Sayfalar

31 Ekim 2016 Pazartesi

Clinique- Aromatics In White EDP / 2014






















Clinique, ABD kökenli kozmetik şirketidir. Clinique Aromatics In White, bu markanın kadın parfümlerinden biridir. Sıcak, tatlı ve yumuşak rayihalarla baharat, çiçek, odunsu notalar ve amber gibi nüanslar verir. Oryantal- çiçeksi grubunda yer alması uygun görülmüş.

Üst notada sichuan biberi, menekşe yaprağı, laden otu, ortada portakal çiçeği, gül, paçuli ve alt notalarda ise amber, misk, benzoin ve vanilya açıklanmış.

Clinique Aromatics In White, tatlı- biberli baharat ve tütsüler ile başlamakta. İlk anda Doğu/ Asya etkili bir koku karakterine sahip olduğu anlaşılıyor. Devamında gene baharatlar etkili olmakla, iris / menekşe gibi sabunsu çiçekler de vardır. Bu kısım, ilerleyen dakikalarda baharatlı- çiçeksi notalara çevrilecektir. Bununla birlikte kremsi ve yumuşak çiçeksi notalar da vardır. Baharatların da yumuşak ve aromatik tarzda algılandığı malûmdur. Çünkü aromatik otlar, gül ve turunçgil esansları bu görüşümüzü desteklemektedir. Çok kompleks ve detaylı olan bu orta katmanda, parfüm tene yerleşmesini büyük ölçüde tamamlamıştır. Son kısımda reçineli odunsu notalar ( vetiver- paçuli ), yumuşak bir vanilya ve amber işbirliği vardır. Reçineler ve vanilya, baştan beri süregelen tatlılığı gayet şekerli hale getirmiştir...

Clinique Aromatics In White, esasında yumuşak, dengeli ve uyumlu notalara sahiptir. Sonlardaki şekerli yapı da rahatsız etmiyor. Sonbahar- kış, soğuk havalar ve yaz akşamları vs. zaman dilimlerinde kullanılacaktır. Sade, basit ve yalın koku biçimleri ile günlük kullanıma ve birçok sosyal ortama uyum sağlayacaktır. Yalnız sabahleyin dozajlanması, biberli baharatlardan ötürü- aşırı kaçabilir- tavsiye edilmez. Bu hususa dikkat edildikten sonra, günün diğer saatlerinde özgürce sıkılabilir. Beyaz ve çabuk terleyen tende, baharatlar ve reçineler baskın olduğu için, günün büyük bir bölümünde kalıcıdır. İlk anda kuvvetli bir fark edilirlik yapmakta. Devamında tene yakın kalıp, sahibine kendisini hatırlatıyor. Genelde ten parfümüdür. Baharat, reçine, odun gibi nüanslarla erkek kullanıma izin vermekte.

Koku- 5 Kalıcılık- 4





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Davidoff- Cool Water Night Dive EDT / 2014





























Davidoff- İsviçreli bir markadır. Tütün ve deri üreticisidir. Bugün, Davidoff- Cool Water Night Dive isimli koku incelenecektir. Meyve, ozonsu notalar, denizel notalar, aromatik bitkiler yumuşak baharatlar, tütün ve odunsu notalarla belirginleşiyor. Tatlı, yumuşak, kremsi ve yapay vurguları var. Odunsu- akuatik grupta gösterilmekte.

Üst- mastik reçnesi, meyve karışımı, nane, deniz notaları, fıstık,

Orta- adaçayı, kaşmir ağacı, karabiber, tütün,

Alt- misk, amber, odunsu notalar, süet.

Davidoff- Cool Water Night Dive-  başlangıçta tatlı meyveler ( elma, ananas ) ve ozon- deniz notalarını harmanlamış gözüküyor. Sonra buna sucul- aromatik otlar ve yeşil çiçekler ilave edilecektir. Keskin nane ve adaçayının yanında, lotus ve yasemin gibi erkeksi çiçekler var. Açılışın genel karakteri ferah, enerjik ve yumuşaktır. Devamında yumuşak baharatlar ( karabiber ) ve tatlı tütün notasını algılıyoruz. Parfüm burada sıcaklaşıyor. Son kısımda seyreltilmiş misk ve yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ) var. Böylece kapanmakta.

Davidoff- Cool Water Night Dive- ferah meyveli ve odunsu kolonya gibidir. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre düşünülmelidir. Gün içinde tazelenir. İlkbahar- yaz kokusudur. Günlük kullanım ve sosyal ortamlarda işinizi görür. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Dengeli tatlılık verir. Yapay odunsu bazlar hariç, sorun yok. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

29 Ekim 2016 Cumartesi

Davidoff- Leather Blend EDP / 2014


























Davidoff- İsviçreli puro üreticisidir. Bu markanın Blend Koleksiyonu parfümleri ilgi çekmekte. Biz de şimdi, bu koleksiyonun eserlerinden Davidoff- Leather Blend isimli parfüm hakkında görüşlerimizi belirteceğiz. Deri grubunda gösterilmektedir. Deri teması, baharatlar, çiçeksi notalar ve vanilya nüanslarına sahiptir. Sıcak, yoğun, tozlu, kuru ve biraz tatlı tonlamalar yapmakta.

Üst notalarda safran, karabiber, ortada gül, amber, alt notalarda deri ve papirüs bitkisi açıklanmakta.

Davidoff- Leatler Blend- kuru tonlamalarla ( meyveli deri ) açılıyor. Kuru incir- kayısı olabilir. Devamında yağlı bir koku var... Yağlı safran ve tozlu baharatlar ( karabiber ) gelmekte. Erkeksi çiçeklerin yanında, kuru deri teması da halen yerinde duruyor. Son bölümde ise, kremsi ve yumuşak vanilya- amber işbirliği, farklı bir uygulamadır. Deri teması da, çiçeksi nüanslarla kapanışta yer alıyor. Vanilya, tene oturmada yapışkan ve şekerli olabileceğinden, dengeli sıkılmalıdır. Yağlı verilmiş deri ve çiçekler, çok sıcakta rahatsız edebilir. Fark edilirliği her zaman güçlüdür. Tene oturunca sakinleşir.

Davidoff- Leather Blend- deri temasını başlangıç ve orta bölümde kuru, son kısımda da biraz yağlı olarak vermiş. Deri, parfümü domine ediyor. Buna açılışta kuru meyveler, orta katmanda çiçeksi notalar ve baharatlar ve sonda vanilya notası destek veriyor. Deri temasının etrafında bir toplanma ve harmanlanma görüyoruz... Akışkanlık ve tene oturma yavaştır. Tene yakın kalır. İki saat içinde karakterini bulur. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı gün boyu etkilidir. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Açık hava- dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde kullanılır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

27 Ekim 2016 Perşembe

Davidoff- The Brillant Game EDT / 2014




























Davidoff- İsviçre kökenli aksesuar firmasıdır. Yazı takımları, konyak, deri eşyalar ve saat üretimi yapmaktadır. Şimdi Davidoff- The Brillant Game ( Parlak Oyun ) isimli parfümü konuşacağız. Meyveler, aromatik bitkiler, gurme notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, keskin, sıcak, metalik, şekerli ve yumuşak esintileri var. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor.

Üst- campari içkisi, vermouth içkisi, kırmızı meyveler, portakal, limon, adaçayı,

Orta- sedir ağacı, portakal çiçeği,

Alt- tonka fasülyesi, saman, kumarin, karamel.

Davidoff- The Brillant Game isimli parfüm, içkimsi kırmızı meyveler ve keskin aromatik otlarla başlıyor. Kiraz, vişne, portakal, adaçayı ve kişniş karışımı var. Metalik ve şekerli- tatlımsı hissiyat baskındır. Şekerli tonka fasülyesi, pudralı vanilya ve şekerli karamel biçimindeki harman, sonlara doğru çok etkili olup, tatlılığı da yükseltiyor. Dengeli dozaj verilmesi gerekir. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta sıkılmaz. Kapanışta yapay odunsu notalar ( kremsi sedir ağacı ) var.

Davidoff- The Brillant Game- sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmeleri için idealdir. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Fark edilirliği her daim, özellikle dışarıya karşı yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı günün büyük bölümünde etkilidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Ekim 2016 Salı

Parfums de Marly- Safanad EDP / 2014

 














Parfums de Marly- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Parfums de Marly- Safanad isimli bayan parfümü hakkında düşüncelerimizi aktaracağız. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, amber ve vanilya içeriklidir. Tatlı, sabunsu, kremsi, pudralı, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- armut, portakal,

Orta- portakal çiçeği, ylang ylang, iris, 

Alt- vanilya, sandal ağacı, amber.

Parfums de Marly- Safanad isimli parfüm turunçgiller ve meyvelerle açılıyor. Kremsi tonlamalar yapan armut, greyfurt, bergamot ve aslan meyvesi algıladım. Sonrasında parfümün ana karakterini teşkil eden sabunsu ve pudralı çiçeksi notalar geliyor. Bunlar biraz da sarı çiçek formundadır. İris, ylang ylang, mimoza ve papatya olabilir. Geri planda kremsi çiçekler var. Portakal çiçeği ve osmanthus olmalıdır. Bir miktar yapaylık barındıran tatlı amber- vanilya ikilisiyle parfüm tenden ayrılmakta.

Parfums de Marly- Safanad isimli parfümdeki kremsi ve pudralı aromalar, şipremsi tarza yakındır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Son bölümdeki yapaylık rahatsız etmiyor. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Önce 15 dakika kadar sakin ve tene yakın kalıyor. Devamında dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende bir günü geçen güçlü kalıcılığı olacaktır. Sabunsu ve pudralı yapısal düzen ve çiçeksi notaların yoğunluğu kalıcılık ve fark edilirliğin yükselmesini temin etmiştir. Gene bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır.  Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk / serin havalara uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirilebilir. Aslında dozaj ayarı yapılırsa günlük kullanımda da kendine yer bulabilecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ekim 2016 Pazar

Parfums de Marly- Galloway EDP / 2014


















Parfums de Marly- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Parfums de Marly- Galloway isimli parfümü konu seçtim. Narenciye, çiçek, baharat, misk ve bir miktar aromatik ot esintileri veriyor. Tozlu, tatlı, yumuşak, biberli tonlamaları var. Narenciye- aromatik grupta gösteriliyor.

Üstte turunçgil harmanı, karabiber, ortada iris, portakal çiçeği, alt notada amber ve misk yer alıyor.

Parfums de Marly- Galloway için kısa yorum...

Greyfurt ve mandalina karışımlı tatlı ve ferah turunçgiller başlangıcı yapmış. Aromatik otlardan kişniş de tahmin edilebilir. Tozlu ve sıcak karabiber buna destek veriyor. Başlangıçta baharatlar baskınlaşıyor. Sonra yumuşak- kremsi çiçekler sahne alıyor. Portakal çiçeği ve menekşe olabilir. Sonlarda yapay misk ve vanilya etkilidir. Yumuşak odunsu notalardan vetiver sayılabilir. Böylece kapanışa geliniyor.

Parfums de Marly- Galloway- erkeksi karakterde çiçekler kullanmış. Bu çiçekler de tozlı ve keskin değil, yumuşak ve naif yapıdadır. Bu sayede, baharatlar da orta katmanda yumuşama eğilimindedir. Vanilya biraz daha kremsi ve tatlıdır.

Parfums de Marly- Galloway- ilkbahar- yaz mevsimi, günlük kullanım, sosyal faaliyet, tene özgürce uygulama gibi şartları yerine getiriyor. Kalıcılık ve fark edilirlik kaliteli bir kolonya kadardır. Özellikle baharatlar kalıcılığa katkı yapıyor. Tene yakın durmakta. Hızlı akışkanlık var. Yapaylık rahatsız edici değil. Dengeli tatlılık verilmiş. Notalar katman halindedir. Yani nota geçişleri ( turunçgillerden çiçeklere ) kolayca fark ediliyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

22 Ekim 2016 Cumartesi

Chanel- Bleu De Chanel Eau De Parfum / 2014


























Chanel- Fransız moda şirketidir. Şimdi Chanel- Bleu De Chanel Eau De Parfum  isimli parfümü inceleyeceğim. Meyveler, aromatik bitkiler, çiçeksi notalar ve amberle biçimlenmiş. Metalik, ferah, tatlımsı ve yumuşak yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiştir.

Üst- limon, greyfurt, pembe biber, bergamot, kişniş, nane, aldehitler,

Orta- kavun, yasemin, zencefil, muskat,

Alt- laden otu, paçuli, sandal ağacı, sedir ağacı, amber, tütsü, amber ağacı.
e
Chanel- Bleu De Chanel Eau De Parfum- açılışta aldehitler benzeri metalik kokular veriyor. Kısa sürede ozonlu hale gelecek metalik meyveler var. Kavun ve bergamot olabilir. Seyreltilmiş yeşil- aromatik otları nane ve kişniş olarak düşünüyorum. Erkeksi- yeşil çiçekler ( lotus- yasemin ) bunu destekliyor. Sonda misk ve tatlı amber var.

Chanel- Bleu De Chanel Eau De Parfum- yeşil- aromatik kolonya ölçüsünde kalıcılık ve fark edilirlik sağlıyor. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Tatlılık dengeli verilmiş. Ama yapay ve sentetik notalar ağırlığı oluşturmuş. Günlük kullanımda tazeleyebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Ekim 2016 Cuma

Parfums de Marly- Darcy EDP / 2014

 















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Parfums de Marly- Darcy isimli bayan parfümünü konu olarak seçtim. Tatlı, kremsi, şekerli, kuru, pudralı, tozlu, metalik, yumuşak, ferah, sıcak, soğuk ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, meyveler ve misk aromaları bu parfümü biçimlendirmiştir. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilebilir.

Üst- turunçgiller, portakal, limon,

Orta- gül, yasemin,

Alt- paçuli, tatlı notalar, beyaz misk, odunsu notalar.

Parfums de Marly- Darcy isimli parfümün açılışı kremsi tarzda ve şipremsi etkiler taşıyan turunçgillerle olmuş. Portakal, bergamot ve mandalina hissettim. Devamında gelen tatlı çiçeksi notaların baskın olanı güldür. Yasemin buna destek veriyor. Kapanışa doğru, paçuli temalı odunsu notaları görmekteyiz. Bu paçuli, önce kuru ve pudralıdır, sonra tene oturma devresinde iyice tozlanıyor. Son bölümde ise şekerlenmiş meyveler ya da şekerli meyve karışımı ve yapay bir tatlılık veren misk var.

Parfums de Marly- Darcy isimli parfümün çiçeksi notaları soğuk, metalik ve bu yüzden yapay olabilen bir karakterdedir. Paçuli temalı odunsu notalar, toza- toprağa bulanmış ağır yaprak kokusu veriyor. Sondaki şekerli meyve karışımı ahududu, mango, çilek ve kividen oluşabilir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durduğunu söyleyebiliriz. Fark edilirliği de büyük oranda tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Tene dozajlandığı ilk anda dışarıya karşı esecekmiş gibi gözükse de hemen sakinleşiyor. Kuru, tozlu ve pudralı odunsu notalar marifetiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Pudralı ve şekerli aromalarına dikkat edilerek, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


19 Ekim 2016 Çarşamba

Ferrari- Vetiver Essence EDP / 2014



















Ferrari- yarış otomobilleri şirketidir.

Ferrari- Vetiver Essence isimli parfümü yorumlayacağım.

Vetiver merkezli odunsu notalar önemlidir. Aromatik hissiyat ve gurme tarzına da yeri geldikçe değineceğiz.

Sıcak, yumuşak ve tozlu esintiler yapar. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, pembe biber, karabiber, kakule,

Orta- kahve, iris kökü, vetiver,

Alt- paçuli, tonka fasülyesi, fındık.

Ferrari- Vetiver Essence- şu koku formlarına yönelmiştir :

Aromatik- kuru baharatlar= Karabiber ve pembe biber başlangıcı yapılmış olmalıdır. Baharatlar hafifçe tozludur. Ama canlı ve ferah esintiler verir. Baharatlı form, başlangıçta güçlüdür. Sardunya notası baharatları destekliyor olabilir. Devamında koku karakteri çok değişmez. Baharatlar yumuşar...

Kahveli- meyveli notalar= Orta kısımda baharatlar yumuşarken, koyu kıvamlı ve meyveli ( vişne ) kahve notaları alınır. Sonrasında odunsu notalar sahne almakta.

Odunsu notalar= Ferah ve yumuşak çimensi vetiver teması önemli olmakta. Buna tozlu paçuli destek vermiş. Odunsu notaların geneli yumuşaktır. Son kısımda tatlılık bir miktar yükseliyor. Tonka fasülyesini tahmin ediyoruz.

Ferrari- Vetiver Essence- günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Aromalar yumuşak ve enerjiktir. Bu da tene özgürce uygulanabileceğini gösterir. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk yerleşir. Baharatlar aromatik, kahve notası meyveli, vetiver de çimensi verilmek suretiyle bütün notalar yumuşatılarak dengeli hale getirilmeye çalışılmış. Başarılı da olunmuş. Bir tek, son kısımda yapay tatlılık var...

Ferrari- Vetiver Essence- hafif esintilerle, bir güne yakın kalıcılık veriyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı başarılıdır. Fark edilirliği ise sahibine yöneliktir. Tene yerleşince, dışarıya pek öyle esmiyor...

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Joop!- Homme Extreme Eau De Toilette Intense / 2014

 















Joop!- Alman moda markasıdır. Bugün Joop!- Homme Extreme isimli parfümü tanıtıyoruz. Ekşimsi, buruk, sabunsu, tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, soğuk, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, meyvemsi notalar, çiçeksi notalar, baharatlar, tütün, bal, odunsu notalar, tonka fasülyesi, ve meşe yosunu aromaları veriyor. Oryantal- fujer grubunda gösterilmiş.

Üst- tarçın, portakal çiçeği, yasemin,

Orta- bergamot, tütün, bal,

Alt- sandal ağacı, paçuli, tonka fasülyesi.

Joop!- Homme Extreme isimli parfümü, biz iki farklı koku grubu üzerinden değerlendireceğiz.

1- Lavantalı fujer :

Joop!- Homme Extreme isimli parfümün başlangıcında tozlu, buruk ve eski kokan limon, bergamot ve lavanta aromaları var. Turunçgiller biraz daha ön plandadır. Buruk ve eski kokan lavanta ile birlikte, açılış lavantalı kolonyaları andırıyor. Turunçgillerin gerisinde ekşimsi meyveler ( erik- vişne ) varsa da, bunlar pek etkili değil. Devamında sabunsu lavanta ve yasemin karışımlı çiçeksi notalar var. Yasemin sonradan devreye giriyor.

2- Şekerli ( modern ) fujer :

Orta bölümün devamında modern- tatlı baharatlı- tütünlü- ballı aromalar harmanlanmıştır : Tatlı- kremsi tarçın baskın olmak üzere, tatlı tütün ve bal, tatlılığı yükseltiyor ve şekerli hale getiriyor. Kapanış bölümünde tatlı- şekerli odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve tonka fasülyesi yer alıyor. Son fazda güzel bir sürprizle, yeşil kokan ferah meşe yosunu ile karşılaşıyoruz.

Joop!- Homme Extreme isimli parfümde lavantalı fujer grubundaki aromalar ve meşe yosunu soğuk / serin ve ferah; şekerli fujer grubundaki aromalar ise sıcak ve yapay esintiler yapıyor. Şekerli fujer grubundaki aromalara dikkat edilmek suretiyle tene dengeli dozaj şarttır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar ( tek tek ele alınırsa ) katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra baharatlı- tütünlü- ballı kokulara geçilmekte. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı var : Şekerli fujer aromalar vesilesiyle. Sahibine ve dışarıya karşı etkili ve saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Sonbahar- kış sezonuna, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


17 Ekim 2016 Pazartesi

Ferrari- Cedar Essence EDP / 2014
























Cedar Essence= Sedir Özü.

Ferrari- Cedar Essence isimli parfümü yorumlaya başlıyoruz.

Ferrari- İtalyan spor ve yarış otomobili markasıdır.

Narenciye, denizel notalar, sucul notalar ve odunsu bazlarla şekillenen bu koku, aromatik- odunsu grupta gösterilmektedir. Serin, yumuşak, sıcak, buz- metal esintileri yapmaktadır.

Üst- portakal, nane, misket limonu,

Orta- sedir iğneleri, deniz notaları, karpuz,

Alt- sedir ağacı, paçuli, kahve, amber...

Ferrari- Cedar Essence- modern ve ferah açılışıyla takdir ediliyor= Canlı ve dinamik turunçgiller var. Buz- metal efekti var. Greyfurt, portakal ve nane olarak düşünüyoruz. Deniz tuzu ve su notalarıyla daha da fresh ve yumuşak bir hal alıyor. Yumuşak ve tozlu sedir ağacı buna katılıyor. Burada limonlu / misket limonlu- sedir ağacı güzel bir uygulama olmuş. Meyvemsi tonlamalar ( karpuz ) var. Kapanışa doğru deniz tuzu, çam esintileri, sedir ağacı, paçuli ve tütün hissediliyor. Odunsu notalar tozlu ve topraksıdır. Tatlılık gene devam eder. Kapanış yumuşak ve serin aromalarla yapılmış.

Ferrari- Cedar Essence- temiz, net ve akışkan hissiyat vermekte. Sürprizi yok. Kokusu çok değişmiyor. Her daim dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar var. Tenime hemen yerleşti. Kaliteli bir kolonya kadar fark edilir ve kalıcı olacaktır. Tene yakın durur ve hafifçe eser. Günlük kullanım içindir. Yaz mevsimi kokusudur. Tene bolca uygulanabilir. Her sosyal faaliyet için idealdir. Genel beğeniye yöneliktir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

16 Ekim 2016 Pazar

Parfümde Sandal Ağacı Notasının Kullanılışı / makale


Şimdi parfümlerde sandal ağacı notasının kullanılışı hakkında kısaca görüşlerimizi sunacağız. Sandal ağacı aroması hem erkek hem kadın parfümlerinde görülen bir bileşendir. Odunsu notalar grubundadır. Parfümlerde ana tema olduğu gibi, yardımcı eleman biçiminde de görülebilir. Günümüz modern parfümlerinde, sandal ağacının pudralı, kremsi ve tatlı versiyonları ile karşılaşıyoruz.

Sandal ağacı yağının tatlı, hoş, meyvemsi ve odunsu bir kokusu olduğu biliniyor. Ancak ben, gerçek ve en kaliteli sandal ağacı yağını koklama şansına sahip oldum. Gerçek sandal ağacı, tütsülü, sıcak ve baharatlı rayihası ile öd ağacı kokusunu andırmaktadır. Hatta tek başına, gerçek sandal ağacı yağı / kokusu ile muhteşem bir parfüm tasarlanabilir.

Sandal ağacı tropik bir ağaçtır. Santalacea ( Sandalgiller ) familyasındandır. Filipinler, Çin, Avustralya, Pasifik adaları, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Nepal, Endonezya, Sri Lanka, Hawaii ve ülkemizde Akdeniz bölgesi ormanlarında yetişir.



Eski çağlarda dinsel törenlerde tütsü olarak kullanılmıştır. Bugün yoga ve meditasyon sırasında sandal ağacı tütsüleri tercih ediliyor. Dalları ve gövdesi tütsü yapımında kullanılıyor. Sandal ağacı yağından parfümeri ve kozmetik ürünlerinde ve endüstriyel alanlarda yararlanılmaktadır.

Sandal ağacı 100 yaşına kadar yaşayabiliyor. Yaprakları ince mızrak biçimindedir, kerestesi serttir, büyüdükten üç yıl sonra çiçeklenir ve meyve verir, boyu 4 ila 9 metre arasında değişir.

Bu kısa bilgilerden sonra, sandal ağacı notasının parfümlerde nasıl kullanıldığına değinmeliyiz :



Creed- Original Santal isimli parfümde, orta katmanda tarçınlı sandal ağacı teması mevcuttur. Bu sandal ağacı koyu, şuruplu, odunsu, yapay ve plastik yapıdadır. Son bölümde bu kez yumuşak vanilya ve yumuşak- kremsi tonlamalar yapan sandal ağacı görülür.

Costume National- 21 isimli kokuda biberli baharatlardan sonra, orta bölümde tütsülü sandal ağacı ve koyu amber yer almaktadır.

Loewe- Solo Loewe Absoluto isimli çalışmada şekerli tonka fasülyesi ve hayvansal ( yapay, derimsi, şekerli ) sandal ağacı kapanışta kullanılmıştır.



Versace- Crystal Noir isimli kokuda yumuşak ve sucul çiçeksi notalar ve hindistancevizi aromalarından sonra, kapanışta kremsi sandal ağacı- misk vurgularına tesadüf edilmektedir.

Eyüp Sabri Tuncer- Indian Oud isimli parfümün son bölümünde sıcak, tozlu ve kuru biçimde sandal ağacı- paçuli- öd ağacı troykası vardır.

Vertus- Oud Noir isimli çalışmanın sonlarına doğru, öd ağacı temasının yanısıra tütsü ve hayvansal ( kirli, küflü, tozlu )  tarzdaki misk ve sandal ağacı dikkat çeker.



Escada Margaretha Ley- Escada Collection isimli parfüm, sandal ağacı temalıdır. Orta bölümde kremsi çiçeksi notlardan sonra tozlu ve pudralı sandal ağacı ile karşılaşıyoruz. Son fazda tatlı- şekerli sandal ağacı bulunur.

Bond No. 9- I Love New York For All isimli parfümde, gene sonda şekerli tonlamalar yapan sandal ağacı kullanılmıştır.

Penhaligon's- As Sawira isimli kokuda, sonlara doğru tozlu odunsu notalarla birlikte hayvansal ( yapışkan, şurubumsu ve macun kıvamında yoğun bir yapıya sahip ) sandal ağacı notası vardır.



Görüldüğü gibi, sandal ağacı notasına parfümlerde çok çeşitli örnekler vermek mümkündür. Sandal ağacı, parfümlerde aslında hem odunsu nota hem de hayvansal nota olarak kullanılabilmektedir. Kremsi, pudralı, tatlı & şekerli ve hayvansal yapısal düzenlerde olduğu için, yoğun sandal ağacı vurgulu parfümler tene dengeli sıkılmalıdır. Çünkü her zaman, bir şekilde baş ağrıtma ve burun ve zihin algısını zorlama potansiyeli taşır. Gene bu nedenle de sandal ağacı temalı kokular herkese uymaz. Sandal ağacı temasının baskın- yönetici konumda olduğu parfümleri satın almak istiyorsanız, dikkatli seçim yapmak zorundasınız.



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


15 Ekim 2016 Cumartesi

Amouage- Journey Man EDP / 2014


























Amouage, Arap niş parfüm markasıdır ve Umman kraliyet ailesi tarafından kurulmuştur.

Amouage Journey Man... Journey kelimesi Yolculuk anlamına geliyor.

Amouage Journey Man hakkında bazı notlar aldım.

Odunsu- baharatlı sınıfta gösteriliyor. Koku karakteri itibariyle Arap- Doğulu esintiler vermekte.

Aromatik ot, baharat, bir miktar narenciye, odun, reçine ve tütsü gibi nüansları var.

Yoğun, güçlü, kalıcı, sıcak, yumuşak rayihaları var.

Üst= Sichuan biberi, kakule, bergamot, portakal çiçeği;

Orta= Ardıç meyvesi, tütsü, tütün, yaprağı;

Alt= Tonka fasülyesi, deri, cypriol yağı, misk.

Amouage Journey Man isimli parfüm, bir harman ve sentezle açılmaktadır= Keskin reçineli baharatlar, çam kozalağı ve aromatik narenciye esintileri... Bu rayihaların hepsi birden, saldırgan bir şekilde burnuma hücum etti. Bana olumlu ve iyimser duygular aşılayan, yüksek kaliteli ve kompleks bir başlangıç oldu. İlerleyen aşamada çam iğnelerine yumuşak bir tütsü ve tütün katılmakta. Bu sırada baharatlar daha yumuşak, ama biberli tonlamalara tahvil eden bir yapı gösteriyor. Kırmızı biber ve kakule var. Aslında parfüm çok değişmeden, düz çizgide ilerliyor. Ne ki, bu durum sıkıcı ve tekdüze değil. Bir harman ve toparlanma olduğu anlaşılıyor. Son bölümde ise tatlılık artmakta= Sanıyorum, vanilya, tonka fasülyesi, tütsü ve misk notaları bunda etkilidir. Devamında çam reçinesi tekrar kendini hatırlatıyor, vetiver ve tütsü vurgularıyla kapanış gerçekleşiyor.

Amouage Journey Man, bize gayet kısa ve net mesajlar veriyor... Bir kere, notalar harman halinde- tek parça olarak algılanmaya müsaittir. Bu da derli toplu bir yapısal düzen ve koku biçimi demektir. Açılıştaki o saldırgan ve yırtıcı keskin baharatlar hariç, burnunuzu yoracak bir tarafı yok. Sonra zaten aromalar dümdüz gider ve pek sürpriz yapmaz. Baharat, reçine, tütsü... Diğerleri yardımcı elemandır ve arada bir görünüp kaybolur.

Koku düzlemi= Reçineli baharatlar, çam kozalağı ve turunçgiller, tütün, tonka fasülyesi, tütsü, vetiver ve çam reçinesi biçiminde sıralanmaktadır. Akışkan, dengeli ve uyumlu olmayı büyük ölçüde başaran notalar var. Sonlarda, bir miktar şekerli tatlılık varsa da, rahatsız edici değil.

Derinlik ve konfor noktası= Reçineli- tatlı baharatlar, çam esintileri, tütsü ve vetiver çizgisini takip etmektedir. Baharatlardan kırmızı biber ve zencefil rayihaları olarak bahsedebiliriz. Ferah ve aromatik çam iğnelerine, sonda çimensi ve otsu bir vetiver katılıyor. Esasında bu saydığımız aromalar kalıcı, kaliteli ve güzel bir yoruma meydan veriyor.

Kapanış kısmı hariç, genelde dengeli bir tatlılık var. Başlangıçtaki hafif turunçgil ve sonra tütsü ve vetiver daha yumuşak bir koku karakterine yön veriyor. Sonbahar- kış dönemi için uygun olduğunu düşünebiliriz. Serin yaz akşamlarında da iyi bir seçenek olur. Biberli tonlamalardan dolayı, gene de dengeli sıkılmalıdır. Tende bir güne yakın kalıcıdır. İlk anda saldırgan bir fark edilirliği var. Sonra tene yakın kalır ve giderek yumuşar. Tene tütsü, vetiver, hafif baharat ve reçineli vurgularla yerleşir ve kurur. Kapalı alanlarda dozajına dikkat etmek gereklidir. Açık hava partileri, davetler ve kokteyller için uygundur. Soğuk havalar, serin bir öğleden sonrası ve akşam vakitlerinde tene uygulanabilir.

Amouage Journey Man, biberli- baharatlı tonlamalar, çam iğneleri ve tütsüler ile Doğulu/ Asyalı ve modern Arap kültür dairesi içindedir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Ekim 2016 Perşembe

Amouage- Opus VIII EDP / 2014

























Amouage- Arap parfüm markasıdır. Umman kraliyet ailesinin niş markasıdır.

Amouage- Opus VIII ( 8 ) isimli parfüm, markanın Kütüphane Koleksiyonu eserlerinden biridir.

Sıcak, tatlı, yumuşak, kremsi ve reçineli yapısı vardır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülür.

Notalar katman halindedir. Sırası geldikçe hepsi devreye girer ve bunların kokusu hissedilir.

Çiçeksi notalar, aromatik otlar hafif baharatlar ve odunsu notalar barındırır. Oryantal- odunsu grupta yer alır.

Amouage- Opus VIII- sade, basit, gösterişsiz aromalar veriyor. Az ve öz.

Üst- yasemin, ylang ylang, portakal çiçeği,

Orta- buhur / tütsü, safran, zencefil, vetiver, öd ağacı,

Alt- benzoin, defne.

Amouage- Opus VIII- şöyle değerlendirilecektir=

İlk 1 saatte kremsi, yumuşak ve tatlı çiçekler tenimde egemen oldu. Yasemin, portakal çiçeği, gül, papatya olarak düşündüm. Kadınsı çiçekler, aynı zamanda ferah sucul- yeşil otlarla harmanlanmış.

2. saatten itibaren reçineli hafif baharatlar sahne aldı. Pembe biber, zencefil olabilir. Tene oturma başladı. Akışkanlık gayet yavaş ve kararlıdır. Fark edilirliği tene yakın durmakla ilgilidir. Sakin ve dengeli bir yapı gösteriyor. Baharatlarla erkeksi tarza yöneliyor.

Sonraki saatlerde tozlu öd ağacı, odunsu reçineler, yumuşak vetiver ve tütsü algılanmakta. Artık tenden ayrılana kadar böyle gidecektir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir güne yakın kalıcıdır. Son bölümde sıcaklık artar.

Amouage- Opus VIII- doğal, temiz, enerjik ve pozitif aromalar veriyor. Olumlu ve iyimser duygular uyandırıyor. Terapi etkisi ile zihin ve beden üzerinde rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliği vardır. Günlük kullanıma, genel beğeniye ve sosyal ortamlara hitap ediyor. Her mevsim ( özellikle yaz sezonu ) kullanılır. Tene özgürce dozajlanabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Ekim 2016 Salı

Guerlain- Shalimar Souffle de Parfum Eau De Parfum / 2014

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Guerlain- Shalimar Souffle de Parfum Eau De Parfüm isimli bayan parfümünü konu seçtim. Turunçgiller, çiçeksi notalar, meyveler, misk ve vanilya içeriklerine sahiptir. Ekşimsi, buruk, ferah, yumuşak, metalik, pudralı, kremsi, sıcak ve yapay esintileri var. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir. 

Üst- limon, bergamot, mandalina,

Orta- portakal çiçeği, yasemin,

Alt- Hint vanilyası, Tahiti vanilyası, beyaz misk.

Guerlain- Shalimar Souffle de Parfum Eau De Parfum isimli parfümün başlangıcında yer alan turunçgiller ve meyveler buruk ve metalik ve ekşimsi kokuyor. Limon, bergamot, mandalina, şeftali ve kuş üzümü var. Turunçgiller daha baskındır. Orta katmanı tamamen çiçeksi notalar doldurmaktadır. Kremsi çiçeklerden yasemin, frezya ve osmanthus sayılabilir. Sonrasında turunçgilli çiçeksi notalar geliyor. Neroli, portakal çiçeği ve limon mine çiçeği olmalıdır. Kapanışa geçmeden önce de pudralı çiçeksi notalar görüyoruz. İris, sümbül ve mimoza tahmin ettim. Kremsi tonlamalar yapan vanilya ve misk ikilisiyle sona gelinmiştir.

Guerlain- Shalimar Souffle de Parfum Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de büyük ölçüde tene yakın durmasıyla belirleniyor. Yalnızca, tene yerleştikten iki saat sonra dışarıya karşı sınırlı bir fark edilirliği ve esmesi var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden itibaren etkili olan yüksek kremsilik, pudralılık ve bundan kaynaklı yapaylık ve sıcaklık vesilesiyle kalıcılık artmışsa da bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Eğer tene dengeli dozaj verilirse günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyabilir. Ancak, en iyisi kremsi ve pudralı çiçekler ve kremsi vanilya- misk aromalarındaki yapaylığa dikkat edilerek kullanılmasıdır. Bu takdirde sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olarak değerlendirilmeye daha uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

10 Ekim 2016 Pazartesi

Mont Blanc- Emblem Intense EDT / 2014





Mont Blanc- yazı gereçleri ( kalem, defter ) ve deri ürünleri tasarlayan Alman markasıdır. Bugün Mont Blanc- Emblem Intense isimli parfümü yorumlayacağım. Baharatlar, meyveler, çiçeksi notalar, deri ve vanilya gibi koku bileşenleri var. Tatlı, sucul, pudralı, sıcak, yumuşak ve yapay esintiler sunmakta. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilmekte.

Üst- greyfurt, adaçayı, kakule, kişniş,

Orta- menekşe yaprağı, elma, gül, tarçın, muskat,

Alt- odunsu notalar, paçuli, tonka fasülyesi, süet.

Mont Blanc- Emblem Intense isimli parfüm tarçın temalı tatlı baharatlarla ( kakule- kimyon çeşnili ) başlamakta. Baharatlar devam ederken, orta bölümde tatlı elma ve erkeksi yeşil- sucul çiçeksi notalar ( menekşe, gül ) hissedilmekte. Buna tatlı ve yapay deri notası katılıyor. Pudralı vanilya ve tonka fasülyesi ile kapanış gerçekleşmekte.

Mont Blanc- Emblem Intense isimli parfüm yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene oturuyor. Bu sırada baharatlar meyvemsi biçime giriyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla algılanmaktadır. Baharatların orta katmanda yeşil kokan ferah çiçeklerle dengelenmesi iyi olmuş. Son bölüme doğru yapay verilmiş tatlı deri ve şekerli hale gelen vanilya, koku karakterini bozuyor. Bu nedenle dengeli sıkılması gerekir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam vaktine ve soğuk havalara uygundur. Dış mekânda düzenlenen davet ve toplantılar ile gece eğlencelerinde kullanılabilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğun ve etkilidir. Sonra tensel koku formuna döner.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Ekim 2016 Pazar

Guerlain- Terracotta Le Parfum EDT / 2014





















Guerlain- Fransa merkezli parfüm firmasıdır. Bugün, bu markanın bayan kokularından Guerlain- Terracotta Le Parfum- incelenecektir. Tatlı, kremsi, yumuşak ve hafifçe tozlu yapıdadır. Çiçekler, misk, vanilya ve hindistancevizi aromaları veriyor. Çiçeksi grupta yer alıyor.

Üst- bergamot, hindistancevizi, tiare çiçeği,

Orta- portakal çiçeği, yasemin, ylang ylang,

Alt- misk, vanilya.

Guerlain- Terracotta Le Parfum- sütlü aromalar ve hindistancevizi ile açılmakta. Sonra beyaz yumuşak çiçekler geliyor. Kapanışta misk ve vanilya var. Kaliteli bir çiçeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik bu anlamda düşünülmelidir. Tene bolca sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Tene yakın duruyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.



Guerlain- Terracotta Le Parfum- açılıştan sonuna kadar ferah, yumuşak ve enerjik koku katmanları sunuyor. Orta katmandaki çiçekler hafifçe tozlu olmakla birlikte, tropikal çiçek karakteri taşıyor. Portakal çiçeği, yasemin ve papatya gibi tahminler yaptım. Herhalde tiare çiçeğinin kendine özgü kokusu sebebiyle, tropikal çiçek nüansları algılanmakta. Sonda ise, sıcak, kremsi ve sütlü aromalı vanilya beğenilmekte. Tene hızlı akışkanlıkla yerleşiyor. Sade, basit ve gösterişsiz bir kokusu var. Zaman zaman vücut losyonları gibi kokuyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Ekim 2016 Cuma

Penhaligon's- Lothair EDT / 2014



























Penhaligon's- İngiliz parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün, Penhaligon's- Lothair isimli parfüm yorumlanacaktır. Meyve, çiçek, aromatik bitki, odunsu notalar ve vanilya gibi bileşenlere sahiptir. Tatlı, yumuşak, keskin ve kremsi etkilerle belirleniyor. Aromatik- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- ardıç meyvesi, kakule, bergamot, greyfurt, incir yaprağı, kırmızı meyveler,

Orta- incir ağacı, lavanta, manolya, sardunya, siyah çay,

Alt- vanilya, misk, sedir ağacı, ambergis, meşe yosunu, odunsu notalar.

Penhaligon's- Lothair- erkeksi kolonya tarzına yönelmiş olarak, kısaca şu koku gruplarını önümüze koyuyor=

Çam kokuları ve tatlı kırmızı meyveler açılışı yapmakta.

Devamında lavanta ve erkeksi yeşil çiçekler gelmekte. Geri planda aromatik otlar var.

Vanilya, odunsu notalar ve meşe yosunu ile kapanış gerçekleşiyor.

Penhaligon's- Lothair- keskin ve canlı bir açılışa sahiptir. Çam esintilerine eklenen incir, böğürtlen ve çilek gibi meyveler var. Ferah ve yumuşak erkeksi çiçeklere geçmeden önce, lavanta ile bir başlangıç noktası konuyor. Sardunya ve menekşe gibi yeşil kokan çiçekler, lavantayla uyumlu birliktelik oluşturuyor. Araya yeşil çay ve kişniş gibi bitkiler karıştırılmış. Son bölümde kremsi vanilya ayrı tutulacak olursa, meşe yosunlu yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) harmanı var. Bu, çok hoş ve güzel bir uygulamadır...

Bu parfümün şu açıdan önemli olduğunu sanıyoruz=

Penhaligon's- Lothair- lavanta, meşe yosunu ve hatta vanilya ile klasik bir fujer kolonyası özellikleri göstermekte. Çam kokuları, kırmızı meyveler ve yeşil çiçekler bu fujer karakterinin yan elemanları gibi düşünülebilir. Buna göre, tematik kokuların etrafında yardımcı elemanların desteklediği bir harmandan söz edilebilir. Elbette kolonya ölçeğinde, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygunluk gibi avantajlar sayılmalıdır. Kalıcılık ve fark edilirlik de, kolonya tarzından ayrı değerlendirilemez. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar verir. Sade, basit, minimalist bir koku düzeni vardır. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Ekim 2016 Çarşamba

Penhaligon's- Levantium EDT / 2014



























Penhaligon's- İngiliz parfüm markasıdır. Penhaligon's- Levantium isimli parfümü kısaca değerlendireceğiz.

Tatlı, yumuşak, kremsi ve sabunsu kokular veriyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Aromatik otlar, erkeksi çiçekler ve odunsu notalar basındır. Hafif turunçgil vurgusuyla, açılışta limon kolonyası esintileri verir. Zaten fark edilirlik ve kalıcılık değerleri, kaliteli ve ferah bir limon kolonyasını hatırlatır. Oryantal- baharatlı grubunda gösteriliyor. Ama bence odunsu- çiçeksi / misk veya aromatik- odunsu grubuna dahil edilebilir.

Penhaligon's- Levantium- 16. yüzyılda, İngiltere' nin denizaşırı ticaretinde önemli rol oynayan levantenlerin, ticaret mallarını Londra limanındaki depolarda stoklamaları olgusuna ithafen, üretilmiş bir parfümdür.

Üst- bergamot, artemisia, safran, pelinotu,

Orta- gül, yasemin, menekşe, karanfil, kakule, ylang ylang, şeftali,

Alt- amber, mür yağı, gayakum odunu, sandal odunu, sedir odunu, öd ağacı, paçuli, misk, maltol, vanilya.

Penhaligon's- Levantium- açılışta ve genel anlamda Guerlain Vetiver / Carven Vetiver parfümlerinden izlenimler veriyor. Bence bu kokuda vetiver teması önemlidir...

Penhaligon's- Levantium- bütüm koku formlarıyla canlı, enerjik, doğal ve kaliteli esintiler sunuyor. Özellikle açılışta ferah limon kolonyası efektli yumuşak aromatik otlar ve yeşil yapraklar, insan zihni ve bedeni üzerindr afrodizyak etkisi yapıyor. Başlangıç mükemmel olmuş. Portakal çiçeği, pelinotu ve okaliptüs olabilir.

Devamında tatlı ve çimensi vetiver teması ile beraber erkeksi çiçekler gelmekte. Lavanta, karanfil ve sardunyayı tahmin ediyoruz. Bu arada, vetiver- baharatlı vetiver formuna dönüyor. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor ve güzel kokuyor. Bu orta bölümde, Guerlain- Vetiver esintileri yoğunlaşmıştır.

Tenimde yarım saat bekledikten sonra, sabunsu ve yumuşak çiçekler sahne aldı. Yasemin, menekşe ve leylak olabilir. Kapanışta yumuşak odunsu notalar ve misk egemen olmuştur. Sedir ağacı, vetiver ve paçuli sayılabilir. Sedir ağacı kremsi tondadır. Paçuli tozludur. Vetiver gene etkindir. Vanilya ile tatlılık yükselir...

Penhaligon's- Levantium- günlük kullanıma, sosyal ortamlara, ilkbahar- yaz sezonuna uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Tene yakın durmayı tercih eder. Koleksiyonunuzda bulunması gereken değerli bir parfümdür. Aromaları terapi etkisiyle rahatlatıyor, olumlu ve iyimser duygular veriyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Ekim 2016 Pazartesi

Ermenegildo Zegna- Haitian Vetiver EDT / 2014



























İtalyan moda markası Ermenegildo Zegna 1910 yılında kuruldu. Aksesuar, parfüm, erkek giyim gibi ürün gamları var. İnce ve zarif kumaşlardan takım elbiseler üretmesiyle bilinmekte. Tom Ford, Gucci ve Yves Saint Laurent için takım elbise üretmiş. Şirket, kendi geleneklerine sadık kalarak; kalite, teknoloji ve ar- ge konusunda titiz çalışmalar yapmakta.

Ermenegildo Zegna Haitian Vetiver, markanın Essenze koleksiyonundan özel bir kokudur. Modern bir odunsu parfüm olarak; turunçgil, aromatik otlar, odunsu notalar ve yeşil bitkiler gibi koku nüanslarını barındırmaktadır. Aromatik- odunsu grupta gösteriliyor.

Notalarını verelim= Vetiver, portakal çiçeği, bergamot, süsen, havuç tohumları olarak açıklanmış. Basit, sade, ama çok gösterişli bir harmanı var. Lüks bir koku karakteri bulunmakta.

Guerlain Vetiver ve Christian Dior Eau Sauvage benzeri bir koku hissiyatı bulunuyor. Bergamot- portakal tandanslı turunçgiller ile başlangıç yapıyor. Ekşi, buruk, ama ilginç biçimde ferah ve enerjik olan bu açılışı çok beğendim. Açılış, niş parfümlerin kalitesini aratmıyor. Daha sonra vetiver merkezli odunsu notalar gelmekte.

Ekşimsi turunçgiller ve vetiver notası ile modern bir odunsu parfüm olmakta. Gayet rafine ve doğal bir açılışı var. Açılışta daha ziyade odunsu notalardan kaynaklanan bir aromatik hava sezilmektedir.

Devamında, bu sefer turunçgil notaları daha yumuşak ve tatlımsı biçime evriliyor. Gene bu cümleden olmak üzere odunsu karakter sürüp gitmektedir. Koku karakteri ortalarda pek değişmez. Sadece ton ve nüans farkı vardır. Ekşimsi ve buruk başlayan aromalar, biraz daha yumuşak ve tatlı olur... Bu yönüyle ilginç bir çalışma olduğu kanaâtindeyim.

Bir de ortalardan itibaren, yeşil- otsu bitkiler var. Şifalı ot etkisi verilmiş. Ben böyle değerlendiriyorum. Sonra yoğun ve biraz pudralı çiçeksi notalar hissettim. Bu çiçekler tatlı değil. Koyu bir hava seziliyor. Bununla birlikte baharat benzeri notalar aldığıma eminim. Belki bergamot- süsen kaynaklıdır, diyeceğim. Odunsu notalar, baharat gibi algılanabilir mi ?

...

Parfümün kapanışı odunsu- otsu notalarla gerçekleşmektedir. Halâ bir miktar turunçgil/ bergamot da var.

Bu parfüm, bildiğimiz klasik modern odunsu parfümleri biraz daha farklı ve üst bir çizgiye taşıyor. Bu nedenle önemlidir. Burada odunsu akorlar ile turunçgil notaları beraber kullanılmış. İç içe geçmiş, harmanlanmış. Bunun pek bir örneğini ben görmedim. Bu bölüm, daha çok, Christian Dior Eau Sauvage havasındadır.

Parfümde tam anlayamadığım ve tarif edemediğim bir lüks, zarafet, konfor ve zenginlik bulunmakta. Bir yerlere egzotik ve keskin aldehitler mi karıştırıldı ? Bu aldehitler, odunsu notalarla mı sentezlendi ? Bilmiyorum. Ortaya attığım sorular üzerinde düşünülmelidir. Çünkü, başta söyledim, parfümde garip ve sofistike bir lüks ve zenginlik bulunuyor...

Koku düzleminde turunçgiller- vetiver/ odunsu notalar- otsu rayihalar- pudralı çiçekler- odunsu notalar alınıyor. Açılıştaki rafine ve dolgun biçim, sonuna kadar böyle gidiyor. Orta notalarla birlikte katmanlaşma başlıyor- odunsu akorlar parfümün kalbine oturuyor.

Derinlik ve konfor noktasında vetiver merkezli odunsu notalar- otsu bitkiler beğenilecektir. Burası özellikle kalıcılık, kalite ve güzellik unsurlarını derleyen ve toplayan noktadır. Bazı notalar açıklanmamış olabilir. Bu çizgiyi siz, parfümün kapanışına kadar indirebilirsiniz.

Tende kalıcılığı bir güne yaklaşmaktadır. Fark edilirlik açısından başarılıdır. İlk sıkışta bergamot ve odun tandanslı rayihalarla etrafa yayılmakta. Sonra tene yerleşip, güzelleşiyor ve kendini size fark ettirmeden kalıcılık yapıyor. Siz fark etmeseniz de, çevreniz koku nüanslarını fark ediyor.

Dengeli sıkmak lazımdır. Kuvvetli ve vurgulu odunsu aromalar var. Günlük kullanıma uyar. Sabah saatlerinde az sıkılmalıdır. Öğleden sonra, akşam en iyi sonucu verir. Sonbahar- kışa yönelik gibi duruyor. Ne var ki, yaz akşamları da kullanılabilir. İş yeri ortamında, toplantılarda öğleden sonradan itibaren sahne alabilir. Yoğun odunsu aromalarından ötürü, gece vakti, her türlü davet ve eğlence için uygundur.

Koleksiyonunuzda mutlaka bulunmalıdır. Bilinç seviyenizi yükselterek, size olumlu duygular aşılayacaktır. Klas ve erkeksi bir parfümdür...

Koku- 5 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



1 Ekim 2016 Cumartesi

Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette EDT / 2014




Ermenegildo Zegna- İtalyan moda firmasıdır. Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette isimli parfüm, bugünkü konumuzu oluşturuyor.

Peruvian Ambrette= Perulu Ambrette.

Ambrette= Misk- ebegümeci.

Bitki, çiçek, misk, amber, baharatlı tonlar ve ağaç / odun kokuları yayan bu parfüm, Peru' nun Amazon ormanlarından esinlenmiş. Sıcak, tozlu ve koyu rayihaları var. Odunsu- aromatik grupta yer alması düşünülmüş.

Bergamot, misk, mandalina yağı, gayakum ağacı, karabiber, iris, süet ve kaşmir ağacı gibi aromalar barındırmakta.

Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette- biraz karmaşık bir açılış yapmış= Hayvansal bir misk, yağlı deri notası ve tozlu odunsu bazlar açılışta egemendir. Algıları zorlayan kirli bir başlangıç olmuş. Tene hemen oturuyor ve karanlık / koyu ağaçsı notalarla devam ediyor. Sonrasında miskli baharatlar, pudralı tozlu çiçekler sahne alıyor. Karabiber- iris- orkide karışımı var. Parfüm daha yoğun ve sıcak hale geliyor. Son bölümde kuru öd ağacı, tütsülü amber, vanilya ve çok az yumuşak çiçekli notalar var...

Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette, tatlılık oranı gayet az olmuş bir parfümdür. Notalarda ise, bazen uyumsuzluk var. Hayvansal notalar, deri ve pudralı çiçekler zorlama olmuş. Vanilya ve tütsülü amber yumuşak verilmiş. Parfümü odunsu notalar domine etmekte. Bu odunsu bazlar, ilerleyen aşamada baharatlarla birleşiyor. Burada güzel bir kaynaşma var. Yalnız bu noktada, parfüm ağırkanlı hale geliyor. Kolay akışkanlık vermiyor.

Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette- tene dengeli uygulanması gereken bir kokudur. Hayvansal misk, deri, öd ağacı ve yoğun baharatlara dikkat edilmelidir. Dengeli sıkılırsa, günlük kullanıma uyar. Kalıcılığı kaliteli bir kolonya kadar oldu. Yağlı ve çabuk terleyen tende, baharat ve odun nüansları daha baskın olur. Fark edilirliği biraz sönük kalıyor. Sahibine dönük ve tene yakın fark edilirlik veren yapıdadır. Sonbahar- kış dönemi, akşam vakti ve soğuk havalarda kullanılır. Davet, kokteyl ve gece gezmesi için idealdir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Salvatore Ferragamo- Signorina Eleganza EDP / 2014



























Salvatore Ferragamo- İtalyan moda şirketidir. Bu markanın kadın kokuları arasında bulunan Salvatore Ferragamo- Signorina Eleganza isimli parfümü incelemekteyiz. Tatlı, sucul, yumuşak, kremsi ve pudralı etkilerle belirleniyor. Meyveler, odunsu notalar, çiçekler, deri ve badem aromaları hissediliyor. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üstte greyfurt, armut, orta notada osmanthus, badem, altta paçuli ve deri notaları verilmiş.

Salvatore Ferragamo- Signorina Eleganza ( zarif genç bayan )- sucul karakterde tatlı meyvelerle ( armut, greyfurt, çilek ) başlamakta. Pudralı badem karışımlı yumuşak çiçeksi notalar ( yasemin, osmanthus, frezya ) sonra gelir. Kapanış yapay ve parlak odunsu notalarla oluyor. Buna yumuşak deri notası eşlik ediyor. Kremsi paçuli algılanmakta. Hafiften bir misk de var.

Salvatore Ferragamo- Signorina Eleganza- günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz dönemine uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Çiçeksi- meyveli kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik böyle değerlendirilmelidir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yapay odunsu notalar hariç, aksayan yönü yok. Tatlılık dengeli verilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html