Sayfalar
31 Mayıs 2015 Pazar
Moschino- Forewer EDT / 2011
Moschino- İtalyan moda şirketidir. Moschino- Forewer isimli parfümü değerlendireceğim. Turunçgil, baharat ve odunsu notalar vermekte. Yumuşak, kremsi ve tatlı esintiler ağırlıktadır. Aromatik- fujer kategorisinde gösteriliyor.
Üst- bergamot, kumkat, anason,
Orta- tonka fasülyesi, karabiber, adaçayı,
Alt- vetiver, misk, sandal ağacı.
Moschino- Forewer- kremsi ve yumuşak meyvemsi notaların ağırlıkta olduğu bir başlangıç yapmış. Mandalina, kumkat ve ananas olabilir. Sonrasında keskin baharatlar geliyor. Metalik karabiber- anason sentezi olmuş. Baharatlarda genelde tozlu hissiyat var. Ne var ki, meyvemsi baharat formunda yumuşama gösteriyor. Bu koku biçimiyle tene yerleşiyor. Açılış ve orta katmanda yavaş bir akışkanlık ve harmanlanma görülmekte. Son kısımda, tonka fasülyesi ve misk marifetiyle tatlılık artıyor. Yumuşak odunsu notalar ( vetiver ve sandal ağacı ) ile kapanış olmakta.
Moschino- Forewer- kaliteli bir kolonya havasındadır. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre ele alınmalıdır. Gerçi, yağlı ve çabuk terleyen tende, yüksek fark edilirlik yapmakta. İlk sıkışta özellikle dışarıya karşı fark edilir oluyor. Tene yerleşmesi yavaştır. Sonra sakinleşir ve tene yakın durur. Kalıcılığı da hafif esintilerle, bir güne yakındır. Aslında her mevsime uygun bir yapısı var. Dengeli dozaj verildiği takdirde günlük kullanıma izin veriyor. Soğuk hava ve akşam vakti için idealdir. Tek sorunlu tarafı, sonlarda tatlılığın yüksek olmasıdır. Notalarının harman halinde olmasını göz önüne alırsak, baharatların sivri köşelerinin törpülendiğini söyleyebiliriz.
Koku- 4 Kalıcılık- 3
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
29 Mayıs 2015 Cuma
Montale- Dark Purple EDP / 2011
Montale- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Montale- Dark Purple ( koyu mor ) isimli parfümü yorumlayacağız. Meyveli, odunsu ve çiçeksi koku nüansları belirgindir. Tatlımsı, pudralı, ekşimsi, yapay, plastiğimsi ve ilacımsı bir yapıdadır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor.
Üst- portakal, erik,
Orta- sardunya, paçuli, gül, kırmızı meyveler,
Alt- tik ağacı, amber, misk.
Montale- Dark Purple- erik ve böğürtlen tarzında çok tatlılık vermeyen, ekşimsi ve koyu meyveleri başlangıca yerleştirmiş. Metalik ve pudralı gül notası bunu takip ediyor. Çiçeksi bölüme geçiliyor. Gül notası burada belirleyici etmendir. Yapaylık barındıran kremsi paçuli buna destek veriyor. Son kısımda yapay ve ilacımsı kokan öd ağacı tematik koku pozisyonundadır. Buna kuru ahşapsı tonlamalar katılıyor. Kapanış bölümünde, odunsu notaların ağırlığı iyice hissedilmekte. Sulandırılmış ve seyreltilmiş misk notası, tene en son oturan aromadır.
Montale- Dark Purple- yapay, sentetik ve ilacımsı etkileri nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Yavaş bir akışkanlıkla tene yakın durur. Aromalar genelde belli temalar üzerine ( gül- öd ağacı ) kurulmuş. Diğer notalar yardımcı elemandır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlenceleri için idealdir. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği ilk anda güçlüdür. Sonrasında sakinleşir ve tensel koku haline gelir.
Koku- 3 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
27 Mayıs 2015 Çarşamba
Ulric de Varens- UDV Night EDT / 2011
Ulric de Varens- Fransız parfüm şirketidir. Almanya, Arjantin ve Türkiye gibi ülkelerde, parfümleri perakende mağaza zincirleri vasıtasıyla satılıyor. Ulric de Varens- UDV Night isimini taşıyan parfümü konu olarak belirledik. Turunçgilller ve meyveler, aromatik otlar, baharatlar ve odunsu notalar ile biçimlenmekte. Tatlı, kremsi, yumuşak, metalik ve sıcak etkiler vermekte. Odunsu- oryantal grubunda gösterilebilir.
Üst- elma, bergamot, mandalina, ananas,
Orta- tarçın, sedir ağacı, portakal çiçeği,
Alt- tik ağacı, tonka fasülyesi, odunsu notalar.
Ulric de Varens- UDV Night isimli parfümü şöyle değerlendirmek istiyoruz=
Tatlımsı meyveler ve metalik turunçgiller başlangıcı oluşturur. Elma, ananas, greyfurt ve portakal olduğunu söyleyebiliriz. Kremsi ve yumuşak meyveler modern etkiler veriyor. Turunçgiller keskin ve asitlidir.
Tarçın merkezli tatlı baharatlar ve aromatik otlar orta kısımdadır. Adaçayı ve kişniş gibi bitkiler olabilir. Açılıştaki meyve ve turunçgiller, baharatları yumuşatıyor.
Odunsu notalar ve tonka fasülyesi ile kapanış oluyor. Sedir ağacı önemlidir. Şekerli ve yapay bir tatlılık hissedilir. Kalite bu yüzden düşer. Yumuşak ve ferah odunsu notalar ve amber algılanır.
Ulric de Varens- UDV Night- için şu bilgileri de verelim...
Sondaki şekerli tatlılık, dengeli dozaj vermeyi gerektiriyor. Akışkanlık yavaştır. Tene oturması iki saati alır. Notalar son kısma kadar dengeli ve uyumlu iken, sonrasında şekerli tatlılık iyi olmamış. Parfümdeki genel sıcaklık rahatsız etmiyor. Kalıcılık bir güne yakındır. Yağlı ve çabuk terleyen tende bu sonucu alıyoruz. Fark edilirlik ise, her daim güçlüdür. Tene yakın durma eğilimindedir.
Ulric de Varens- UDV Night- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Günlük kullanıma pek uymaz. Daha ziyade gece eğlenceleri ve dış mekânda düzenlenen akşam davet ve partileri için düşünülecektir.
Koku- 3 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
25 Mayıs 2015 Pazartesi
Juliette Has a Gun- Romantina EDP / 2011
Juliette Has a Gun- Fransız parfüm markasıdır. 2005 yılında faaliyete geçmiştir. Şimdi bu markanın bayan kokularından birini değerlendiriyoruz. Juliette Has a Gun- Romantina- bugünkü konumuzdur. Çiçekler, odunsu notalar ve reçineler bu parfümü biçimlendirmiş. Tatlı, yumuşak, pudralı ve tozlu esintileri var. Çiçeksi- şipre grubunda yer almakta.
Üst- bergamot, gül,
Orta- iris, sümbülteber, vetiver, portakal çiçeği, paçuli,
Alt- misk, vanilya, cetalox ( yapay ambergis ), tonka fasülyesi, kunduz yağı.
Juliette Has a Gun- Romantina- şipremsi- tozlu yeşil çiçeksi notalar başlangıç yapıyor. Bu çiçekler orta bölümde pudralı feminen çiçeklere dönüşüyor. Son bölümde yumuşak odunsu notalar, şekerli vanilya ve maalesef yapay reçineler var. Tozlu yeşil çiçeksi notalar büyük ölçüde ferah ve tatmin edici olmayı başarıyor= Gül, portakal çiçeği ve bunu destekleyen şipremsi bergamot var. Ama turunçgiller çiçeklerin içinde erimiş. Sonrasında çiçekler gene tozlu olmakla, bu sefer pudralı hale geliyor= Klasik olarak iris, sümbülteber ve zambak tahminlerini yaptım. Kapanışta yumuşak paçuli, odunsu notaları kontrol ediyor. Ama pek etkili değil. Yapay reçineler ve vanilya ile, son bölümdeki yüksek tatlılık iyi olmamış.
Juliette Has a Gun- Romantina- pudralı çiçekler, vanilya ve reçineler dolayısıyla dengeli sıkılmalıdır. Yalnızca akşam ve soğuk havalar için uygundur. Açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri ve gece eğlencelerinde kullanılır. Sonbahar- ilkbahar arası bir döneme denk getirebilirsiniz. Aromalar harman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Fark edilirlik ilk anda yoğundur, sonra yavaşça tene oturur ve normale döner. Günün büyük bir bölümünde kalıcılığı sürüyor.
Koku- 3 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
23 Mayıs 2015 Cumartesi
Salvatore Ferragamo- Attimo Pour Homme EDT / 2011
Salvatore Ferragamo- İtalyan markası olarak ayakkabı, çanta, gözlük, aksesuar, saat ve hazır giyim ürünleri tasarlıyor.
Salvatore Ferragamo- Attimo Pour Homme, basit, sade ve minimal bir koku karakterine sahiptir. Fazla sürprizi olmayan, düz çizgide ilerleyen bir parfümdür. Aromatik otlar, baharatlar, narenciye esintileri bu parfümün kokusunu oluşturur. Oryantal- ağaçsı kategorisine sokulmuş. Bence biraz daha oryantal- baharatlı tarza yakındır.
Üst- mandalina, mercanköşk, kakule, karabiber;
Orta- adaçayı, safran, beyaz tütsü, paprika ( bir tür acı kırmızı biber );
Alt- vetiver, misk, laden otu, paçuli.
Bu parfümün aromatik- yumuşak tatlı baharatlardan oluşan harmanı, başlangıçta çok beğenimizi ve takdirimizi kazanmıştır. Burada özellikle vurgulamak istediğim husus; taze ve asitli mandalina, biberli baharat çeşnisi ve karabiber ve nane- kekik benzeri rayihalardır. Bunların hepsi katman halinde alınıyor. Ancak yoğun ve saldırgan değil, yumuşak, taze ve hafif baharat biçimlenmesi olduğunu söyleyelim. Çünkü, baharatlar aromatik tarzdadır. Sonra bu aromatik baharatlar gene devam ediyor. Bu kez, buna adaçayı ve maskülen safran gibi aromatik otsu- çiçeksi rayihalar katılmaktadır. Tene yerleşme döneminde tütsülü baharatlar fark ediliyor. Son kısımda ise,odunsu notalar, reçineler, dumanlı rayihalar bulunuyor. Paçuli- vetiver merkezdedir. Laden otu olabilir. Kapanış ve tenden ayrılış odunsu reçinelerle oluyor. Amberimsi hissiyat da vardır.
Dengeli bir tatlılık var. Buna aromatik, ferah, taze esintiler eşlik ediyor.
Aromalar genellikle katman halindedir. Çok çabuk tene yerleşiyor.
Rahatsız edici bir yapaylığa rastlamadım. Bu minvalde fazla beklentiye girmeden kullanılabilir.
Günümüz modern- tatlı baharatlı parfümlerinin örneklerinden biri sayılır. Genel beğenileri de karşılayacaktır.
Koku düzlemi= Tatlı baharat- asitli mandalina- aromatik otlar- odunsu notalar- reçineler. Genelde akışkan ve temiz aromalar görülüyor. Aromatik notalarda çok az bir sentetiklik var. Ama bu rahatsız etmiyor.
Derinlik ve konfor çizgisi= Aromatik yumuşak baharatlar- odunsu notalar. En çok bu kısmı beğendim. Kalıcılık, kalite, güzellik nüanslarını vermektedir. Aralarda amber, reçinelere katılıyor. Ancak odunsu reçine hissi daha güçlüdür.
Tende kalıcılığı 9- 10 saat arasıdır. Sonra yumuşar ve tene yerleşir. Size fark ettirmeden kalıcılık yapmakta. Fark edilir yönü ilk saatlerde kuvvetlidir.
Günlük kullanımda, her ortam ve faaliyet için uygun olur. Ne var ki, reçine ve baharat, bazı bünyeleri rahatsız edebileceğinden, dengeli sıkılmalıdır.
Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Terli tene sıkılırsa, çok rahatsız eder.
Koku - 3 Kalıcılık - 3
Kendinize en uygun parfümü seçebilir ve beğenerek kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
21 Mayıs 2015 Perşembe
Azzaro- Azzaro Pour Homme Night Time EDT / 2011
Fransız markası Azzaro' nun bir parfümünü daha yazacağım. Azzaro- Azzaro Pour Homme Night Time odunsu- fujer grubundadır. Tatlı ve ekşi tonlamaları var. Odun, baharat, turunçgil katmanlarıyla biliniyor.
Üst= Portakal, ravent,
Orta= Hindistan cevizi, karabiber,
Alt= Vetiver, sedir ağacı
Bu parfümü yorumlamak çok kolay; çünkü klasik Azzaro- Azzaro Pour Homme' un daha basit, sade, yumuşak, fresh; ama takdir edelim ki, ondan daha kaliteli ve güzel bir modern yorumu olarak görülüyor...
Klasik canlı ve taze turunçgillerle ( limon, portakal mandalina ) başlamakta, sonra tatlımsı baharatlar ( zencefil, karabiber ) ve odunsu notalarla ( sedir ağacı, vetiver ) gitmekte.
Koku düzlemine neredeyse bütün notalar giriyor. Turunçgil, baharat ve odunlarda genelde dengeli ve sevimli bir tatlılık bulunuyor. Sadece vetiver bu kuralın biraz dışına çıkmış.
Derinlik ve konfor noktasında karabiber- vetiver- sedir ağacı üçgeni en beğendiğim ve hoşuma giden biçim oldu. Çünkü burada yumuşak ve tatlımsı baharatlar ile tozlu ve buruk kullanılmış vetiver notası çok iyi harmanlanmış. Kalıcı ve kuvvetli sedir ağacı esansı, parfüm tene oturup güzelleştikten sonra kalite ve zenginliği bir üst seviyeye çekmekte.
Rafine, doğal, akışkan bir parfüm. Ve notalar dengeli ve birbiriyle uyum içinde olmuş. Rahatsız edici ayrıntı yok. Tene yerleşmesi 2 saati bulmakta. Her mevsime uyar. Genelde yumuşak esanslarıyla da her yerde kullanılır. Harmanı sade ve yeterli. Her şey olması gerektiği kadar. Az malzemeyle çok iş yapmış. Üzerinde emek verilip çalışılmış. Tenimde kalıcılığı hafif esintilerle 16 saati buldu.
Koku- 4 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
19 Mayıs 2015 Salı
Hugo Boss- Just Different EDT / 2011
Hugo Boss- Alman moda firmasıdır. Bugün Hugo Boss- Just Diffrent isimli parfümü yorumlayacağız. Buzlu, tatlı, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Meyveler, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, deri, odunsu notalar ve misk aromalarıyla şekillenmiştir. Aromatik- yeşil grupta gösterilebilir.
Üst- elma, nane,
Orta- frezya, fesleğen, kişniş,
Alt- kaşmeran, paçuli, laden otu, buhur.
Hugo Boss- Just Different- buzlu- içkimsi nane ve tatlı elmayla enerjik bir başlangıç yapıyor. Bunu tatlı lavanta ve yeşil aromatik otlar ( kişniş, fesleğen ) takip edecektir. Orta bölümde erkeksi yeşil çiçeksi notalar ( frezya, yasemin ) var. Klasik tatlı deri ve tütsü aromalarıyla sona geliniyor. Kapanışı yumuşak misk ve yeşil kokan paçuli yapıyor.
Hugo Boss- Just Different isimli parfüm günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Hızlı akışkanlıkla karakterini buluyor.
Koku- 5 Kalıcılık- 2
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
17 Mayıs 2015 Pazar
Parfümde Tonka Fasülyesi Notasının Kullanılışı / makale
İş yoğunluğu nedeniyle parfüm yazılarıma biraz ara verdim. Çünkü tam yoğunlaşamıyorum. Bir takipçimiz bizden parfümde tonka fasülyesinin kullanılışıyla ilgili bir yazı yazmamızı istemişti. Başlayalım bakalım...
Tonka fasülyesi/ yemişi/ tohumu, Güney Amerika kökenli bir bitkidir. Kumarin adı verilen ve tatlı ve yeni kesilmiş saman- çimen gibi kokan bir bitki kimyasalının kurutulmuş tohumlarından elde ediliyor. Tıp ve eczacılıkta kullanılıyor. Lavanta, meyan kökü, tarçın, kiraz, kayısı ve hint baklasında kumarin bileşeni bulunuyormuş.
Bugün birçok erkek ve kadın parfümünde tonnka fasülyesi kullanılıyor. Parfüm kültür gruplarında da aynı durum geçerlidir. Tatlı baharatlı, şipre/ fujer temelli, Doğulu, hayvansal temalı, hacı yağı esintili bütün parfümlerde bir biçimde tonka fasülyesi görüyoruz. Ama tonka fasülyesi birçok parfümde ana tema değil, yardımcı elemandır.
Tonka fasülyesinin parfümdeki belirleyici karakteristiği vanilya ve acı badem esintileri vermesidir. Yani, tonka fasülyesi temalı parfümler vanilya ve acı badem kokuları yayar. Buradaki vanilya ise, genelde pudralı ve ağır olarak biçimlenir. Acı badem vurgusu kesif, ağır ve yoğundur. Buradan da tonka fasülyesinin ağır, yapay ve plastiğimsi etkiler verdiğini anlarız.
Biz şimdi, günlük parfüm kullanıcısının aşina olduğu parfüm örneklerinden gideceğiz- bu parfümler, tonka fasülyesinden dolayı bir şekilde vanilya ve acı badem esintileri veriyor...
Givenchy Pi= Turunçgiller ve otlar ile açılan parfüm, keskin anasonla devam eder. Daha sonra, tonka fasülyesi ve türevi rayihalar yayan şekerli- yanık vanilya, çikolata, esmer şeeker ve acı badem esintileri tene yerleşen ve parfümü domine eden unsurlardır.
Joop Homme= Tatlı turunçgil ve yoğun feminen çiçekler ( yasemin, kediotu, zambak ) ile açılır ve devam eder. Çiçekler yapay, plastik, pudralı, ağır ve baş ağrıtan cinstendir. Baharatlar ise ( kakule- tarçın ) tatlı, yumuşak ve lükstür. Odunsu notalar, amber, vanilya ve tonka ile parfüm tatlanıyor.
Giorgio Armani Eau De Nuit= Kakule, pembe biber ve muskat ile baştan sona yoğun baharatlar var. Buna zambak da katılınca, pudramsı his oluyor. Sonlarda amber, vanilya ve tonka ile parfüm tatlanıyor ama bu, rahatsız edici değil. Tonka fasülyeli parfümler içinde en çok bunu seviyorum.
Carolina Herrera VIP 212 Men= Zencefil, elma, yoğun karabiber ve keskin nane ile güzel gidiyor. Ama sondaki amber ve tonka yemişi şekerli bir tatlılık ve pudralı bir yapaylık verdiği için iyi değil.
Ermenegildo Zegna Forte= Odunsu- tütünsü amber ana temadır. Bu nedenle Doğulu etkiler var. Biber ve zencefil gibi kuvvetli baharatlar sonuna değin etkindir. Kapanış amber, vanilya ve odunsu notalarla olmakta. Sonlarda şekerli bir tonka fasülyesi var.
Yves Rocher Ambre Noir= Odunsu bir amber parfümü forse ediyor. Koyu ve karanlık baharatlar, odunsu bazlar ve otlarla genel gidişat çok fazla değişmez. Kapanışta yoğun, pudralı ve biraz yapay vanilya- badem ve tonka yemişi var.
Tonka fasülyesinin parfümdeki işleviyle ilgili bazı donelere ulaşıyoruz=
* Yoğun baharatlar ve pudralı- tozlu çiçeklerle harmanlanan tonka tohumu parfümlerin nuit- noir, yani koyu- karanlık gibi sıfatlarla anılmasına yol açıyor.
* Kadın parfümlerinde pudralı ve/ veya kremsi çiçekler ve bazen baharatlarla birlikte kullanıldığında, pek etkili olamıyor. Çünkü kokusu diğer notalar tarafından bastırılıyor. Ve gerçekte tonka fasülyesi, gerçek kimliğini ve tarzını erkek parfümlerinde bulmaktadır- Yoğun acı badem ve vanilya esintileri...
* Tonka fasülyesi odunsu notalar, tütün, bal, amber, deri, hayvansal misk ve meşe yosunu ile birlikte orta ve alt katmanda sabitleyici ve kalıcı işlevli kullanılıyor. Fakat bu durumda da kokusu diğer notalar tarafından bastırıldığı için, genel karakterde belirleyici olamıyor. Diğer unsurlarla karışıp, onların içinde eriyor.
* Tonka fasülyesi, parfümlere bir tatlılık veriyor. Yalnız bu, kremsi, yumuşak bir tatlılık değil; şekerliliğe kayan aşırı bir tatlılıktır ve maalesef yapay, plastiğimsi ve pudralıdır. Parfümde tonka fasülyesi notası dengeli kullanılmalıdır. Yoksa, en azından benim başımı ağrıtıyor.
Son söz= Parfümde tonka fasülyesi derken, vanilya ve acı badem esintilerini düşünüyoruz. Eğer bir parfümde vanilya ve acı badem kokuları yoksa, o parfüm tonka fasülyesi temalı değildir.
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
Bond No. 9- I Love New York For All EDP / 2011
Bond No. 9- ABD merkezli parfüm şirketidir. Şimdi Bond No. 9- I Love New York For All isimli parfümü değerlendiriyoruz. İçkimsi notalar, gurme notalar, odunsu notalar, baharatlar ve tütsü bu parfümü şekillendirmekte. Tatlı, keskin, yumuşak, şekerli, kirli ve yapay esintileri var. Oryantal- vanilya grubunda gösterilmiş.
Üst- bergamot, vadi zambağı, karabiber,
Orta- kakao, kestane şekeri, kahve,
Alt- sandal ağacı, paçuli, odunsu notalar, vanilya, deri.
Bond No. 9- I Love New York For All isimli parfümün incelemesini nota katmanları / grupları üzerinden yapmak, sanırım daha doğru olur :
Keskin içkimsi notalar ( rom ) başlangıçta yer alır.
Likörlü çikolata & tatlı çikolata tandanslı gurme notalar, gene tatlı kahve ve fındık aromalarıyla zenginleştirilmiş biçimde orta katmana geçişi sağlar.
Tatlı tarçın- zencefil kokulu modern baharatlar, orta bölümün devamında görülmektedir.
Tütsülü ve sonradan şekerlenen sandal ağacı temalı odunsu notalar, kirli paçuli notasının da desteğiyle son bölümü domine etmiştir.
Bond No. 9- I Love New York For All ( Herkes İçin New York' u Seviyorum ) isimli parfümdeki tatlı baharatlar büyük oranda Tom Ford- Tobacco Vanille isimli parfümün yapay ve şekerli baharatlarını hatırlatıyor. Hatta kapanışta belli belirsiz bir mumsu vanilya efekti verilmiş ( Bkz. Tom Ford- Tobacco Vanille ). Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Hızlı akışkanlıkla, içkimsi notalardan sonra tene yakın kalıyor ve yapışıyor. Devamında sahibine ve dışarıya dönük olarak yoğun ve etkili fark edilirlik yapıyor. Aşırı bir tatlılık var ve bu durum bunaltıcı olabiliyor. Baştan sona hükmünü sürdüren yüksek tatlılık, şekerlilik ve yapaylıktan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gene bu durum göz önüne alındığında sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam saatleri dışında kullanılamaz. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun eder. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. İçkimsi notalar, likörlü çikolata ve tütsülü sandal ağacı aromalarını çok beğendim. Diğer aromalar yapay ve sentetik olarak koku formunu bozuyor.
Koku- 3 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
15 Mayıs 2015 Cuma
Amouage- Opus V Woods Symphony EDP / 2011
Amouage- Arap niş parfüm markasıdır. Umman kraliyet ailesinin yönetimindedir. Şimdi Amouage- Opus V Symphony isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, içkimsi notalar, misk, odunsu notalar, ahşapsı vurgular ve baharatımsı nüanslar barındırmaktadır. Pudralı, kuru, metalik, yapay, hayvansal, sıcak, yumuşak ve hayvansal esintileri var. Otyantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.
Üst- süsen / iris kökü, rom,
Orta- süsen / iris kökü, gül, yasemin,
Alt- kuru ahşap, agar ağacı ( öd ağacı ), misk ( civet ) yağı.
Amouage- Opus V Woods Symphony isimli parfümün açılışında pudralı çiçeksi notalar ( tematik iris ) ve metalik içkimsi notalar ( rom ) var. Sonrasında pudralı çiçekler ( gül, yasemin, manolya ) devam ediyor. Kuru ve sıcak yapıdaki odunsu notalar, aynı zamanda ahşapsı vurgular yapmakla orta katmana geçişi sağlıyor. Öd ağacı teması var. Yoğun sıcaklıktaki hayvansal misk de, orta bölümün bir diğer koku bileşenidir. Son kısımda gene pudralı ve sulandırılmış- seyreltilmiş misk ve çiçeksi notaları ( gül, yasemin ) görmekteyiz.
Amouage- Opus V Woods Symphony ( Orman Senfonisi tarafından yazılan aşk ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleştiğini söyleyebiliriz. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün geneline hakim olan pudralı rayihalar ve özellikle son bölümdeki yapaylık ve artan hayvansallık ( misk, gül, yasemin çizgisi ) nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu hale getirmiştir. Çünkü burun zihin algısını zorlama ve baş ağrıtma potansiyeli bulunuyor. Ayrıca sıcaklık genele yayılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir.
Koku- 3 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html