Sayfalar
▼
31 Mayıs 2014 Cumartesi
Avon- Signature For Him EDT / 2008
Avon- ABD kozmetik ve parfüm markasıdır. Bugün Avon- Signature ( İmza ) For Him isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Baharatlar, yeşil bitkiler, turunçgiller, meyveler, odunsu / ahşapsı notalar ve misk aromaları verdiğini anlıyorum. Yumuşak, hafif, tozlu, biberli ve tatlımsı rayihaları var. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.
Üst- greyfurt, elma,
Orta- bambu yaprakları, zencefil,
Alt- sedir ağacı, tik ağacı, paçuli.
Avon- Signature For Him isimli parfüm portakal ve elma gibi tatlımsı ve ferah meyvelerle açılıyor. Daha sonra bu, meyvemsi baharatlara dönüşüyor. Zencefil ve kakule akla geliyor. Devamında yeşil bitkiler ve aromatik otlar var. Kişniş, mate ve adaçayı olabilir. Yumuşak odunsu notalar, kuru ahşapsı tonlamalar ve misk ile kapanış olmakta. Kuru paçuli ve yumuşak vetiver seçiliyor.
Avon- Signature For Him isimli parfümün orta bölümünde baharatların yumuşak ve biberli hale geldiğini söyleyebiliriz. Ayrıca gene bu bölümde, menekşe ve sardunya gibi yeşil erkeksi çiçekler de dikkatlerden kaçmıyor. Bu da demektir ki, parfüm hızlı akışkanlıkla tene oturduktan sonra koku formu hissedilir ölçüde değişiyor ve bir anlamda kalite artıyor. Gene sonlarda ahşapsı vurgular güzel bir uygulamadır.
Avon- Signature For Him isimli parfüm her mevsime, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halinde sırasıyla devreye girer. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Kaliteli erkeksi kolonya ölçüsünde fark edilirlik ve kalıcılık vermekte. Tene yakın duruyor.
Koku- 4 Kalıcılık- 3
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
29 Mayıs 2014 Perşembe
Montale- Red Vetyver EDP / 2008
Fransız parfüm markası Montale, genellikle Arap tarzı kokular üretiyor. Bu sefer değişik bir çalışmasına bakacağız= Montale- Red Vetyver... Bu parfüm, aslında meşhur Hermes- Terre D' Hermes ile aynı koku karakterine sahiptir- birebir kopyasıdır. Odun, turunçgil, yumuşak baharat, aromatik otlar Montale- Red Vetyver hakkında fikir vermekte. Vetiver temalıdır ve odunsu- oryantal sınıfına sokulmuştur.
Vetiver, paçuli, sedir ağacı, greyfurt, balzam ve karabiber gibi notalarıyla, modern bir odunsu kokudur. Canlı, dinamik ve ferah narenciye esintileri başta gelmektedir. Mandalina, greyfurt, portakal şeklinde tahmin ettim. Bunlar tatlı notalardır ve bu tatlılık parfümün genelinde de vardır. Sonra biraz aromatik otsu rayihalar aldım. Açılıştaki biçim devam etti. Yani, modern ve ferah otlar var. Tene oturma döneminde karabiber kontrolünde tatlı ve yumuşak baharatlar algılanıyor. Son bölümde de tozlu ve biraz çimensi vetiver, paçuli, sedir ağacı gibi odunsu kombinasyonlar vardır. Kapanış böyle oluyor. Kapanışta belli düzeyde otsu biçimlenme de görülür.
Koku düzleminde turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, vetiver/ odunsu notalar var. Düz bir çizgide ilerleyen ve çok değişmeyen kokusu, böyle olmakla birlikte takdir edilir.
Derinlik ve konfor çizgisinde narenciye- karabiber, vetiver, sedir ağacı var. En çok bu nüansları beğendim; kalıcılık ve fark edilirlik doneleri burada toplanmış.
Koku- 5 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
27 Mayıs 2014 Salı
Chanel- Allure Homme Edition Blanche EDT / 2008
Chanel- Fransız moda markasıdır. Bugün, Chanel- Allure Homme Edition Blanche ismiyle bilinen parfümü inceleyeceğiz. Yumuşak, kremsi, hafif ve tatlı bir kokusu var. Turunçgiller, baharatlar, vanilya ve odunsu notalarla şekilleniyor. Oryantal grupta gösteriliyor.
Notaları sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, vetiver, misk, bergamot, sedir ağacı, vanilya, limon ve pembe biber olarak açıklanmakta.
Chanel- Allure Homme Edition Blanche isimli parfümün kokusunu şöyle formüle edebiliriz=
Limon kolonyası gibi kokudur. Limon merkezli turunçgiller, parfümün bütün katmanlarını sarmıştır. Limon aromasına, orta katmanda vanilyalı baharatlar katılır. Kapanış bölümünde ise, limon- odunsu notalar işbirliğini görürüz.
Bu kadar basit, sade ve minimalist bir harmanı vardır. Koku çok değişmez ve düz çizgide gider.
Chanel- Allure Homme Edition Blanche- bir kolonya kadar fark edilirlik ve kalıcılık verir. Günlük kullanımda tazelenebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. İlkbahar- yaz mevsimi ve sosyal ortamlar için idealdir.
Chanel- Allure Homme Edition Blanche- limon turunçgilleri, bütün aromalarla harmanlamıştır. Tatlı ve ferah turunçgiller, kremsi vanilyalı baharatlar ( tarçın- pembe biber ) ve yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı )... Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vardır.
Koku- 4 Kalıcılık- 2
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
26 Mayıs 2014 Pazartesi
Slazenger- Active Sport- Mavi EDT
O zaman Slazenger- Active Sport - Mavi adlı parfümü biraz konuşalım.
Bu parfüm yaz mevsimine ve günlük kullanıma yönelik bir koku olmasıyla biliniyor. Her sosyal ortamda size uyum sağlayacaktır.
Slazenger- Active Sport- Mavi, bence aromatik- odunsu grubuna girebilir. Harmanı şöyle verilmiş=
Üst- limon, bergamot, mandalina, kavun, portakal, yeşil limon,
Orta- baharat çeşnisi, yasemin, gül, müge, yosun,
Alt- amber, misk, yosun, paçuli, sedir ağacı.
Açılışta ferah, taze mandalina ve ekşimsi tarzda bergamot var. Bir miktar kırmızı meyveler ( çilek ) ve sentetik notalar & meyveler ( kavun ) alınıyor. Sonra yumuşak çiçeksi notalar gelir. Yasemin, gül, müge ve sarı- baharatlı çiçek tarzında mimoza algıladım. Az da olsa yumuşak tatlımsı baharatlar ( tarçın, kakule ) var. Sonlara gelindiğinde yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ), misk ve yosunsu rayihalar ( meşe yosunu ) hissedilir. Böyle de kapanır.
Fazla beklentiye girmeden kullanılabilir. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Kalıcılığı fena değil. Akşam ve serin havada sıkıldığı takdirde turunçgiller ve odunsu notalarla daha iyi fark edilecektir. Basit ve gösteriş harmanı biraz daha kaliteli olabilirdi. Tene bolca uygulanırsa, kalıcılığı artacaktır. Dengeli bir tatlılık var.
Koku- 3 Kalıcılık- 2
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
25 Mayıs 2014 Pazar
Bvlgari- Aqva Pour Homme Marine EDT / 2008
1884 yılında Sotirios Voulgaris tarafından kurulan Bvlgari markası, İtalyan saat, takı, aksesuar, parfüm, çanta üreticisidir. Markanın akuatik/ aromatik- narenciye tarzındaki parfümü Auqa Pour Homme Marine' i değerlendiriyoruz.
Harmanı=
Üst- portakal çiçeği, greyfurt, mandalina, turunç yaprağı yağı,
Orta- deniz yosunu, biberiye, su notaları,
Alt- sedir ağacı, amber.
Narenciye, aromatik, su ve deniz notaları gibi katmanları var. Tuzlu ve yosunlu hissiyat da alınmakta.
Tatlımsı limon, greyfurt, mandalina ve portakal gibi turunçgillerle açılıyor.
Koku düzlemi= Limon, aromatik turunçgil, deniz yosunu, calone ( ozon kimyasalı ), aromatik otlar ( biberiye ), aromatik odunsu notalar.
Derinlik ve konfor noktası= Biberiye, sedir ağacı, amber.
Açılışla beraber bir tatlılık başlıyor ve ortalardaki tuzlu deniz- yosun notaları hariç, böyle devam ediyor. Tatlımsı notalar turunçgil kaynaklıdır. Tuzlu deniz- yosun esintileri parfümün genel hissiyatını temin etmekte. Aromatik odunsu katmanda kalite ve kalıcılık yükselmiş. Hafif, tatlımsı ve modern bir kokudur.
Calone hariç, yapay bir nota yok. Kalıcılık tenimde 8 saate değin sürdü. Yaz sezonu kokusu olduğu anlaşılır. Günlük kullanıma uysa da, fark edilirliği zayıftır. Tene yakın durur.
Koku- 3 Kalıcılık- 3
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
23 Mayıs 2014 Cuma
Loewe- Solo Loewe Eau de Cologne Intense / 2008
Loewe- İspanyol lüks eşya ve hazır giyim markasıdır. Bugün Loewe- Solo Loewe Eau de Cologne Intense, konumuz olan parfümdür. Adından da anlaşılacağı gibi, hafif, ferah, taze ve sucul bir kolonyadır. Yoğun ve kaliteli bir kolonya esansı vardır. Narenciye, hafif baharat, meyve notaları aromatik tarzda biçimlenir. Odunsu- oryantal kategoride değerlendiriliyor. Ama odunsu- aromatik yorum daha baskın olmalıdır.
Üst- kekik, guava, lavanta, kaşmir ağacı, costus meyvesi,
Orta- Paçuli, limon, mandalina, kavun, lime, mandalina,
Alt- yeşil biber, tarçın, kimyon, amber, beyaz misk.
Aromatik otlar ( kekik, lavanta, fesleğen ) ve tropik meyveler ( mango, guava, kavun ) açılışı yapmakta. Güzel, modern ve ferah etkiler var.
Sonra paçuli ve sandal ağacıyla hafif odunsu akorlar var.
Kapanışta biberli zencefil, kimyon, yumuşak bir misk ve hafif odunsu notalar var.
Basit, sade, gösterişsiz bir yapısı var.
Rafine, akışkan ve dengeli notalar mevcuttur.
Genelde bir tatlılık var. Temiz, yumuşak, fresh karakteriyle yaz mevsimine günlük kullanıma uygundur.
Tene yakın durur. Kalıcılığı 6- 7 saat etkilidir ve hafif baharatlar ile kapanışta özellikle fark edilir.
Kolonya tarzında olduğundan, fazla bir beklentiye girmeden, çöl sıcaklarında ferahlayabilirsiniz.
Koku- 4 Kalıcılık- 2
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html
21 Mayıs 2014 Çarşamba
Givenchy- Pi Neo EDT / 2008
Givenchy, Fransız moda firmasıdır. Givenchy- Pi Neo, klasik Givenchy- Pi' nin daha ferah, aromatik, fresh versiyonudur. Givenchy- Pi parfümünü ağır bulanlar, Givenchy- Pi Neo' yu tercih edebilir.
Tatlılığı klasik Pi' ye nazaran azaltılıp dengelenmiştir. Odunsu nüanslar, turunçgil hissiyatı, aromatik notalar ve baharatlar Givenchy- Pi Neo için ipucu verir. Bence, aromatik- odunsu grupta yer alıyor.
Üst- bergamot, mandalina,
Orta- sedir ağacı, mür yağı, paçuli,
Alt- baharat katmanı, tonka fasülyesi, vanilya.
Harmandaki notalar bunlardır. Dengeli ve sevimli bir tatlımsılık var. Bu tatlılıkta turunçgiller önemli rol oynar.
Tatlı ve dinamik bergamot açılışı yapar. Sonra lavanta benzeri hissiyat gelir. Bunu odunsu / ahşap notalar takip eder. Devamında tatlılık oranı yükseliyor= Vanilya- tonka fasülyesi tarzında, hafif badem esintileri almaktayım. Bununla beraber baharat çeşnisi ( kakule, tarçın ) de önemlidir. Baharatlı vanilya biçimine evrilmektedir. Yumuşak ve aromatik baharatlar orta katmandan itibaren hissediliyor. Ve gene aynı çizgide parfüm sonlanıp kapanışı yapmaktadır.
Düz bir çizgide ilerleyen kokusu, aslında sıkıcı değil. Şekerli ve bayık değil. Tam kıvamında tatlılık var. Turunçgiller ve aromatik nüanslar, bu dengeli tatlılıkta etkilidir. Givenchy- Pi' nin saldırgan ve yoğun tatlılığı başarıyla dengeleniyor ve daha kabul edilebilir hale getiriliyor.
Koku düzlemi= Bergamot/ lavanta- odunsu notalar- vanilya- baharatlı vanilya. Aşırı ve dengesiz uygulamalara rastlamadım. Rafine ve akışkan aromaları beğendim.
Derinlik ve konfor noktası= Tatlı turunçgiller- sedir ağacı- baharatlı vanilya. Bu kısım en güzel yeridir. Kalıcı, kaliteli ve yumuşak unsurlar takdir ediliyor.
Tenimde kalıcılığı 12 saate değin güçlü olmakta. Sonra tene yakın durup, yumuşak ve fresh esintiler yaptı. Fark edilirlik oranı ilk başta kuvvetlidir. Sonra tene oturup güzelleşir.
Sonbahar- kış parfümüdür. Aslında, çok sıcak havalar hariç, rahatsız etmez ve dozajda sıkıntı olmaz. Bütün notalar aromatik tarzın- az ya da çok etkisi altındadır. Bu da iyi bir şey. Çünkü, parfüm saldırgan ve bayık değil. Tersine yumuşak ve ferah biçimiyle, genel beğeniye hitap eden karakterdedir.
Günlük kullanıma uygundur. Sabah, yoğun sıkılırsa, birden baharatlı katman öne geçer ve rahatsız edici olabilir. Öğleden sonraya bırakın. Serin havada iyi sonuç verir. Gece gezmelerine yönelik düşünülebilir. Davet ve kokteyllerde dengeli sıkılmalıdır.
Koku - 4 Kalıcılık - 3
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
19 Mayıs 2014 Pazartesi
Burberry- The Beat For Men EDT / 2008
Burberry- The Beat For Men... Modern parfüm örneklerinden biridir. Çok kaliteli, üst düzey, zengin ağaçsı notalar, baharatlar, aromatik otlar bu kokunun bileşenleridir.
İngiliz moda ve aksesuar markası Burberry' nin bu parfümü odunsu- baharatlı yapı gösteriyor.
Üst- funda;
Orta- vetiver, sardunya, kekik;
Alt- ağaç kavunu ( bir tür limon ), sedir ağacı, karabiber, menekşe yaprakları.
Canlı ve ferah turunçgil- limon ikilisi açılışı yapıyor. Kısa sürede aromatik tarzda otlar, bitkiler ve maskülen çiçekler devreye giriyor. Daha sonra da kapanışa kadar yoğun biçimde biberli notalar, vetiver, odunsu notalar hakim oluyor. Çiçeksi notalar biraz pudralı ve sabunsu olmakta. Menekşe etkisini sonuna kadar sürdürüyor.
Hiç tatlılık yok denebilir. Parfümün genelini koyu buruk odunsu- biberli notalar domine etmiş. Terre D' Hermes' e çok benzer tonlamalar var.
Koku düzlemi= Turunçgil, aromatik otlar, biberli ve ağaçsı notalar. Biber ve ağaç notaları iç içe geçmiş.
Derinlik ve konfor noktası= Biberli ve ağaçsı notalar. Burada kalite, güzellik unsurları ve kalıcılık çok yükselmekte.
Ben yapaylık, sentetiklik hissetmedim. Genelde doğal ve aromaları akışkan bir parfüm gibi duruyor. Sonbahar- kış için uygundur. Güvenle kullanılabilir. Kalıcılığı tenimde hafif esintilerle yarım günü buldu. Zaten fark edilirliği de var. Biber, odun gibi notalarla tene yerleşiyor. Soğuk havalar, akşam saatleri uygun zamanlardır. Davet, kokteyl gibi etkinliklere uyar.
Koku -5 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
15 Mayıs 2014 Perşembe
Tatlı Baharatlı Bir Oryantal : Comme des Garcons- Comme des Garcons 8 88 EDP / 2008
metalik- tatlı baharatlı- doğulu parfüm
Comme des Garcons markasıyla ilgili bilgilerimiz nelerdir ?
Tokyo merkezli Japon niş parfüm markası. Japon modacı Rei Kawakubo kurmuş. Bu marka, parfüm dünyasında '' gerilla tipi pazarlama '' anlayışını başlatmış. Şöyle ki, önceden kirasını ödeyerek, bir bölgeye veya bir sokağa kısa süreliğne ( 1, 2, 3, 5 gün, 1, 2 ay...) parfüm standı / seyyar tezgahı kuruyorlar. Orada parfüm satıp işleri bitince başka yere gidiyorlar. Ayrıca, alışılmışın dışında tasarımları var. Mesela Wonderwood ve 2 Man gibi parfümlerinde, yayvan biçimli ve bir yere sabit ve dik konulmaya/ oturtulmaya çalışıldığı zaman, kesinlikle dik duramayacak formda şişeler tasarlıyorlar. Parfümleri genelde ağır baharatlı oluyor. Her sene bir tema belirleyip, ona atıf yapan parfümler üretiyorlar. Mesela öd ağacı, kırmızı meyveler, herhangi bir baharat, tütsü... Gene, ilginç bir tavırla, mağazalarında vitrin düzenlemesi yapmıyorlar.
Baharatlı- ağaçsı kategoriye alınmış. Notaları safranin, karabiber, zerdeçal, defne yaprağı, kişniş, sardunya, amber, tütsü ve paçuliden oluşmakta. Harman kağıt üzerinde sade ve gösterişsiz görünüyor. Aromatik etkiler var. Baharat, odunsu notalar ve tütsü her daim hissedilmekte.
Koku düzlemi : Karabiber, tarçın, çiçeksi notalar, odunsu notalar, amber ve tütsü ilk sıkışta ve sonraki dakikalarda sırasıyla aldığım notalar oldu.
Aslında baştan sona tatlı baharat rayihaları hissedilmekte. Bu baharatlara metalik bir etki de verilmiş. Baharatlar çok yumuşak, rafine ve lüks kullanılmış. Derinden bir tatlımsı amber ve tütsü esintileri de hissedilmekte.
Derinlik ve konfor noktası : Metalik -tatlı baharat / odunsu notalar / tatlımsı amber biçiminde meydana gelmekte.
Nota geçişleri o kadar uyumlu ve yumuşak olmuş ki, tatlı baharatlar ve metalik etki sanki yekpare- tek parça düzlem gibi algılanıyor. Hiçbir şey dengesiz değil. Burun büken, rahatsız edici bir şey yok.
Harika bir harmanı olduğunu söylemeliyim. Koku, baştan sona pek değişmiyor. Ne var ki, tene oturdukça güzelleşmekte. Zaten tatlı baharatlara bir de tatlı amber- tütsü eşlik edince, koklamaya doyamıyorsunuz. Tatlı... tatlı... tatlı... Parfümün geneli böyle.
Tatlı baharatlar - Sadece bu. Baharatları tek tek saymasak da, olur. Diğer notalar bunlara payanda olmuş - o kadar.
Peki, bu parfüm size neler hissettirdi ?
Bizim kültürümüze hiç yabancı değil. Koku hafızam tanıdık sinyaller vermekte. Neye benzediğine birkaç dakika sonra karar verdim.
Comme Des Garcons 888, beni eski zamanlardaki saray yaşantılarına götürüyor. Selçuklu ve Osmanlı saraylarında, yemeklerin yanında ballı- tarçınlı, zencefilli- güllü şerbetler, demirhindi şerbeti vs. içilmekteydi. Şerbetsiz yemek olmazdı. Limonata ve baharatlı şerbetler yemeğe lezzet katıyordu. Bu parfüm, o şerbetlerin tadını ve rayihasını hatıra getiriyor.
Osmanlı döneminde, mesela Fatih Sultan Mehmed zamanında çok basit yiyecekler tüketildiğini biliyoruz.
Fatih, her gün istakoz, karides, istiridye, balık vb. deniz ürünleri yerdi. Saray halkı genellikle labana çorbası içerdi. Fatih' in peynirli pideyi çok sevdiği söylenir. Sarayda en çok tüketilen sebzeler pırasa, ıspanak ve lahanaydı. Et yemeklerinden kuzu, koyun, kaz, tavuk, tavşan ve çeşitli av hayvanlarının etleri tercih edilirdi. Domates, patates gibi yiyecekler Coğrafî Keşifler' den sonra, Amerika kıtasından Avrupa ve dünyaya yayılmıştır. Yani, Fatih, hiç domates, patates yememiştir. Çünkü, bunlar o zaman bilinmiyordu. Saray mutfak defterlerinden öğrendiğimize göre, saray halkına günde iki defa, sabah ve akşama doğru yemek çıkarılmaktaydı. Osmanlı ve Türk mutfağı, 19. yüzyılda, özellikle Tanzimat döneminde zirvesine ulaştı. Yemekler çeşit, lezzet, koku, çeşni olarak ve hazırlama ve sunum teknikleri bakımından çok ileri bir kültür seviyesine ulaştı. 2. Abdülhamid' in sofrasında kahve, süt , şerbet; çeşitli kahvaltılıklar, sucuk, pastırma, salam, çeşitli pideler, börekler, sahanda sucuklu- pastırmalı yumurta, şerbetli ve hamurlu tatlılar, havyar, balık yumurtası, karışık meyve tabağı, sütlaç, un ve irmik helvası vb. zengin yiyeceklerden oluşan bir menü vardı.
...
Comme des Garcons- Comme des Garcons 8 88 hakkında birkaç ilave daha yapalım.
Çok kalıcı bir aroması var. Tenimde hafif esintilerle bir gün gitti. Mevsime ve zamana sığmayan bir kokudur. Her yere, her duruma uyar. Günlük kullanım ve her tür sosyal ortam için tasarlanmış. Bol bol sıkılabilir. Rahatsız etmez. Kalıcılık ve fark edilirlik özellikle baharat, tütsü ve odunsu notalarla ilişkilidir.
Koku- 5 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
12 Mayıs 2014 Pazartesi
The Different Company- Sublime Balkiss EDP / 2008
The Different Company adlı niş parfüm markası Fransa kökenlidir. Thierry de Baschmakoff tarafından kuruldu.
The Different Company- Sublime Balkiss isimli koku hakkında kısa notlar aldım=
Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmiş. Bitki, meyve, narenciye ve bir miktar odunsu notalar bu parfümde fark ediliyor. Taze, kremsi, yumuşak esintiler yaymakta Yaz mevsimine uygundur. Günlük kullanım içindir. Kaliteli bir kolonya hissi veriyor.
Üst notada bergamot, menekşe yaprakları; ortada leylak, müge, zambak, gül, kuş üzümü; alt notada ise paçuli, deri ve kakao gibi aromalara yer verilmiş.
Koku karakteri feminen tarza daha yakındır. Ne ki, otsu ve odunsu biçimlerle erkek kullanımına da uyar. Dengeli bir tatlılık var. Notalar genelde çok çabuk akışkanlık yapar ve tene oturup kurur. Ten kimyanızla birleşir.
Lüks, zengin ve gösterişli orman meyvelerini açılışta beğendim= Ahududu, çilek, kuş üzümü olarak tahmin ediyorum. Sonrasında yumuşak, tatlı beyaz çiçeksi notalar sahne aldı= Yasemin, zambak, frezya olabilir. Sabunsu hissiyat da söz konusudur. Tatlılık artar, ama rahatsız etmez. Kapanışta tozlu ve biraz nemli bir paçuli merkezinde odunsu bazlar var. Devamında yumuşak bir misk ve sandal ağacı olabilir. Genel hissiyat böyle olmakta.
Parfüm dünyasında bir yenilik yapmıyor. Genel beğeniye uyar. Her sosyal ortamda kullanılır. Bolca dozajlanabilir. Hafif, fresh etkiler daha belirgindir. İlk anda yüksek bir fark edilirliği var. Kalıcılığı ise kolonya benzeri aromalarla değerlendirilir. Genel bir kalite var. Beklentileri karşılıyor.
Koku- 4 Kalıcılık- 2
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html