çok yavaş akışkanlıkla, bir saat sonra tamamen tene yerleşmiş oluyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı çok saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üçü gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozajlanmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün ikinci yarısındaki pudralıdan hayvansallığa kadar giden geniş koku skalası nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş ve tene dengeli sıkılması şart olmuştur. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder